Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Kefir - minunea tibetana a sanatatii

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii


KEFIR - minunea tibetana

SE VINDE O DOZA DE MAIA SI CIUPERCUTE( 60 ml.) pentru formarea unei cantitati de 400 g. de
,,iaurt.. cu 5 lei la care se adauga coletaria = 10 lei

Kefirul sau ciuperca tibetana este o băutura lactat- acida ce se obţine din granule de Kefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon şi alcool ."graunte" de kefir sunt de fapt o colonie vie de microorganisme (bacterii si drojdii aflate intr-un mediu de proteine si lipide) de forma unei bucati de conopoda, care fermenteaza laptele si produc aceasta bautura
Kefirul, acest derivat al laptelui, este considerat de nutriţionişti o băutură "binecuvantată de natură". Pentru valoroasele calităţi nutriţionale, a reprezentat, secole de-a randul, hrana privilegiată a multor locuitori din Munţii Caucaz.
Gustul lui este similar cu cel al unui iaurt acidulat. Beneficiile kefirului pentru sănătate continuă să fie descoperite şi explorate. Consumarea acestui produs lactat e o modalitate simplă şi relativ ieftină de a adăuga vitamine, minerale şi bacterii sănătoase în alimentaţie.
Consumatorii statornici de kefir au o imunitate crescută la infecţii şi sunt ocoliţi de neplăcerile date de alergii, eczeme sau astm, precum şi de complicaţiile date de colesterol.
este un aliment cu o valoare nutriţionala foarte ridicata, considerat de unii chiar un "aliment-minune".
Este foarte indicat după tratamente cu antibiotice pentru ca restabileşte flora bacteriana din organism, deci chiar sănătatea organismului, aduce in organism un complex preţios de proteine si vitamine B.
Ridica nivelul de imunitate al organismului, astfel fiind indicat pentru femeile gravide, pentru copii si bătrâni.

Cateva BENEFICII ale kefirului
este un aliment cu o valoare nutriţionala foarte ridicata, considerat de unii chiar un "aliment-minune".
Este foarte indicat după tratamente cu antibiotice pentru ca restabileşte flora bacteriana din organism, deci chiar sănătatea organismului, aduce in organism un complex preţios de proteine si vitamine B.
Ridica nivelul de imunitate al organismului, astfel fiind indicat pentru femeile gravide, pentru copii si bătrâni. Am inteles ca s-au făcut cercetări (chiar si la noi) care arata ca cei care consuma kefir in mod regulat sunt mai longevivi si au mai puţine probleme de sanatate decat cei care nu consuma. Spre exemplu s-a constatat ca prezenta kefirului in alimentaţie imbunatateste funcţiile organelor si protejează vasele de sânge.
Este indicat celor care au intoleranta la lactoza pentru ca kefirul prelucrează lactoza. Fiind bogat in enzime active este foarte bun pentru cei care au probleme de digestie, probleme cu stomacul si mai ales in cancerul de colon.
- este eficient pentru modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care intră în organism.
- o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la regla-rea funcţionării tuturor organelor interne.
- poate stopa dezvolta-rea celulelor canceroase de la sân. Din acest motiv, multe femei care au fost diagnosticate cu cancer de sân au introdus kefirul în alimentaţie.
- Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot consuma kefir, ca o alternativă sănătoasă la lapte sau la iaurt. Kefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.

PREPARARE

Preparearea este foarte simpla, si la indemana orcui. Ai nevoie doar de lapte, un borcan si conopidutele de kefir.
-Cum se prepara:
Se pune o liungura de Kefir, intr-un borcan de sticla si se toarna deasupra 200-300 ml de lapte . Se lasa la fermentat 24 de ore, in borcanul acoperit .
Laptele se strecoara printr-o sita mica, iar ciuperca ramasa se spala cu apa plata (sau fiarta si racita). Se reia procesul
. Este bine ca laptele sa fie schimbat zilnic, pentru a pastra ciuperca sanatoasa. Atunci cind ea are toate proprietatile activate este alba.

-Dupa 12 ore, Kefirul are deja toate proprietatile terapeutice.
-Pentru a fermenta 250 ml lapte e de ajuns o lingura plina de kefir.
-Dupa 24 de ore gusta kefirul, nu va fi nici prea acru si nici prea acidulat, daca vrei sa-i ridici aciditatea mai lasa-l inca 24 ore.
-merge orice tip de lapte nu conteaza daca e pasteurizat, ultrapasteurizat, crud, degresat, semidegresat, sau de orice alt fel...
- temperatura optima de fermentare a kefirului este de 18-20 grade, tot ce e peste accelereaza procesul, deci trebuie tinut mai putin sau puse cateva ore la rece.
Se poate pastra cca 3 luni, la frigider in stadiul de hibernare dupa care se va spala bine si relua procesul de folosire.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review