Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Aparat Foto Profesional Canon Eos Rebel XTI 400d

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

- Card 4 GB

- Husa protectie

- Protectie obiectiv si aparat(cand obiectivul este dat jos

- Cutie cu toate cd-urile, cartile

Dintre perfectionarile esentiale mentionam:

- captator de 10 MPX
- procesare mai rapida a imaginilor
- memorie tampon sporita
- focalizare pe 9 puncte
- metode de protectie la praf si mecanisme de curatare a prafului
- ecran LCD mare, luminos si mai informativ
- histograma RGB
- personalizarea procesari RAW in JPEG (Picture Style)
- extinderea capacitatii subdirectoarelor pana la 9.999 imagini
- mai multe optiuni la rotirea imaginilor in camera
- perfectionarea si adaugarea de noi functiuni de imprimare directa
- imbutanatirea pachetului software (DPP 2.2)

Captatorul de 10 MPx
Canon a preferat dezvoltarea unor senzori proprii, de tip CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor), iar modelul XTi este dotat cu un nou captator, de 10,5 MPx din care pentru imagine sunt folositi 10,1 MPx. Deoarece dimensiunile suprafetei de dispunere a pixelilor activi s-a mentinut la 22,2 x 14,8 mm, sporul de la 8 la 10 MPx a impus reducerea dimensiuilor fotositurilor, de la 6,4 la 5,7 microni / latura. Pentru a contracara accentuarea zgomotului in imagine la ISO ridicat, Canon reproiectat arhitectura captatorului (a crescut factorul de umplere) si a modificat dispunerea microlentielor atasate fiecarui fotosit. Microlentilele sunt acum mai mari iar producatorul sustine ca pe fiecare fotosit ajunge aceeasi cantitate de lumina ca pe fotositurile din senzorul de 8 MPx.
Dimensiunea fisierului de imaginea furnizata de noul captator este, evident, mai mare, ceea ce a impus imbunatatirea algoritmilor de procesare a semnalului, pentru a putea mentine ritmul de 3 imagini / secunda la fotografierea in rafala. Memoria tampon pentru stocarea temporara a imaginilor a fost, de asemenea, amplificata, Canon XTi putind acum efectua 27 imagini JPG (sau 10 imagini RAW) in rafala sustinuta de 3 fps.

Autofocalizarea
Autofocalizarea se realizeaza acum pe 9 puncte, subansamblul fiind imprumutat de la Canon EOS 30D. Canon 400D poseda acum in centru doi senzori pentru focalizare. Unul intra automat in functie cand obiectivul atasat are luminozitatea maxima 5,6 iar al doilea pentru obiectivele cu luminozitate mai mare de 2,8; acest sistem permite o punere la punct mai rapida si mai precisa.
Ca si la modelul precedent, punctul de autofocalizare se poate alege de catre utilizator sau poate fi lasat pe seama procesorului camerei, caz in care focalizarea se realizeaza pe cel mai apropiat subiect.
Spre deosebire de modelul XT, XTi poate declansa chiar daca nu s-a realizat corect autofocalizarea. Apasarea declansatorului pana la capatul cursei expune captatorul si duce la obtinerea unei imagini, clare sau nu.

Protectia antipraf si indepartarea prafului
In premiera, Canon a atacat una dintre cele mai suparatoare chestiuni intalnite la camerele D-SLR: praful de pe captator! Pentru abordarea acestei probleme, producatorul a folosit multiple mijloace.
Prima solutie a fost tratamentul antistatic al componentelor din camera oglinzii. In acest fel, incarcatura electrostatica atrage mai putin praf pe suprafata filtrului anti-moire.
O a doua metoda a fost reprezentata de diviziunea subansamblului captator-filtre si translatia filtrului low-pass spre centrul optic cu aproximativ 1 mm. In acest fel, eventualele umbre lasate de firele de praf de pe captator sunt mult atenuate.
A treia metoda a constat din adaugarea unui oscilator piezoelectric si care produce vibratii ale filtrului anti-moire (metoda utilizata prima data de Olympus). Firele de praf sunt detasate de suprafata filtrului, cad gravitational si sunt apoi culese pe suprafetele adezive situate pe marginile captatorului. Curatarea capatorului de praf se poate face la pornirea camerei sau la oprirea ei si dureaza circa o secunda. Aceasta activitate se intrerupe imediat ce este partial apasat butonul declansator, pentru a nu intarzia procesul de fotografiere.
In fine, o a patra metoda este de natura software: camera poate "fotografia" locatia firelor de praf si produce un fisier care se ataseaza apoi fiecarei imagini iar progamul de prelucare a imaginilor DPP (2.2 sau superior) utilizeaza datele din acest fisier pentru a indeparta consecintele prin substractie. Canon afirma ca adaugarea acestor informatii sporeste nesemnificativ marimea fisierului de imagine.

Ecranul LCD si vizorul
Cu modelul XTi, Canon intra in grupa "2,5 inch" in ceea ce priveste diagonala ecranului LCD care, totodata este mai stralucitor, mai bine vizibil si cu o rezolutie crescuta la 230.000 pixeli. Unghiul de vizibilitate a fost sporit la 160 grade, atat in plan vertical cat si in plan orizontal. O alta critica serioasa adusa modelului XT era vizibilitatea slaba a imaginii pe LCD, mai ales in lumina puternica. Canon sustine ca LCD-ul lui XTi este cu 40% mai stralucitor decat al modelelor 30D si 5D. Se pare ca acest spor de luminozitate a fost obtinut inclusiv prin modificarea factorului gamma de afisare al imaginii la treptele cu stralucire mare, ceea ce face dificila interpretarea expunerii imaginii in camera. Plasarea unui ecran mai mare pe corpul practic nemodificat al lui 350D, a impus renuntarea la monitorul de stare, functia lui fiind preluata acum de ecranul principal.

Ecranul cu suprafata sporita afiseza toate datele care erau prezente pe monitorul de stare si a permis adaugarea a inca opt parametri de expunere, printre care: ISO, modul de autofocalizare, bracketing al balansului de alb, activarea modului de reducere a ochilor rosii, martor beep, etc.
Cu aceasta ocazie, Canon a remediat inca o nemultumire a fotografilor si a facut posibila afisarea histogramei nu numai pe nivele de luminanta, dar si pe culorile primare (RGB), la alegere.
Pentru a reduce consumul de energie produs de un ecran LCD mai mare, vizorul Canon XTi poseda un senzor de proximitate, care intra in activitate cand aparatul este dus la ochi si care opreste alimentarea LCD-ului.

Vizorul este in esenta nemodificat. Apar afisati in plus doi parametrii: memorarea expunerii cu blitz si ajustarea balansului de alb. Martorul activarii functiei de reducere a ochilor rosii a fost mutat pe ecranul LCD si nu mai apare in vizor.

Corpul aparatului
Gripul aparatului a fost marit putin (doar 1 mm) dar partea sa anterioara este acum ceva mai rotunjita, facand priza mai comoda. Degetele parcurg acum un perimetru mai mare si nu mai intalnesc atat de repede corpul prorpiu-zis.

Inaltimea redusa a gripului (impusa de cea generala, a aparatului), face totusi problematica plasarea tuturor degetelor. Adaugarea unui battery-grip rezolva problema.
Vestea buna este ca nu a fost modificat designul partii inferioare a aparatulu si compartimentul bateriei, iar BG-E3 este compatibil atat cu 350D cat si cu 400D.

Pentru suprafata de contact a degetului mare, Canon a adaugat o arie cauciucata care sporeste aderenta.

Langa butonul de pornire al aparatului a fost amplasat un LED, martor al punerii sub tensiune a camerei. In acest fel, utilizatorul poate lucra si cu ecranul LCD oprit.

Plasarea ecranului LCD de dimensiuni crescute pe spatele aparatului a impus unele modificari in plasarea butoanelor de control.
Butoanele din coloana stanga au dimensiuni mai mici si, in coltul de sus - stanga al ecranului LCD a aparut un buton dedicat imprimarii directe din camera. Butonul "Info" este acum etichetat "Disp" si permite selectia informatiilor afisate pe LCD dar si oprirea ecranului LCD.

In coloana din dreapta, in schimb, a disparut comanda de iluminare a monitorului de stare, o data cu acesta din urma.
Butonul "Set" din centrul joystik-ului a capatat si el o functie rapida: "Stiluri de imagine", in mod similar cu cele patru sageti (care-si pastreaza functiile rapide: ISO, AF, WB si respectiv masurarea epunerii).

"Picture Style"
Parametrizarea modului de conversie RAW-JPEG a fost rafinata prin implementarea functiei "Pictures Style", aparuta prima data la modelul EOS 5D. In afara celor sase presetari (Standard, Portrait, Landscape, Neutral, Faithful si Monochrome), utilizatorul poate stoca in memorie trei presetari personalizate.

Imprimarea directa imbunatatita
Canon, pionier in implementarea functiei "PictBridge" si care a devenit apoi un standard CIPA (CIPA DC-001), amplifica functiile oferite de modelul Canon EOS 400D, in comparatie cu predecesorul sau:
- imprimare index fotografii cu 20 imagini sau cu 35 imagini
- imprimarea unei imagini impreuna cu parametrii de expunere din EXIF
- reducerea efectului de ochi rosii
- sporirea luminozitatii fetelor umane
- imprimare pe noi formate de hartie (4 x 8, 10 x 12, 8 x 10 si 14 x 17 inch) si pe noi modele (Fine Art, Photo Rag, Super Photo paper)
- corectia contrastului la nivelul fetelor umane
- noi efecte la imprimare (Natural, Natural M, B/W, Cool Tone, Warm Tone).

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review