Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

CONSTRUCTII ELECTRONICE PENTRU TINERII AMATORI de I. C. BOGHITOIU

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

CONSTRUCTII ELECTRONICE PENTRU TINERII AMATORI

de I. C. BOGHITOIU

164 PAGINI

EDITURA: ALBATROS, BUCURESTI, 1989

DESCRIERE:

CUViNT INAINTE

Prin automat se intelege, in general, un dispozitiv care efectueaza ? fara interventia omului ? o anumita operatie. Cuvinlul este de origine greaca, automatos si are intelesul de care se misca prin el insusi. Preocuparea de a realiza mecanisme care sa functioneze automat, adica fara interventia omului este destul de veche. Astfel este consemnat faptul ca primele realizari in acest domeniu apar in perioada anilor 300 i.c.n., automatele respective bazinda-se pe principiul plutitorului. Poate fi dat ca exemplu ceasul cu apa al lui Ktesibios, care la o anumita ora emitea un sunet sau lampa realizata de Philion, in anul 250 i.e.n., care realiza deplasarea automata a fitilului in functie de nivelul lichidului combustibil, precum si un dispozitiv automat pentru deschiderea usilor. Prima lucrare in care sint descrise automatele vremii apare in primul secol al erei noastre, fiind intitulata Pneumatica si scrisa de Heron din Alexandria.

Generatiile care au urmat, au adaugat fiecare cite ceva la acest efort de eliberare a omului de activitati dificile, obositoare, importanta dispozitivelor create fiind in directa evolutie cu nivelul cunostintelor tehnice.

in Europa evului mediu apare primul mecanism automat cu circuit inchis de reglare, prin realizarea de catre olandezul Comelis Drebbel (1 ol2 ?1633) a unui regulator de temperatura.

Urmeaza apoi inventia lui Denis Papin care, in 168, realizeaza mecanism mul de reglare a presiunii din cazonele cu aburi, apoi englezul jatnes Watt cu sistemul sau centrifugal de reglare automata a turatiei la masinile cu abur.

In 1801, francezul J.M. Jaquard prezinta instalatia automata de tesut prin folosirea unor cartele perforate, iar in 1868, matematicianul J.C. Maxwell publica lucrarea Despre regulatoare, prin care, pentru prima oara se pun bazele matematice ale reglarii automate,

A urmai apoi o gama larga de aplicatii in cele mai diverse domenii, incepind cu cele din industria alimentarapina la pusca automata, de la automate muzicale pina la satelitii artificiali.

Toate aceste automate amintite sint dispozitive pur mecanice, ele fiind constituite din resorturi, pirghii, greutati ele, functionarea lor bazindu-se pe gravitate, diferenta de densitate, principiul vaselor comunicante, forta centrifuga, curent electric, presiunea gazelor si multe alte principii din fizica.

O data cu descoperirea si realizarea dispozitivelor electrice ca electromagnetul, releul, motorul electric si altele, componenta si posibilitatile automatelor capata noi dimensiuni. .

Cu aceasta ocazie s-a intrat in era automatelor electrice, saltul facut in privinta posibilitatilor de lucru fiind foarte mare.

CARTEAESTE IN STARE BUNA, NEFOLOSITA

PENTRU MAI MULTE INFORMATII FOLOSITI FORUMUL SAU DISCUTIILE PRIVATE

VIZITATI SI CELELALTE LICITATII ALE MELE!

PRET: 15 RON + TAXELE POSTALE 

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review