Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Aparat de suduraMIG MAG MMA LIFT TIG 220A Sinergie reglare lina a curentului de sudare, maner EURO, afisaj LCD

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii



DATE TEHNICE:

  • model: PM-IMGS-220L
  • sursa de alimentare: 230V
  • Consum de energie MIG / MAG: 6,1kVA
  • consum de energie TIG / MMA: 5,8kVA
  • metode de sudare: MIG / MAG / MMA / LIFT-TIG
  • Domeniul curentului de sudura MIG / MAG: 30 - 220A
  • Gama de curent de sudare MMA: 20 - 200A
  • curent de sudare 100% ciclu de functionare: (MIG / MAG - 170A)
  • curent de sudare 60% ciclu de functionare: (MIG / MAG - 220A)
  • diametre ale firelor suportate: 0,6 / 0,8 / 1,0 / [mm]
  • diametre electrod suportate: 1,6 mm - 4 mm
  • tensiune de sudare: 12,5 - 30V
  • moduri de operare: 2T / 4T (cu parametri de umplere a craterelor reglabile)
  • reglarea inductantei sudurii: -10 - 10
  • bobine de sârma suportate: maxim pâna la 5 kg
  • controlul parametrilor sudurii: DA
  • clasa de izolare: F.
  • protectie retea: 25A
  • grad de protectie: IP21S
  • dimensiuni: 60 x 29 x 62 cm [lungime / latime inaltime]
  • greutate neta: 9,75 kg

    ECHIPAMENT:

    • Cablu  masa (-): 200mm
    • Cablu electrod MMA (+): 210cm
    • Mâner EURO MIG / MAG: 400cm
    • Diuzet: 2x 0,8 / 1,0 [mm]
    • sârma de sustinere a bobinei (fata-verso): 0,8 mm si 1,0 mm; tip 
    • cheie universala

    Ce este invertorul PM-IMGS-220L?

    Ce este invertorul Migomat PM-IMGS-220L?

    Aparatul de sudura semiautomata  Powermat PM-IMGS-220L SYNERGY  are o gama foarte larga de utilizare. Permite sudarea eficienta a diferitelor tipuri de grupuri de materiale într-o gama larga de grosimi de material. IGBT -urile aplicate   au un efect benefic asupra consumului mai mic de energie electrica, rezistenta mai mare la perturbari si caderi de tensiune si caracteristici bune de arc.
    Panoul de control cu ​​descrierea functiilor în poloneza este usor de utilizat, iar operatorul are acces rapid la toate functiile. Acest lucru are un efect pozitiv asupra ergonomiei si eficientei muncii în fabrica.
    Dispozitivul are  functia de sudare sinergica , datorita careia este posibila obtinerea unei suduri de cea mai înalta calitate atunci când sudam toate materialele sudabile - în special cele din otel inoxidabil si aluminiu.
    Electronica dispozitivului se bazeaza pe tranzistoare IGBT care combina avantajele a doua tipuri de tranzistoare, usurinta de control al tranzistoarelor cu efect de câmp si tensiunea mare de rupere, precum si viteza de comutare a tranzistoarelor bipolare. Curentul de sudare este foarte stabil, ceea ce garanteaza o sudura perfecta. Datorita tehnologiei IGBT, dispozitivul este mai usor si mai economic în consum de energie.

    Performanta si posibilitati

    Performanta ridicata si racire eficienta
    Datorita utilizarii tehnologiei IGBT,  eficienta dispozitivului este de pâna la 60%.
    Functii automate încorporate pentru a va facilita munca
    • Pornirea la cald,  cunoscuta sub numele de pornire la cald, permite cresterea temporara a curentului de sudare peste valoarea setata de sudor. HOT START functioneaza atunci când arcul este lovit si este proiectat pentru a preveni lipirea electrodului de material. Este de mare ajutor atunci când aprindeti electrodul.
    • ANTI STICK  întrerupe / minimizeaza tensiunea si curentul de sudare în cazul unui scurtcircuit între electrod si materialul sudat. ANTI STICK permite sudorului sa detaseze electrodul mai usor.
    • ARC FORCE  stabilizeaza arcul indiferent de lungimea acestuia. Prin scaderea valorilor functiei, confera un arc moale si o adâncime de fuziune mai mica, în timp ce cresterea valorilor functiei determina o penetrare mai profunda si posibilitatea sudarii cu arc scurt. La cea mai mare valoare pentru functia ARC FORCE, este posibil sa „împingeti electrodul în piscina de metal topit si sa ardeti prin material.  Acest model are control automat ARC FORCE.

    Posibilitatile tehnologiei SYNERGY

    Confort si avantaje suplimentare de lucru sunt oferite de:
    Mod MIG sinergic  - o functie care va permite sa setati  doua blocari si patru blocari. Reglarea inductantei  - care permite reducerea cantitatii de caldura introdusa în locul sudarii. În acest fel, se pot evita deformarea tablei si deteriorarea stratului protector de zinc. Aceasta optiune este utila în timpul sudarii cu sârma. Functia de selectare a tipului de material de sudat , care în modul sinergic va selecta parametrii de sudare corespunzatori pentru a facilita performanta acestuia. Reglarea BURNBACK  - o functie care împiedica lipirea firului electrodului de vârful de contact prin ejectarea temporara a firului dupa terminarea procesului de sudare. Functia RIN  - limitarea vitezei de alimentare a firului înainte de procesul de sudare. Se opreste automat la sudare. Functia ARL  în modul Synergy - va permite sa setati manual lungimea arcului si aspectul sudurii. Functia VRD  - sistem de reducere a tensiunii a carui sarcina este de a opri alimentarea cu energie electrica în câteva milisecunde dupa încheierea sudarii. Aceasta functie este, de asemenea, responsabila pentru reducerea tensiunii la electrodul stick la un nivel sigur. Sistem de reducere a tensiunii.

    Alegerea firului si a tipului de material

    Optiuni prestabilite disponibile

    Masina semiautomata, prin schimbarea tipului de material de sudat, ofera presetarile corespunzatoare, care pot fi reglate manual si pot fi eliminate modificari prin restabilirea setarilor din fabrica.
    FeCO2  - program sinergic pentru sudarea otelului carbon cu metoda MAG într-un scut de CO2. FeMIX  - program sinergic pentru sudarea otelului carbon cu metoda MAG în scut de amestec gazos Ar + CO2. FLUX  - program pentru sârma cu miez autoprotejat pentru otel carbon si otel slab aliat fara utilizarea gazului (necesita schimbarea polaritatii). AL  - program de sudare a aluminiului.

    Un sistem bun de alimentare cu sârma

    Alimentatorul cu 2 role permite alimentarea precisa a firului de sudura, prevenind alunecarea acestuia.
    Alimentarea automata a firului a fost îmbunatatita cu controlul vitezei, împreuna cu timpul în care butonul este tinut pe panou.

    Mobilitatea dispozitivului

    Constructia usoara cu un mâner stabil din aluminiu permite miscarea usoara a întregului dispozitiv.

    Sudarea cu metoda MIG/MAG

    Sudarea MIG/MAG este unul dintre cele mai utilizate procese de sudare. Dar ce se afla de fapt în spatele ei? Totul depinde de selectia gazelor de protectie si a liantilor adecvati, pâna la proprietatile diferitelor tipuri de arcuri.
    Sudarea MIG / MAG este cunoscuta si sub numele de sudare cu arc cu gaz protejat (MSG) si este una dintre metodele de sudare cu gaz de protectie. Acestea includ toate procesele de sudare cu arc care utilizeaza gaze de protectie pentru a preveni contactul nedorit al bazinului de sudura cu oxigenul din aerul ambiant.
    Sudarea MIG / MAG acopera de fapt doua procese de sudare diferite: sudarea MIG este sudare cu arc. Aceasta metoda utilizeaza gaze inerte, adica gaze nereactive, cum ar fi argonul, heliul sau amestecurile acestora. Sudarea MAG este sudarea într-un scut de gaz activ. Aici, pe lânga argon, se folosesc gaze active precum dioxidul de carbon (CO2) sau oxigenul (O2). De asemenea, este posibil sa utilizati CO2 pur ca gaz de protectie pentru bazinul de sudura.
    Unde se foloseste aceasta metoda de sudare?
    Procesele de sudare MIG / MAG pot fi utilizate extrem de universal. Sunt utilizate, printre altele, în industria metalurgica, în constructia de structuri si rezervoare din otel, în constructiile navale si în industria auto. Procesele MIG / MAG permit sudarea elementelor din diverse materiale, cu grosimi si geometrii diferite. Sudarea MIG este potrivita în special pentru metale neferoase: aluminiu, magneziu, cupru si titan. Metoda MAG este utilizata în principal pentru sudarea otelurilor nealiate, slab aliate si înalt aliate.
    Avantajele sudurii MIG/MAG:
    rata mare de depunere, fara zgura, aprindere usoara a arcului de sudare, buna adecvare pentru sudare mecanizata si automata, viteza mare de sudare cu calitate buna a sudurii, buna adecvare pentru utilizare în pozitii fortate si dificile, cost redus al liantilor.

    sudare MMA

    Sudarea cu arc MMA se mai numeste si MMA (Sudura manuala cu arc) si este cea mai veche si mai universala metoda de sudare cu arc.
    Metoda MMA foloseste un electrod acoperit, care consta dintr-un miez metalic acoperit cu o acoperire comprimata. Se produce un arc electric între capatul electrodului si piesa de prelucrat. Aprinderea arcului este contactul prin atingerea capatului electrodului cu materialul sudat. Electrodul se topeste si picaturile de metal topit ale electrodului sunt transferate prin arc în bazinul de sudura topit, formând o sudura dupa racire. Sudorul muta electrodul pe masura ce se conecteaza cu piesa de prelucrat pentru a mentine arcul de lungime constanta si, în acelasi timp, îsi muta capatul de topire de-a lungul liniei de sudare. Învelisul electrodului de topire elibereaza gaze care protejeaza metalul topit de influenta atmosferei, apoi se solidifica si formeaza o zgura pe suprafata bazinului, care protejeaza metalul de sudura care se solidifica de influentele mediului. Când electrodul este scos din piesa de prelucrat, arcul electric se opreste si procesul de sudare este întrerupt. Dupa asezarea unei cusaturi, zgura trebuie îndepartata mecanic.
    Principala diferenta fata de alte metode de sudare este ca electrodul este scurtat în metoda MMA. În metodele TIG si MIG / MAG, lungimea electrodului ramâne neschimbata tot timpul, iar distanta dintre lanterna si piesa de prelucrat este întotdeauna constanta. În metoda MMA, pentru a mentine o distanta constanta între electrod si bazinul de sudura, suportul electrodului trebuie deplasat constant spre piesa de prelucrat, ceea ce face ca priceperea sudorului sa joace un rol deosebit.

    sudare TIG

    Sudarea TIG este o metoda de obtinere a sudurilor de cea mai înalta calitate. Arcul de sudare straluceste între electrodul de tungsten rezistent la caldura, infuzibil si piesa de prelucrat. Gazul inert, de la care îsi ia numele metoda, creeaza o atmosfera anaeroba si previne reactiile chimice în bazinul de sudura topit. Rezultatul sunt articulatii netede, uniforme si fara pori. Liantul este alimentat manual sau dintr-un alimentator de sârma.
    Sudarea TIG este posibila pentru toate metalele sudabile. Cel mai mare domeniu de aplicare îl reprezinta otelurile inoxidabile si metalele neferoase, cum ar fi aluminiul, cuprul si alama. TIG este utilizat în primul rând pentru a realiza stratul de radacina al sudurii, deoarece sudurile sunt curate si fara pori si, astfel, rezista bine la sarcini dinamice.
    Gaz de protectie inert
    Gazul inert (nereactiv) este utilizat pentru sudarea TIG. Atmosfera gazoasa are o functie de protectie - previne reactiile chimice cu bazinul de sudura lichid si materialul încalzit. Acest lucru garanteaza suduri de înalta calitate.
    Gazele nobile precum heliul, argonul sau amestecurile acestora sunt utilizate ca gaze de protectie. Argonul este folosit cel mai des: optimizeaza caracteristicile de aprindere si asigura un arc deosebit de stabil. Heliul disipeaza caldura mai bine decât argonul, asigurând astfel o penetrare profunda si larga.
    Electrodul de wolfram este inima sudurii TIG. Tungstenul are un punct de topire de 3.380 de grade Celsius, care este cea mai mare valoare dintre toate metalele pure din tabelul periodic. Ca urmare, electrodul nu se topeste, în timp ce arcul de sudura pe care îl produce se încalzeste si lichefiaza materialul.
    Aprindere de înalta frecventa
    O caracteristica speciala a sudarii TIG este aprinderea fara contact a arcului. Impulsurile de înalta tensiune rapide, succesive, transfera scânteile piesei de prelucrat si stabilizeaza arcul de sudare. Pentru sudor, aprinderea HF este extrem de usor de utilizat. Electrodul nu trebuie sa se lipeasca de piesa de prelucrat si nu se formeaza incluziuni de tungsten în sudura.


Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Radauti

  • - Predare personala in max. 3 zile lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review