CASTRAVETE AMAR (mormodica charantia) - INSULINA VEGETALA - plic cu 10 seminte
-
Produs:Nou, Certificat de garanție 1 luna
-
Numar articol:174056199
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:5,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:12.08.2015, 12:07
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
CASTRAVETE AMAR
(mormodica charantia)
- plic cu 10 seminţe recoltate în Octombrie 2014
INSULINA VEGETALĂ
Momordica charantia este de origine necunoscută, dar se întâlnește în regiunile tropicale și subtropicale din Africa, Asia și Australia. Este un gen de plantă din familia Cucurbitaceae cu 45 specii de plante anuale sau perene. Castravetele amar cum i se mai spune, reduce glicemia cu până la 54 %. Poate fi consumat crud, în salate sau sub formă de pulbere. Semințele se pot cultiva pe câmp, în seră sau solar. Necesită căldură și suport de susținere pentru cățărare. O plantă poate produce până la 30 de castraveți amari.
Descriere și plantare
Planta în sine este asemănătoare viței de vie, o plantă agățătoare
cu flori galbene delicate și frunze adâncite. Iubește soarele și
umiditatea scăzută și necesită udare regulată. Fructele sale ovale
și lungi de culoare verde, texturate, sunt la fel de crocante ca un
castravete, dar extrem de amare pentru papilele gustative. Atunci
când fructele sunt coapte, acestea se rup cu un pocnet
caracteristic. Acestea sunt recunoscute pentru proprietățile lor
medicinale. Castravetele amar poate fi crescut și de cultivat chiar
în curtea casei. Planta necesită în jur de 90 de zile de vreme
caldă pentru a produce o tărtăcuță de calitate. Și clima din
România permite dezvoltarea acestei plante în conditii optime dar o
puteți cultiva și în vase de 5 litri sau jardiniere. După
însămânțare, Mormodica dezvoltă frunze în aproximativ 11 zile și
flori de la 40 la 50 de zile. După fertilizare, fructele se vor
dezvolta în aproximativ 10 zile.
Moduri în care se folosește castravetele amar pe
mapamond
În bucătăria chinezească se folosește ca kǔguā aburit sau la
tigaie, adăugat la supe chinezești sau introdus într-un fel de
mâncare tradițională, în combinație cu carne de porc, ceapă,
ghimbir și sos de fasole neagră.
În bucătăria japoneză, inclusiv bucătăria Okinawa este numit Goya
și este frecvent pregătit sub formă de chanpurū: sote cu tofu si
carne.
În Vietnam este folosit pentru a face perfuzii.
În bucătăria indiană este numit balsam de pere. Balsamul de pere
poate fi consumat crud, feliat. Înainte însă trebuie ținut câteva
ore în sare, apoi se clătește de mai multe ori. În acest fel se
măncâncă cu vinaigrette.
Pepenele amar este folosit mai ales în China și India pentru
virtuțile sale medicinale, inclusiv infuzia împotriva diabetului
zaharat.
În Haiti, această plantă se numește Assorossi. Este folosită pentru
a “purifica sângele.” Ei folosesc frunzele ca un ceai pentru a
trata mâncărimi, indiferent de originea sa.
În vestul Africii în regiunea Togo, această plantă este folosită
sub numele de Anyanran în anumite ritualuri.
În Senegal, ea este cunoscută sub numele de Mbeurbeuf și folosită
împotriva diferitelor afecțiuni ale pielii.
În Mayotte, margouézi este folosit împotriva durerilor de stomac
precum diaree sau colici la copii.
Pentru Filipine, acesta este principalul ingredient pentru
mâncăruri tradiționale Ilocanos.
Proprietăți terapeutice,
contraindicații și efecte adverse ale plantei
Conform unor studii recente,
extractul de pepene amar a scăzut cu 60% tumorile stomacale.
Castravetele amar contribuie la susținerea unui nivel sănătos
de zahăr din sânge, cu compuși numiți charantin și momordicin.
Compușii prezenți în castravetele amar, cum ar fi vicine, peptide,
și polipeptida (insulina de plante sau insulina vegetală) ajută la
menținerea unui nivel normal al trigliceridelor și colesterolului
în ficat și în sânge. Pentru uz intern se folosește sub formă de
decoct, tinctură din frunze și suc de fructe. Sâmburii conțin
vicină și pot cauza astfel favism la persoanele susceptibile.
Arilele roșii ale semințelor sunt toxice pentru copii cu vârsta sub
5 ani, iar fructul este contraindicat pentru femeile gravide.
Supradozajul sau nerespectarea dozelor poate duce la dureri
abdominale și diaree.
Cercetările au arătat că fructele pot prezenta proprietăți antibiotice, anticanceroase și antivirale, foarte bine adaptate pentru a fi utilizate în tratarea malariei, HIV, și boli diabetice.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
PLATA
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.