Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 206842683
Pune in vanzare un produs ca acesta

15 - Vin ROSSO DI MONTALCINO, DOC, NARDI, cl 75 gr 13 recoltare 1987

Livrare gratuita la comenzile de 2500 lei
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil
Livrare:
  Livrare gratuita curier cu Garantia de Livrare Detalii
Estimat livrare:
Luni, 29 Apr.
Cantitate:
Pret:
200,00 Lei
Zona:
Sortiment:
Aroma:
Primesti 200 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

Guarda le immagini per vedere il livello di riempimento, le condizioni della capsula e dell'etichetta. Nota i danni e l'usura del vetro.

La bottiglia al momento della spedizione è esattamente come nelle foto, il tappo è a posto, non galleggia nel liquido del contenuto e non perde nulla del contenuto. Anche se ci prendiamo cura di imballare le bottiglie in modo sicuro, non possiamo garantire che i vecchi tappi e chiusure non perdano durante la spedizione.
Su richiesta possiamo aggiungere un'altra capsula sopra il tappo originale per sicurezza durante il trasporto.

- Vino ROSSO DI MONTALCINO , DOC, NARDI, cl 75 gr 13 vendemmia 1987

VECCHIA BOTTIGLIA DI VINO DELLA COLLEZIONE

-Questa bottiglia è venduta come OGGETTO da collezione. L'IDONEITÀ DEL CONTENUTO NON È GARANTITA.

-LA BOTTIGLIA VIENE VENDUTA IN QUANTO OGGETTO DA COLLEZIONE. NON È GARANTITA LA BEVIBILITÀ DEL CONTENUTO.
-QUESTA BOTTIGLIA VIENE VENDUTA COME OGGETTO DA COLLEZIONE. LA BEVIBILITA' DEL CONTENUTO NON E' GARANTITA.

Un vino che sarebbe il primo vino di molte altre denominazioni e che dovrebbe essere visto come espressione varietale? e territoriale? stesso, sottraendolo all'ombra del Brunello. Un cono che si trasforma? in una piramide? invertito? SÌ parliamo di numeri perché quello cinese? è una condizione rara? nel panorama enologico italiano e mondiale, in termini di proporzioni tra il “primo vino” e il “secondo vino” della zona:

Area totale? di terreno con te?? di vigneti 3.500 ettari

Brunello di Montalcino DOCG 2.100 ettari

Il vino Rosso di Montalcino DOC ne ha 510

Vino Moscadello di Montalcino DOC 50 ettari

Sant'Antimo DOC Ne ha 480

Alte vinuri Ha 360


1084 / 5000
Risultati della traduzione
Dup? cum pute?i vedea, cel mai mare hectar apar?ine Brunello di Montalcino Docg, în timp ce Rosso di Montalcino Doc este destinat doar 510 ha. Acesta este rezultatul faptului c? denumirea Montalcino a fost prima din Italia c?reia i sa permis s? produc? dou? vinuri din acelea?i podgorii ?i din acelea?i struguri. Acesta este motivul pentru care o mare parte din Rosso di Montalcino Doc, înc? în prezent, este produs? din podgorii înregistrate la Brunello, degradând o parte din vinul produs.
Din acest motiv, având în vedere cererea mare pentru Brunello pe pie?ele din întreaga lume, teama este aceea de a pierde treptat o parte din produc?ia de Rosso di Montalcino, deja salvat? de modificarea poten?ial? a disciplinei care ar fi introdus utilizarea strugurilor ro?ii soiuri (inclusiv interna?ionale) potrivite pentru cultivare în regiunea Toscanei pân? la maximum 15% în t?ietur?.

Un vin care nu ar trebui considerat un vin recidivant, ci un produs cu scopuri diferite ?i cu identitate proprie ?i care, prin urmare, nu ar trebui umbrit.

De aici zvonurile c? ar dori o redeschidere a registrelor în Rosso di Montalcino, astfel încât s? poat? replanta, într-un mod bine gândit ?i gradual, podgorii destinate în mod special produc?iei acestui Doc, l?sând mai mult? marj? produc?torilor care au podgorii Brunello doar pentru producerea cunoscutului Montalcino DOCG. La rândul meu, cred c? poate fi un mod viabil ?i de dorit atâta timp cât este orientat c?tre calitate (plantarea ergo în zonele adecvate), în timp ce ideea reclasific?rii podgoriilor Sangiovese care se încadreaz? în IGT pentru produc?ia de Rosso ( dup? cum sa f?cut deja în 1996 cu podgoriile înregistrate în Sant'Antimo Doc, apoi a migrat la Rosso di Montalcino Doc), nu întotdeauna situate în zone optime.
Pentru unii, redeschiderea registrelor, chiar dac? numai pentru Rosso di Montalcino, ar putea corespunde unei devaloriz?ri a valorii terenului ?i o sc?dere a calit??ii produsului, dar sunt sigur c? Consor?iul ?i produc?torii vor putea s? g?si?i cel mai bun mod de a evita reducerea produc?iei acestui vin.

Acesta este motivul pentru care am dorit o sesiune de degustare dedicat? exclusiv docului Rossi di Montalcino care s? confirme calitatea medie foarte ridicat? a denumirii.

Un vin (aici disciplina de produc?ie) care este cea mai clar? expresie a soiului (întotdeauna Sangiovese în puritate), a recoltei ?i a teritoriului (neavând acela?i impact asupra omului ?i timpului / îmb?trânirii ca expunerea primar? Brunello o defini?ie mai mare a rezultatele sezoniere ?i ale matricei pedologice din care provine). Rosso di Montalcino are o aptitudine înn?scut? de a se ar?ta în pahar ca un vin versatil, agil ?i dinamic, dar nu „u?or” pentru asta! Net de interpret?rile realit??ilor individuale, exist? o mare omogenitate între Rossi di Montalcino, dar între ca. 90 de mostre degustate în ultimul meu accent pe tipologie (la care sunt ad?ugate degust?rile de pivni?? ?i cele degustate la ultima previzualizare) am putut vedea 4 categorii principale:

- Rossi di Montalcino „proasp?t”: a reprezentat, ast?zi, din 2019 (dup? p?rerea mea cea mai bun? recolt? pentru Rosso de când scriu despre vin), lansat? în conformitate cu vremurile dictate de disciplin?, cu dorin?a de a p?stra prospe?imea fructelor ?i u?urin?? mai mare de a bea, f?r? a sacrifica o bun? aderen?? tanic? ?i o mineralitate perceptibil?. Este interesant s? te joci cu temperatura de servire ?i cu combina?ii libere de brida obi?nuit?. Este important s? vede?i aceste interpret?ri ca fiind marele Sangiovese a ceea ce este terenul cel mai potrivit pentru cultivarea acestui soi, care vizeaz? o b?utur? mai contemporan?, dar asta nu înseamn? c? nu pot îmb?trâni (faptul c? au fost mai pu?in în lemn ?i c? pot rafina mai mult sticl? poate fi un pro ?i nu un dezavantaj în ceea ce prive?te longevitatea).

- I Rossi di Montalcino „cu eliberare întârziat?”: reprezentat de eliber?rile „întârziate”, ast?zi în 2018. O a?teptare care vizeaz? realizarea unui principiu evolutiv în termeni aromatici ?i o defini?ie mai mare a texturii tanice. Vinuri care, din fericire, nu pierd în prospe?ime ?i r?mân în gama dinamicii ?i agilit??ii care trebuie, dup? p?rerea mea, s? le ?in? departe de a ar?ta ca „brunellini”. Însemnând c? poate afecta doar denomina?ia ?i c? tinde s? confunde folosind un termen dispre?uitor care ?tie atât de multe despre „Mi-a? dori, dar nu pot”. Rosso di Montalcino poate tânji ?i atinge elegan?a ?i completitudinea organoleptic? a acestei denumiri f?r? a imita Brunello, manifestând, de asemenea, într-un mod clar ?i distinct, diferite prerogative în ceea ce prive?te gradul de utilizare ?i asocierea.

- „Selec?ia ?i / sau cru” Rossi di Montalcino: indiferent dac? este o selec?ie de struguri, butoaie sau cru vi??, aceasta este categoria pe care cred c? produc?torii de Montalcino vor acorda o aten?ie mai mare, deoarece acestea sunt for?a motrice principal? pentru îmbun?t??irea denumirii ?i cre?terea percep?iei lui Rosso di Montalcino. Datorit? acestei „categorii”, Rosso poate sculpta spa?ii importante, justificând o pozi?ionare mai important?, deconectându-se de dinamica supunerii care o vede inevitabil sub Brunello.

- I Rossi di Montalcino „selec?ie cu ie?ire întârziat?”: este o categorie în care se încadreaz? foarte pu?ine referin?e, întrucât o alegere riscant? este de a elibera un Rosso di Montalcino în acela?i mod ca un Brunello în ceea ce prive?te rafinamentul. Alegerea ar putea fi mai justificat? acolo unde exist? vi?? de vie destinat? Rosso ?i dac? dori?i s? demonstra?i identitatea lor specific?, precum ?i efectul unui rafinament "mai liber", cu mai pu?in? lemne (printre altele nu este obligatoriu s? fie reglementat, dar folosit de la aproape to?i produc?torii cel pu?in timp de 6-8 luni) ?i mai multe sticle.

Ca o categorie suplimentar? exist? „vechile recolte” Rossi di Montalcino, care deschid o dezbatere important? cu privire la cât de mult aceast? denumire ar putea fi util? somelierilor de restaurante importante, dar ?i celor mai competen?i restauratori italieni ?i nu numai. O discu?ie care trebuie s? ne fac? s? reflect?m asupra valorilor ad?ugate ale lui Rosso di Montalcino în ceea ce prive?te flexibilitatea serviciilor (sezoniere, prin „jocul” temperaturilor; de asociere, datorit? versatilit??ii sale), pre? ?i longevitate (introduce?i în meniu sau serve?te în asociere cu paharul, un Rosso di Montalcino cu vârsta cuprins? între 5 ?i 10 ani poate oferi o experien?? memorabil? mesei, demonstrând calitatea cercet?rii de c?tre somelier sau restaurator, care uime?te cu în?elepciune un vin din care doar pu?ini cunosc poten?ialul evolutiv ).

Rosso di Montalcino poate ?i trebuie s? experimenteze o faz? a Rena?terii, într-o faz? a palatului global care i se potrive?te perfect. Totul const? în cre?terea percep?iei acestor vinuri, l?sând deoparte figuri semantice reductive ?i în?el?toare în favoarea unor semnifica?ii care le sporesc virtu?ile reale. Deci Rosso di Montalcino nu este „u?or”, ci agil! Nu este fructat ?i potabil, este proasp?t ?i dinamic! Nu este mai pu?in complex, dar este mai receptiv la varietate ?i la recolt? în indicii sale primare ?i secundare. În plus, cei care se tem s? defineasc? un Rosso di Montalcino elegant, relegându-l la defini?ii învechite, care sunt incompatibile cu stadiul artei acestui vin, fac o gre?eal? uria??, deoarece dac? este bine conceput ?i bine perceput Rossi di Montalcino este necesar ?i meritat . Pentru mine, Rosso di Montalcino poate ?i trebuie îmbun?t??it

vinuri vechi de mai mult de 30 de ani înainte de deschiderea acestora trebuie să respecte anumite reguli

1 - Sticla trebuie să stea nemiscata cu dopu in sus cu cel puțin 24 de ore

2 - ar trebui să fie deschise cu câteva ore înainte de a consuma

3 - să le deschidă pentru a utiliza o pârghie pentru capace cu aer, deoarece dopul tinde să rupă cu ajutorul unui levier opritori spiralate

4 - odată deschis, ar trebui să fie varsata ușor, fără a face mișcări bruște a sticlei pentru a preveni orice depunere , până la 4/5 din conținutul într-un decantor pentru a obține aer vinului

5 vin roșu ar trebui să fie servit la temperatura camerei, vinul alb, în mod normal, la temperatura normală a frigiderului, eventual pe fiecare flacon este recomandat temperatura potrivita pentru a se bucure de ea la cele mai bune.

Cumpararea vinurilor ofera oportunitatea de a obtine vinuti bune in drum spre maturitare si a celor cara se gasesc mai rar, vreodata in activitatea de vanzare cu amanuntul.


Cu toate acestea, merita mentionat faptul ca vinul continua sa imbatraneasca in sticla si va disparea in cele di urma - pentru unele vinuri acest lucru ar putea ti 5 ani, pentru altii peste 100 de ani.


Desigur, retineti acest lucru, atunci cand doriti sa cumparati o sticla de vin vechi, acest risc poate fi atenuat prin revizuirea rapoartelor vintage disponibile pe internet, recenzii critice si impunand asteptari realiste.
Recompensa unui vin bun la varful sau absolut de maturitate, care ofera o gama completa de arome primare, secundare si tertiare, ar trebui sa fie suficient de semnficaticativa pentru a nega dezamagirea ocazionale.


Astfel, daca riscul/rentabilitatea/ sunt considerate favorabile, veti avea o selectie placuta de vinuri in deferitele etape de maturitate disponibile in account nostru.

Salut tocmai ai cumparat de la Robavecchia. Esti cel mai tare! :) IMPORTANT ! Daca ai fost multumit de produsul cumparat de la noi si de modul in care ai fost tratat, ne-ar ajuta daca ne-ai putea acorda calificativ pozitiv si nota maxima, 5 stele, la fiecare dintre cele 4 criterii afisate de catre sistemul Okazii. In cazul in care aveti o nemultumire legata de produsul comandat sau de calitatea acestuia, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail si VA GARANTAM SOLUTIONAREA POZITIVA A SITUATIEI. Multumesc si te mai asteptam pe la noi! Robavecchia". 

Buna ziua,am un calificativ negativ si o problema cu un cumparator.

Am contactat telefonic si email acest cumparator,i-am propus sa-mi restituie sticlele cu ramburs asa cum este scris pe okazii,acesta nu accepta,vrea intai banii restituiti si banii de transport,pe urma el ne trimite sticlele goale cu motivul ca s-au varsat pe masa.

Sticlele sunt vandute ca obiecte de colectie si fara garantie .

Fapt acceptat de cumparator.

Dedesupt atasez directivele europene pentru tutela consumatorilor.


Directiva 199/44 / CE - Parlamentul European din 25 mai / 1999

art. 1 paragraful E
anularea garantiei
daca nu îndeplineste conditiile de publicitate

art. 2 paragraful C
sunt potrivite pentru utilizare atunci când sunt utilizate marfuri de acelasi tip
(vinuri de colectie)

art. 3 paragraful 3
consumatorul era constient de defect si nu putea ignora cu adevarat acest fapt
(vinuri de colectie de 50 de ani sunt vinuri de colectie si nu de baut.)

art. 7

il prodotto è conforme ai termini contrattuali
- tutte le foto pubblicate e la descrizione dettagliata
- scritto senza garanzia
- i prodotti alimentari aperti non vengono restituiti (il vino è un settore alimentare)
- le parti hanno accettato i termini del contratto (vendite occasionali)

Direttiva UE 2011/83 del 25 ottobre 2011

Arte. 16
comma - E - G

La fornitura di beni sigillati che non possono essere restituiti dopo essere stati aperti dagli acquirenti.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Periam

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

PLATA

  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
15 - Vin ROSSO DI MONTALCINO, DOC, NARDI, cl 75 gr 13 recoltare 1987
CUMPARA
Pret curent:
20000 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review