Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 230948448. Vezi produse asemanatoare.
Pune in vanzare un produs ca acesta

1944 Cercul Ieșenilor – Album filatelic, eseuri, probe, marci ndt, circulatii

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil
Livrare:
  Posta Romana - Coletarie - 30,00 Lei Detalii
Estimat livrare:
Vineri, 10 Mai.
Cantitate:
Pret:
30.000,00 Lei
Primesti 5000 puncte in aplicatie
Produs:
Second Hand, Certificat de garanție 120 luni
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • La predare
  • Avans
  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

Album filatelic ce conține 34 de pagini cu 239 piese filatelice și 10 documente istorico-poștale de excepție ale Asociației „Cercului Ieșenilor” + reproduceri ale unor documente fotografice din arhiva cercului din perioada 1934-1943. Întregul conținut poate fi considerat punctul de plecare al unui exponat de mare valoare, deoarece această emisiune de mărci pentru scutire de porto nu a fost niciodată prezentată în cadrul unei expoziții filatelice.
Fiecare pagină are legendă proprie, referitoare la conținutul acesteia, date de apariție sau de circulație, tiraje și alte mențiuni speciale. Copertele și toate filele sunt cartonate iar piesele din interior sunt bine protejate de folii speciale.
Albumul are formatul 23,5 cm x 32 cm, iar piesele sunt dispuse în ordinea cronologică a apariției lor, după cum urmează:

IUNIE 1944
- Banderolă circulată poștal cu prima marcă provizorie "Cercul Ieșenilor" (tipul II, foarte rar, cu legenda „FRANCO” dactilografiată cu majuscule). Tirajul total al acestui tip al primei mărci provizorii a fost de doar 50 bucăți.
- Set de 16 eseuri nedantelate (în bloc de 6 + bloc de 4 + streif de 3 + pereche verticală + eseu simplu) pentru marca „Ștefan cel Mare” pe hârtie pelur de culoare rozie - probe de hârtie a celei de a doua și a treia emisiuni provizorii.
- Set de 16 eseuri nedantelate (în bloc de 6 + bloc de 4 + streif de 3 + pereche verticală + eseu simplu) pentru marca „Ștefan cel Mare” pe hârtie pelur de culoare albastră - probe de hârtie a celei de a doua și a treia emisiuni provizorii.
- Set de 16 eseuri nedantelate (în bloc de 6 + bloc de 4 + streif de 3 + pereche verticală + eseu simplu) pentru marca „Ștefan cel Mare” pe hârtie pelur de culoare gri-cenușie - probe de hârtie a celei de a doua și a treia emisiuni provizorii.
- Set de 16 eseuri nedantelate (în bloc de 6 + bloc de 4 + streif de 3 + pereche verticală + eseu simplu) pentru marca „Ștefan cel Mare” pe hârtie pelur de culoare crem-gălbuie - probe de hârtie a celei de a doua și a treia emisiuni provizorii.
- Set de 16 eseuri nedantelate (în bloc de 4 + 3 streifuri de 3 + pereche verticală + eseu simplu) pentru marca „Ștefan cel Mare” pe carton gros - probe de hârtie a celei de a doua și a treia emisiuni provizorii.

IUNIE-IULIE 1944
- Apel de caritate (tip I) - imprimat neuzat, tipărit de "Cercul Ieșenilor", pentru promovarea acțiunilor de sprijinire și ajutorare a refugiaților ieșeni.

IULIE 1944
- Set de două probe de planșă „în oglindă” pentru marca „Vasile Lupu” din cea de-a II-a emisiune provizorie (două blocuri de 10 mărci decupate din coala de eseu inițială, din care lipsește rândul median). Piesă unicat din fosta colecție Dr. Oscar Snak.
- Probă de planșă „în oglindă” pentru marca „Ștefan cel Mare” din cea de-a II-a emisiune provizorie (coala de eseu). Piesă unicat din fosta colecție Dr. Oscar Snak.
- Planșa litografică pentru marca „Ștefan cel Mare” a celei de-a II-a emisiuni provizorii, după care s-a realizat imprimarea mărcilor propriu-zise. Piesă unicat din fosta colecție Dr. Oscar Snak.
- Coala întreagă de 25 de mărci „Ștefan cel Mare” a celei de-a II-a emisiuni provizorii. Tirajul total a fost de 10 coli pentru fiecare valoare. Piesă unicat din fosta colecție Dr. Oscar Snak.
- A II-a emisiune provizorie (seria în blocuri de 4 timbre + două perechi de eseuri pentru marca „Vasile Lupu” cu varietăți de centrare, dimensiuni și tipar). Tirajul total a fost de 250 de serii de două timbre dantelate gumate.
- A III-a emisiune provizorie (Bloc de 4 timbre „Ștefan cel Mare” + pereche nedantelată „Vasile Lupu”). Tirajul total a fost de 500 de serii de două timbre dantelate și gumate + 75 bucăți nedantelate „Vasile Lupu”.

AUGUST 1944
- Revista „Iașul” circulată poștal cu banderolă cu marca "Ștefan cel Mare" din cea de-a III-a emisiune provizorie. Tirajul total al acestei mărci provizorii a fost de 500 bucăți.
- Revista „Iașul” circulată poștal cu banderolă cu marca dantelată "Vasile Lupu" din cea de-a III-a emisiune provizorie. Tirajul total al acestei mărci provizorii a fost de 500 bucăți.
- Emisiunea definitivă de două mărci dantelate (seria în blocuri de 4 timbre + seria individuală emisă). Tirajul total al emisiunii a fost de 15.000 bucăți pentru marca „Vasile Lupu” și 10.000 bucăți pentru marca „Ștefan cel Mare”.
- Emisiunea definitivă de două mărci nedantelate (seria în blocuri de 4 timbre + varietate serie individuală pe hârtie alb-maronie + eseu nedantelat pentru marca ”Vasile Lupu”). Tirajul total al emisiunii a fost de 250 bucăți pentru fiecare din cele două mărci.
- Coala de 25 de mărci dantelate „Vasile Lupu” din emisiunea definitivă. Tirajul total a fost de 600 de coli.
- Coala reconstituită de 25 de mărci nedantelate „Vasile Lupu” din emisiunea definitivă (compusă din bloc de 10 mărci + 2 streifuri de 5 mărci + streif de 4 mărci + marcă individuală). Tirajul a fost de numai 10 coli pentru fiecare marcă.

AUGUST-SEPTEMBRIE 1944
- Apel de caritate (tip II) - imprimat tipărit de "Cercul Ieșenilor", pentru promovarea acțiunilor de sprijinire și ajutorare a refugiaților ieșeni. Circulat poștal în data de 5 septembrie 1944, francat cu o marcă dantelată „Vasile Lupu” din emisiunea definitivă.

SEPTEMBRIE 1944
- Revista „Iașul” circulată poștal cu banderolă cu marca dantelată "Ștefan cel Mare" din emisiunea definitivă.
- Revista „Iașul” circulată poștal cu banderolă cu marca dantelată "Vasile Lupu" din emisiunea definitivă.

DECEMBRIE 1947
- Plic expediat poștal în data de 8 decembrie 1947, francat cu o marcă dantelată „Vasile Lupu” din emisiunea definitivă. A circulat efectiv din Deva la București și este socotită cea mai târzie circulație poștală a unei mărci din emisiunea definitivă „Cercul Ieșenilor”.

CORESPONDENȚE FILATELICE
- Două corespondențe pe teme filatelice din 1939 și 1948 ale avocatului I. Bogdan – secretarul „Cercului Ieșenilor” -, ambele cu adresa de funcționare a asociației.

Predarea produsului se face personal.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Roman

  • - Predare personala in max. 1 zi lucratoare

  • - Prin Posta Romana - Coletarie - 30 Lei in max. 4 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Posta Romana - Coletarie - 30 Lei in max. 4 zile lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Avans
  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
1944 Cercul Ieșenilor – Album filatelic, eseuri, probe, marci ndt, circulatii
CUMPARA
Pret curent:
30.00000 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review