Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

ACOPERISURI. LUCRARI DE DULGHERIE, IZOLARE, INVELIRE de FLORIN TETOIU

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

ACOPERISURI. LUCRARI DE DULGHERIE, IZOLARE, INVELIRE

de FLORIN TETOIU

240 PAGINI

EDITURA M.A.S.T.

DESCRIERE:

Multumim autorului pentru efortul sustinut depus vreme de peste doi ani pentru a ne oferi o lucrare de pionerat care nu lipsea numai la noi,ci mai peste tot in lume.

Cu un bagaj de cunostinte suficient,constructia unui acoperis poate fi inceputa si finalizata cu forte proprii dar nu de unul singur.este exclusa prezenta pe acoperis a persoanelor cu rau de inaltime dupa cum este exclusa ignorarea masurilor specifice de protectie a muncii.

Cele mai multe dintre acestea vor fi expuse in cuprinsul cartii dar orice msura suplimentara utila nu strica.

EXTRAS DIN CARTE:

Pasul 6. Se monteaza inchiderile laterale pornind de la streasina inspre coama.
b. Acoperisuri in mai multe ape.
La astfel de acoperisuri fata de cel descris anterior apar muchiile si doliile. Muchia reprezinta unghiul dintre doua laturi de acoperis care are varful inspre exterior iar dolia unghiul dintre doua laturi de acoperis al carui varf este indreptat inspre interior (pod).
Zona streasinei si zona de coama se rezolva la fel ca la acoperisul in doua ape. Vom urmari pas cu pas principalele lucrari necesare unui acoperis cu mai mult de doua ape:
Pasul 1. Se aseaza si se fixeaza sortul acoperisului, preferabil pe intregul contur. Acesta poate fi din tabla sau din folii bituminate (de ex. Ondutiss).
Pasul 2. Pornind de la streasina inspre coama se incepe asezarea si fixarea segmentelor de dolie. Primul segment (de la streasina) va fi asezat cu capatul inferior putin in afara punctului de intersectie a celor doua streasini concurente pentru ca mai apoi, urmeaza sa fie taiat dupa linia acestora. Fixarea placilor de stinghii se face cu cuie melcate speciale pentru fiecare dintre stinghii (stanga + dreapta). La limita superioara a doliei, ultimul segment trebuie sa se petreaca sub coama sau sub panoul imediat superior (de la caz la caz) cu o lungime de 10-20 cm in functie de panta. Axul doliei se va suprapune cu linia de intersectie a celor doua laturi de acoperis.
Pasul 3. Stabilim latura de acoperis cu care vom incepe, in majoritatea cazurilor va avea ori forma triunghiulara ori forma trapezoidala (trapez isoscel sau dreptunghic). Deoarece sunt foarte rare cazurile cand lungimea streasinei unei laturi de acoperis reprezinta un multiplu - numar intreg - de latimi de panou (distanta intre axul coamei onduleului din stanga si axul coamei onduleului din dreapta) vom lua cateva masuri pentru a obtine simetria panourilor de invelire: masurand lungimea streasinei laturii despre care vorbim vom obtine o anumita valoare in metri. impartind aceasta valoare la latimea unui panou stabilita cum am spus mai inainte vom afla cate panouri intregi vor intra pe aceasta latura. Lungimea reprezentand restul impartirii si avand o valoare mai mica decat latimea unui panou va fi impartita la 2 iar rezultatul obtinut va reprezenta latimea bazei segmentului de panou cu care se incepe primul rand. in mod normal, segmentul cu care se va incheia primul rand trebuie sa aiba dimensiuni identice cu primul. Urmatoarele desene au rolul de a lamuri mai bine cele spuse pana acum.
Segmentul de colt va avea baza ceva mai mare decat dimensiunea calculata ?1" pentru a avea posibilitatea ajustarii prin taiere de finisare la muchie. Se incepe din coltul opus directiei din care bate vantul principal. Pe latura verticala si pe cea superioara nu se face nicio prindere urmand ca acestea sa fie prinse impreuna cu suprapunerile corespunzatoare. Urmand regula un onduleu da - unul nu, se vor aplica toate celelalte prinderi. Cu o linie perfect orizontala la streasina se asaza urmatorul panou care incaleca segmentul de colt pe latura verticala. Cu cate trei cuie la fiecare stinghie se fixeaza zona de suprapunere conf. Fig. 58, mai putin ultimele trei cuie de la partea superioara. Apoi, urmand regula enuntata anterior se bat toate cuiele cu exceptia celor doua laturi peste care se vor suprapune panourile urmatoare (latura superioara si una dintre laturile laterale).

(?)

Hidroizolatia acoperisurilor cu invelitoare din tigla si tigla metalica
Foliile utilizate pentru hidroizolare sunt fie pe baza de bitum aplicat ca strat peste un suport de carton sau tesatura fie benzi izolatoare din polimeri. In comert sunt livrate sub forma de suluri cu diverse lungimi de banda. Pentru prinderea hidroizolatiei de astereala se folosesc cuie zincate preferabil cu saibe din aluminiu cauciucat. La intinderea foliei hidroizolante este bine sa participe doua persoane. Se va pleca de la un colt al acoperisului depasind cu coltul de jos al foliei linia muchiei cu 5-10 cm iar linia streasinei la fel. Se intinde folia urmarind atent linia streasinei pana cand sulul de folie se termina sau pana cand latura de acoperis s-a terminat. In acest caz, folia se taie cu cativa cm dincolo de limita laturii (rezerva). Urmatoarea banda de folie se aseaza deasupra primei astfel incat latura de jos a acesteia sa se suprapuna 10 cm peste prima. Se continua pana la linia de coama unde folia depaseste cu cativa cm aceasta linie sau se opreste la 5 cm sub ea in cazul in care este prevazuta evacuarea prin coama a vaporilor de apa. Suprapunerea randurilor succesive de folie asigura scurgerea fara infiltratii a apei inspre zona de evacuare (streasina). La colturile de acoperis, fie ca este vorba de coama sau de muchiile intre ape, foliile vor fi prinse cu agrafe lasand un guler de 2-3 cm peste suprafata de fond sau vor fi petrecute aproximativ 10 cm una peste alta. Exista folii hidroizolatoare ale caror rosturi pot fi lipite cu flacara de gaz. Folosirea flacarii deasupra unei suprafete din lemn devine insa o lucrare delicata. La hidroizolatia acoperisurilor-terasa acest tip de folii este cel mai indicat.

inca dupa fixarea primelor doua benzi izolatoare pornind de la streasina inspre coama se pot fixa sipcile de sprijin care de cele mai multe ori se aseaza deasupra fiecarui caprior, peste cartonul asfaltat al hidroizolatiei. Dimensiunile acestor sipci sunt, uzual, 2,5-3 cm grosime si 5-6 cm latime. Vor fi folosite cuie cu o lungime cam de trei ori mai mare decat grosimea sipcii, cel mai adesea cuie de 7. Nu trebuie facuta economie de cuie pentru ca, mai ales in cazul tiglei pe acoperisuri cu panta mare, rezultanta fortelor le solicita din plin. Vom avea cel putin 5 cuie/m.l. Daca lungimea sipcii folosite depaseste latimea suprafetei de hidroizolatie baterea cuielor se va opri langa limita acestei suprafete si va fi continuata cand urmatoarea banda a fost si ea aplicata. Tranversal peste aceste sipci pot fi batute sipci provizorii pe care sa se poata sta in siguranta.
Acestea vor fi scoase in momentul in care incepe fixarea sipcilor de sustinere a tiglei. Fixarea sipcilor de sustinere nu este, in sine, o operatie dificila. Cateva aspecte trebuie totusi lamurite cu rigurozitate.

Cuprinsul cartii :



1. Notiuni teoretice absolut necesare ...5

2. CAlcule de rezistenta ... 9

3. Dimensionarea, debitarea, fasonarea si fixarea pieselor de sustinere ... 17
Plafon si acoperis peste un etaj din zidarie
Cosoroaba peste un etaj din lemn
Cosoroaba peste un etaj din zidarie, cu stalpi de beton si fara centura de beton
Cosoroaba peste ziduri cu stalpi de beton si centura de beton
Cosoroaba peste pereti din beton armat

4. Proiectarea unui acoperis (exemplu numeric) ... 61
Alegerea sectiunii grinzilor de cosoroaba
Alegerea sectiunii grinzilor de reazem si a grinzii de coama
Calculul sectiunii capriorilor
Calcul lungimii grinzilor de coama
Calculul lungimii capriorilor de colt
Calculul lungimii capriorilor scurti
Suproti pentru grinzile de reazem (coame, scaune, cosoroabe)
Astereala

5. Lucrari de hidroizolare si termoizolare ... 83
Hidroizolatia acoperisurilor cu invelitoare din tigla si tigla metalica
Termoizolarea acoperisurilor

6. Materiale pentru invelitoare ... 115
Placi ondulate
Tigla
Tabla
Panouri din tabla cutata
Sindrila (sita)
Stuful si paiele

7. Jgheaburi si burlane ... 124

8. Realizarea invelitorilor ... 133
Invelitori din placi ondulate Invelitoare din tigla metalica Invelitoare din tigla Invelitoare din tabla lisa

 

CARTEA ESTE IN STARE FOARTE BUNA, BINE INTRETINUTA, NEFOLOSITA, NOUA

PENTRU ORICE INFORMATIE FOLOSITI FORUMUL SAU DISCUTIILE PRIVATE

VIZITATI SI CELELALTE LICITATII ALE MELE!

PRET: 19.90 RON + TAXELE POSTALE (10 RON)

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Constanta

  • - Predare personala in max. 3 zile lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review