Alcoolmetru Strend Pro 0-100°, din sticla
- Ramburs
- Online
- Detalii despre plata custom
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
-
Vezi toate ofertele pentru
Specificatii
Alcoolmetru Strend Pro 0-100°, din sticla
Caracteristici tehnice:
Alcoolmetrul este un instrument destinat determinarii continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc.
Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului in lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinandu-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pana la care acesta s-a scufundat.
Domeniu de masurare:0 - 100 grade alcoolice.
Este foarte important ca alcoolmetrul sa fie curat. Resturile de alcool si zahar care s-a uscat pe contor, schimba greutatea lui si influenteaza la precizia de masurare. Alcoolmetru si mensura (cilindrul gradat), inainte si dupa utilizare trebuie sa fie spalati bine cu apa calda si uscati cu o carpa moale si curata.
Turnati proba de distilat (tuica) in mensura, acoperiti partea deschisa a mensurii (cilindrului gradat) si o scuturati de mai multe ori, pentru ca lichidul sa fie bine amestecat. Asteptati pana cand bulele din lichid au disparut. Alcoolmetrul uscat trebuie incet scufundat in lichid, tinandul de capatul ingust. Contorul(instrumentul de masurare) trebuie sa inoate liber intr-un cilindru gradat (sa nu atinga fundul sau peretii mensurei). Asteptati pana cand contorul de alcool se linisteste deplin (pe peretii contorului nu trebuie sa existe bule de aer).
Linia ochiului trebuie sa fie la nivelul suprafetei lichidului. Pe scara de hartie cititi valoarea masurata a procentului de alcool in volum (% vol.) sau de grade.
Alcoolmetrul este calibrat la 20 °C. Aceasta inseamna ca masurarea trebuie efectuata la aceasta temperatura a lichidului.In cazul in care temperatura fluidului se abate de la 20 °C, corectareacitirii se realizeazainconformitate cu tabelulanexat de instructiune,sauinmodulurmator: pentru fiecare °C peste 20 °C, din valoareamasurata reducem 0,37 vol. % alcool, intimpcepentrufiecare °C sub 20 °C la valoareamasurataadaugam 0,37 vol%. alcool.
De ce este important sa se cunoasca temperatura fluidului masurat?
Contorul de alcool este un dispozitiv care functioneaza pe principiul densitatii lichidului. Pe masura ce lichidul este mai cald, el este mai rar, astfel ca contorul de alcool se scufunda mai adanc. Fluidele rece sunt mai dense, si alcoolmetrul se scufunda mai putin.
Temperatura probei de distilat poate fi masurata cu un termometru pentru masurarea temperaturii lichidelor. Cu ajutorul alcoholometrului cu termometru, poate practic si cu precizie, sa se masoare temperatura distilatului simultan cu masurarea " tariei" lui.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Curtea De Arges
-
- Prin Curier rapid - livrare gratuita in max. 3 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 20 Lei in max. 3 zile lucratoare
-
Detalii de livrare custom
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Detalii despre plata custom
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare