Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Butasi mur Loch Ness

Livrare gratuita la comenzile de 200 lei

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Vindem butasi de mur thornfree (fara spini) summerlong, preturi super avantajoase.
Plantarea butasilor de mur si a drajonilor de zmeura se face toamna si primavara . Noi recomandam plantarea toamna dupa caderea primei brume ( octombrie-noiembrie) dar si in primavara incepand cu luna martie pana in aprilie.
Mai departe vom discuta despre Plantarea, Udarea, Intretinerea, Recoltarea butasilor/drajonilor, ce ingrasaminte sa folositi si cum sa inmultiti cultura.

Plantarea
Se vor face gauri in pamant de 60 cm adancime si 40 cm latime , obligatoriu ca pamantul de pe fundul gropii sa fie foare bine afanat
Distantele : 2-3 metri intre rand 0.60-1 m pe rand
Butasi /drajoni trebuie bagati in pamant 20-30 cm diferenta pana la 60 cm astupata cu pamant afanat pentru o buna dezvoltare a radacinilor.
Pamantul scos din gropi nu trebuie introdus cu bolovani acesta va trebui sa fie foarte sfaramitat (cat mai fin ) si reintrodus in gropi dupa care trebuie tasat foarte bine.

Udarea butasilor / drajonilor
Daca in prima saptamana de la plantare nu avem macar o zi ploioasa , va trebuie sa intervenim cu aproximativ 3-4 litri apa pentru fiecare butasi plantat operatiunea repetandu se de doua ori. Dupa udare butasul sau drajonul trebuie taiat la maxim 5 cm de sol si asteptat pana in primavara cand acestea va inmugurii.Dupa ce planta se va prinde nu va mai trebui intervenit cu apa decat in verile foarte secetoase.

Intretinerea culturii/recoltarea
Planta trebuie supravegheata si legata la o inaltime cat mai mare 2-2.5 metrii pentru o productie cat mai mare (5-9kg/fir)
Productia va avea loc la sfarsitul lui iunie pana la sfarsitul luni septembrie, in aceasta perioada va trebui intervenit la 2 zile pe rand pentru culegerea fructelor coapte.

Inmultirea culturii
Toamna dupa ce am cules fructele si frunzele daca este cazul (deoarece in medicina naturista fiecare parte a arbustului de mur, flori frunze si muguri isi gasesc utilizarea pentru remediile homeopatice)
Vom taia lastari la de 30cm dupa care le vom planta in gropi cu adancimea de 20 cm si vom astepta formarea butasului anul viitor.
Aceasta metoda nu se aplica drajonilor de zmeur acestia crescand pe parcursul anului pe langa planta

Clima si rezistenta
Murul si zmeura sunt plante iubitoare de soare , prefera zonele cu lumina directa.
Se adapteaza usor la frig si la anotimpurile ploiase.
Nu trebuiesc udate, irigate (exceptand ani in care in anotimul verii nu ploua 2 – 3 luni la rand, veri secetoase)

Mure - Compozitie
Frunzele contin taninuri, flavonoizi, acizi organici, vitamina C, inozitol, mucilagii, celuloza. Mladitele tinere contin fitohormoni estrogenici naturali.
Fructele contin de asemenea mari cantitati de beta-caroten, acid salicilic, pectina, zaharuri, compusi flavonici, vitamine (A, B1, B2, B5, B6, C, E) si saruri minerale.

Mure - Actiune
Principiile din frunzele de mur imprimã acestei plante proprietãti astringente, antidiareice, antihemoragice, antispastice si antiseptice.
Fructele au actiune antiinflamatorie, dezinfectanta, antitermica, stomahica, tonica, laxativa, depurativa, nutritiva, regleaza secretia melaninei.
Mugurii si ramurile tinere, datorita continutului de fitoestrogeni si tropismului specific asupra organelor genitale feminine si gonadelor, au efect în tratarea afectiunilor ginecologice.

Mure - Indicatii terapeutice
Preparatele din frunze de mur sunt utilizate în combaterea colicilor, în boala diareicã, în infectiile urinare, în tulburarile de ciclu menstrual sau datorate instalarii menopauzei, în constipatie, hemoroizi, afectiuni oculare si dermatologice, în tratamentul bolilor renale si pulmonare, precum si în tratamentul afectiunilor dermatologice grave cum este vitiligo.

Administrare:
Infuzia se preparã din 2 lingurite de frunze uscate si mãruntite, la 1 canã cu apã. Se beau 2 cãni pe zi. În gingivite si stomatite, se poate prepara o infuzie din 2 linguri de frunze la 1 canã cu apã si se face gargarã de mai multe ori pe zi.
Tot ca uz extern, în caz de hemoroizi, se pot aplica comprese locale îmbibate într-o infuzie preparatã din 2 linguri de frunze la 1 canã cu apã.
Decoctul din mure poate fi eficient pentru bai de sezut în caz de leucoree.
Fructele consumate proaspete, sub forma de gemuri sau sub forma de suc natural sunt nutritive, vitaminizante, laxative daca se consuma pe stomacul gol.

Alte proprietati
Murele au proprietati antibacteriene si pot fi eficiente în combaterea bacteriilor din sânge.
Consumul regulat de mure poate încetini procesul de îmbatrânire.
Flavonoizii prezenti în mure ajuta la îmbunatatesc vederea si previn aparitia degenerescentei maculare.
Murele pot fi consumate proaspete, singure sau în salate de fructe, sub forma de suc sau sirop. Ele îsi pastreaza foarte bine proprietatile prin congelare, putând astfel sa le avem la îndemâna pe tot parcursul anului.
Înca din antichitate se fabrica vinul de mure, într-un mod asemanator celui în care se fabrica vinul de struguri. Murele se pot folosi si pentru a aromatiza otetul.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review