Kefir - minunea tibetana a sanatatii
-
Produs:Nou, Fără garanție
-
Numar articol:177102914
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:5,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:07.12.2015, 00:03
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
KEFIR - minunea tibetana
SE VINDE O DOZA DE MAIA SI CIUPERCUTE( 60 ml.) pentru
formarea unei cantitati de 400 g. de
,,iaurt.. cu 5 lei la care se adauga coletaria = 10
lei
Kefirul sau ciuperca tibetana este o băutura lactat-
acida ce se obţine din granule de Kefir care fermentează lactoza
din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de
carbon şi alcool ."graunte" de kefir sunt de fapt o colonie vie de
microorganisme (bacterii si drojdii aflate intr-un mediu de
proteine si lipide) de forma unei bucati de conopoda, care
fermenteaza laptele si produc aceasta bautura
Kefirul, acest derivat al laptelui, este considerat
de nutriţionişti o băutură "binecuvantată de natură". Pentru
valoroasele calităţi nutriţionale, a reprezentat, secole de-a
randul, hrana privilegiată a multor locuitori din Munţii
Caucaz.
Gustul lui este similar cu cel al unui iaurt
acidulat. Beneficiile kefirului pentru sănătate continuă să fie
descoperite şi explorate. Consumarea acestui produs lactat e o
modalitate simplă şi relativ ieftină de a adăuga vitamine, minerale
şi bacterii sănătoase în alimentaţie.
Consumatorii statornici de kefir au o imunitate
crescută la infecţii şi sunt ocoliţi de neplăcerile date de
alergii, eczeme sau astm, precum şi de complicaţiile date de
colesterol.
este un aliment cu o valoare nutriţionala foarte
ridicata, considerat de unii chiar un
"aliment-minune".
Este foarte indicat după tratamente cu antibiotice
pentru ca restabileşte flora bacteriana din organism, deci chiar
sănătatea organismului, aduce in organism un complex preţios de
proteine si vitamine B.
Ridica nivelul de imunitate al organismului, astfel
fiind indicat pentru femeile gravide, pentru copii si
bătrâni.
Cateva BENEFICII ale kefirului
este un aliment cu o valoare nutriţionala foarte
ridicata, considerat de unii chiar un
"aliment-minune".
Este foarte indicat după tratamente cu antibiotice
pentru ca restabileşte flora bacteriana din organism, deci chiar
sănătatea organismului, aduce in organism un complex preţios de
proteine si vitamine B.
Ridica nivelul de imunitate al organismului, astfel
fiind indicat pentru femeile gravide, pentru copii si bătrâni. Am
inteles ca s-au făcut cercetări (chiar si la noi) care arata ca cei
care consuma kefir in mod regulat sunt mai longevivi si au mai
puţine probleme de sanatate decat cei care nu consuma. Spre exemplu
s-a constatat ca prezenta kefirului in alimentaţie imbunatateste
funcţiile organelor si protejează vasele de
sânge.
Este indicat celor care au intoleranta la lactoza
pentru ca kefirul prelucrează lactoza. Fiind bogat in enzime active
este foarte bun pentru cei care au probleme de digestie, probleme
cu stomacul si mai ales in cancerul de colon.
- este eficient pentru modularea imunitară pozitivă,
necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care intră în
organism.
- o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi
de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi
nutritivi ajută la regla-rea funcţionării tuturor organelor
interne.
- poate stopa dezvolta-rea celulelor canceroase de la
sân. Din acest motiv, multe femei care au fost diagnosticate cu
cancer de sân au introdus kefirul în
alimentaţie.
- Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot consuma
kefir, ca o alternativă sănătoasă la lapte sau la iaurt. Kefirul
conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun
lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a
enzimei lactice.
PREPARARE
Preparearea este foarte simpla, si la indemana orcui.
Ai nevoie doar de lapte, un borcan si conopidutele de
kefir.
-Cum se prepara:
Se pune o liungura de Kefir, intr-un borcan de sticla
si se toarna deasupra 200-300 ml de lapte . Se lasa la fermentat 24
de ore, in borcanul acoperit .
Laptele se strecoara printr-o sita mica, iar ciuperca
ramasa se spala cu apa plata (sau fiarta si racita). Se reia
procesul
. Este bine ca laptele sa fie schimbat zilnic, pentru
a pastra ciuperca sanatoasa. Atunci cind ea are toate proprietatile
activate este alba.
-Dupa 12 ore, Kefirul are deja toate proprietatile
terapeutice.
-Pentru a fermenta 250 ml lapte e de ajuns o lingura
plina de kefir.
-Dupa 24 de ore gusta kefirul, nu va fi nici prea
acru si nici prea acidulat, daca vrei sa-i ridici aciditatea mai
lasa-l inca 24 ore.
-merge orice tip de lapte nu conteaza daca e
pasteurizat, ultrapasteurizat, crud, degresat, semidegresat, sau de
orice alt fel...
- temperatura optima de fermentare a kefirului este
de 18-20 grade, tot ce e peste accelereaza procesul, deci trebuie
tinut mai putin sau puse cateva ore la rece.
Se poate pastra cca 3 luni,
la frigider in stadiul de hibernare dupa care se va spala
bine si relua procesul de folosire.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
PLATA
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.