Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Ulei Cocos pentru Gatit Herbavit 1L Cod: 25134

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

ULEI DE COCOS &ndash 1 L &ndash pentru gatit

100% Natural ulei de cocos nu contine aditivi.

Bogat î n grasimi saturate. Nu contine colesterol.

Uleiul de cocos este ideal la gatit nu se oxideaza pana la 198 ° C.   Antibacterial antiviral antimicotic. 

  Se solodifica la temperature sub 25° C. Nu necesita pastarea la rece.


COCOSUL

 

Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului creste î n zone tropicale si este considerat nu numai o sursa de hrana dar si un remediu î n vindecarea anumitor afectiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine unde este cunoscut sub denumirea de &bdquo copacul vietii&rdquo datorita proprietatilor si î ntrebuintarilor sale multiple dar se cultiva si î n India unde poarta numele de &bdquo kalpa vrisha&rdquo care semnifica &bdquo tot ceea ce este necesar vietii&rdquo î n Indonezia Brazilia si Sri Lanka. Î n zilele noastre cocosul este cultivat nu doar î n zone cu clima calda tropicala ci si î n regiunile cu clima mai rece.

Arborele de cocos poate atinge o î naltime de 30 de metri ajunge pâ na la 80 de ani si poate produce pâ na la 150 de nuci de cocos pe an. Este o planta apreciata si se bucura de î ntrebuintari multiple: remediu pentru diferite afectiuni sursa pentru o hrana si bautura sanatoasa pâ na la fabricarea de cosuri acoperis pentru colibe si nu î n ultimul râ nd zahar natural extras din seva florilor de cocos.

Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nuca de cocos si au o gama foarte variata de produse precum: bukayo (cocos î ndulcit) pan de coco (pâ ine cu cocos) tuba (vin de cocos) suka (otet de cocos) lambanog (gin de cocos) cocos deshidratat apa de cocos lapte de cocos si ulei de cocos.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos se extrage din pulpa alba a nucii de cocos care se zdrobeste se î ncalzeste usor pentru eliminarea uleiurilor dupa care se preseaza si se filtreaza de eventualele urme de coaja. Acest proces ajuta la obtinerea unui ulei pur cu un gust neutru si fara miros care poate fi utilizat ca: leac pentru diferite afectiuni la gatit si î n industrii. O atentie deosebita se acorda uleiului de cocos multumita acidului lauric pe care î l contine avâ nd efecte antivirale antibacteriene si antifungice fiind util î n stimularea metabolismului ajutâ nd scaderea î n greutate si î n afectiuni hipotiroidiene. Continutul acizilor grasi din ulei are ca rol distrugerea bacteriilor ce cauzeaza: infectii ale tractului urinar al sinusurilor ulcer gastric pneumonie carii dentare precum si distrugerea fungilor si a virusurilor cauzatoare de: mononucleoza herpes gripa hepatita C pojar etc.

Conform cercetatorilor americani printre care se numara si dr. Carolyn Dean acestia au ajuns la concluzia ca uleiul de cocos are efecte benefice asupra pacientilor cu SIDA. Din cercetari mai reiese ca uleiul de cocos ajuta la ameliorarea simpotemelor asociate afectiunilor biliare ajuta buna functionare a ficatului si a glandei tiroide stimuleaza digestia previne cancerul de colon si reduce discomfortul asociat sindromului de colon iritabil. Se recomanda folosirea uleiului de cocos î n cure de slabire la prevenirea obezitatii scade colesterolul si previne afectiunile cardiovasculare ajuta la fixarea calciului si al magneziului î n oase prevenind astefel osteoporoza iar î n afectiuni renale contribuie la prevenirea infectiilor urinare si ajuta la dizolvarea calculilor renali. Consumat î n cantitate de 60% din totalul caloriilor zilnice nu prezinta nici un efect negativ ba mai mult persoanele care au o dieta bogata î n ulei de cocos au o stare de sanatate buna. Aici atragem atentia ca uleiul organic presat la rece este recomandat a se consuma neprelucrat termic iar cel rafinat utilizat la gatit si prajit. Se recomanda la gatit deoarece este un ulei stabil din punct de vedere chimic la caldura care se oxideaza doar la temperaturi de peste 190° C si chiar si la acesta temperaturea nu supporta un proces oxidativ din care sa rezulte substante nocive asupra organismului. Uleiul de cocos poate fi folosit si î n amestec cu uleiul de floarea soarelui. Doza zilnica recomandata din ulei de cocos este de 15grame dar î n caz de boala putem marii doza deoarece nu are reactii adverse.

Uleiul de cocos î n alimentatie poate fi adaugat î n: salate de legume sotarea legumelor si al fructelor de mare prepararea oualor si a preparatelor din carne si peste la moioneza si popcorn. Diferenta î ntre uleiul de cocos si untura de cocos o reprezinta doar temperatura la care se pastreaza deoarece la o temperaturea de sub 25° C uleiul de cocos se solidifica.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Cluj-Napoca

  • - Predare personala in max. 5 zile lucratoare

  • Pentru comenzile livrate in Cluj-Napoca, cu valori de minim 50 lei, nu se aplica taxa de livrare, sub 50 lei, taxa de livrare este de 10 lei.

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review