Masina taitei si paste Francesco
Livrare gratuita la comenzile de 249 lei
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:177751421
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:191,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:15.02.2017, 02:37
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Cu aparatul de preparat paste si taitei puteti acum pregati pastele
dvs. preferate, in mod profesional, acasa. Masina este actionata
manual si este prevazuta cu mai multe adaptoare. Fixarea pe
suprafata de lucru se face cu ajutorul unui surub de metal. Setul
include: Adaptor pentru foi de aluat ? cu latimea maxima de max 150
mm cu 9 dimensiuni pentru grosimea aluatului - Adaptor dublu
reglabil pentru producerea de paste subtiri (taitei) de (1 mm) și
pentru producţia de taitei largi (5 mm), pentru spaghete ( 2 mm)
precum si pentru producţia de fidea mai lata - (6,6 mm) - Adaptor
pentru producerea de ravioli umplute - carne, brânză, patrate sau
dreptunghiuri cu marmeladă (4,5 cm). - Rola pentru taierea
aluatului. Material : otel inoxidabil si plastic. INSTRUCTIUNI DE
UTILIZARE : MAŞINA DE FĂCUT PASTE FRANCESCO Instrucţiuni pentru
utilizare Aparatul mecanic manual întinde aluatul de paste preparat
acasă în fâşii cu 9 lungimi diferite cu lăţimea de până la 15 cm.
După tăiere acestea le putem prelucra datorită accesoriilor în
fidea, tăiţei gustoşi, lasagna, ravioli ? ? Fixaţi de masă cu
ajutorul mecanismului de fixare alăturat, strângeţi bine (fig. 1).
Înainte de prima utilizare picuraţi puţin ulei vegetal între role
în vederea primei ungeri a aparatului, după care ştergeţi cu o
lavetă uscată, îndepărtaţi surplusul de ulei. Curăţaţi rolele prin
introducerea unei bucăţi mici de aluat în aparat, după care nu îl
folosiţi ci îl aruncaţi. Aparatul este pregătit pentru utilizare. ?
Stabiliţi poziţia 1 ? strângeţi regulatorul şi rotiţi până când
între rolele netede va fi un spaţiu de minim 3 mm (fig. 2). ?
Introduceţi aluatul cu forma dreptunghiulară, uşor apăsat cu mâna,
puţin zvântat şi prin rotirea manivelei întindeţi până la grosimea
dorită. Repetaţi procesul de 5-6 ori, aşezaţi aluatul întins pe
suportul pudrat cu făină, pentru a evita lipirea. ? După întinderea
întregii cantităţi de aluat stabiliţi pe aparat poziţia 2 ?
diminuarea grosimii şi repetaţi procedeul (fig. 3). Repetaţi
aceasta până când veţi obţine grosimea finală dorită a aluatului,
poate fi 0,5 mm (fig. 4). ? Recomandăm introducerea aluatului
subţire, puţin uscat, nu trebuie să fie foarte uscat. ? Tăiaţi cu
tăietorul fâşia de aluat la lungimea dorită a tăiţeilor şi
introduceţi fiecare parte în accesoriul de tăiat ales (fig. 5)
(fig. 6) ? fidea, tăiţei groşi, lasagna ? (manivela trebuie să fie
introdusă în orificiu lateral faţă de cilindrii tăietori aleşi). ?
ATENŢIE! Dacă accesoriul nu taie tăiţei, înseamnă că aluatul este
prea fin ? adăugaţi puţină făină în aluat şi întindeţi din nou. În
schimb, dacă nu se reuşeşte prinderea aluatului în accesoriu,
adăugaţi puţină apă în aluat pentru a-l face mai moale şi după
întindere tăiaţi din nou. ? După tăierea aluatului în tăiţei,
lasagna, etc., lăsaţi-i la uscat cel puţin 1 oră pe un prosop de
bumbac sau pe lavetă din pânză. După aceasta îi puteţi folosi
imediat sau în cazul unei cantităţi mai mari, puteţi păstra într-un
loc uscat în vederea folosirii lor ulterioare. ? Puteţi depozita
tăiţeii astfel preparaţi într-un loc curat şi uscat până la 2
săptămâni. ? În cazul pregătirii de ravioli alegeţi accesoriul
stabilit. Cu ajutorul tăietorului cu capetele metalice tăiaţi
făşiile pregătite de aluat pe lăţime uniformă (fig. 7). Mijlocul
făşiei de aluat treceţi printre rolele de plastic şi introduceţi
două bucăţi mici de carne, umplutură ?. cu diametru de cca 1-2 cm
(fig. 8). Rotiţi manivela, până ce aluatul cu umplutură se roteşte
printre cilindrul tăietor, introduceţi alte două bucăţi de
umplutură, rotiţi puţin şi procedaţi astfel până la epuizarea
aluatului. În partea de jos ies dreptunghiurile deja gata pregătite
(fig. 8). Se pot folosi diferite tipuri de umplutură, de ex, carne
măcinată, ricotta cu spanac, ? inclusiv umpluturi dulci, mac,
umplutură cu nucă ?. însă întotdeauna umplutura trebuie să aibă
consistenţă mai mare, prea lichidă ar putea să se scurgă prin
îmbinarea ambelor laturi de aluat. ? Desprindeţi uşor între ele
pătratele rezultate. ? Tăietorul multifuncţional funcţionează ca un
tăietor clasic, diferenţa mare constă însă în numărul mare de
rotiţe tăietoare, în reglarea lor sau în posibilitatea scoaterii
unui număr dorit de rotiţe (fig. 10). ? Cu ajutorul cercului
alăturat veţi reuşi să realizaţi o rotiţă perfect decupată iar fără
acesta benzi identice ori cu două mişcări - pătrate perfecte ori
găluşti cu brânză dulce, prăjituri ? (fig. 11). După fiecare
utilizare spălaţi şi uscaţi. La manipularea rotiţelor nu aplicaţi
forţa excesivă asupra mânerului de plastic, există pericolul de
crăpare. Pentru a putea deplasa rotiţele, apăsaţi uşor ciocul din
plastic şi deplasaţi rotiţa pe arborele din inox. În caz contrar
puteţi deteriora rotiţa! Nu poate constitui obiectul reclamaţiei!
OBSERVAŢIE: Materia primă, consistenţa şi zvântarea aluatului
depinde de experienţa fiecărei bucătărese, puteţi înlocui făina
specială sau semi-integrală verificată cu veritabila făină italiană
?semola di grano duro? din grâu dur şi astfel să vă pregătiţi
adevărate paste italieneşti. ATENŢIONARE! La utilizare curăţaţi
rolele cu prosoape de bucătărie din hârtie. Niciodată nu spălaţi cu
apă sau în maşina de spălat vase! Pentru curăţare folosiţi pensula
de bucătărie sau o baghetă din lemn. Dacă este necesar aplicaţi
picătura de ulei de măsline la capătul accesoriului de tăiere, în
interiorul mecanismului. Niciodată nu introduceţi cuţitul sau
material textil între role. ATENŢIE la prezenţa copiilor!
____________________________________
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
PLATA
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.