Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 214090426. Vezi produse asemanatoare.
Pune in vanzare un produs ca acesta

Aspecte juridico-istorice ale succesiunii statelor în dreptul internațional public - Anca FILIPOVICI

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Produs:
Nou, Fără garanție, Cu factură
Disponibilitate:
In stoc 10 disponibile
Pret:
46,62 Lei 46.62 RON
Cantitate:
Urmareste produsul:
Adaugă la favorite
Adaugă produsul la favorite și afli imediat când se reduce prețul
Livrare:
Romania - Curier rapid - 26,18 Lei Detalii
Estimat livrare:
Joi, 24 Iun.
Politica de retur:
Produsul nu se poate returna
Plata:
  • Ramburs

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Nou

Garanție: Fără garanție

Factură: Cu factură

Specificatii

ASPECTE JURIDICO-ISTORICE ALE SUCCESIUNII STATELOR ÎN DREPTUL INTERNAŢIONAL PUBLIC

Anca FILIPOVICI LUMEN - Copyright © 2010 - Colecția JURIDICA FORMAT: Tipărit         PAGINI: 126          LIMBA: Română ISBN:  978-973-166-231-2
Descriere:

Studiul de faţă prezintă în primă fază o trecere în revistă a reglementărilor în materie, susţinând cu exemple concrete, diferitele situaţii de succesiune şi regulile aplicabile acestora. Partea a doua a lucrării analizează situaţia de dezmembrare a Uniunii Sovietice în 1991, cu accent pe modul în care fostele state constituente au abordat şi soluţionat problemele ce au apărut în legătură cu succesiunea. La prima vedere, s-ar putea considera că tema succesiunii statelor în dreptul internaţional public şi-a pierdut din actualitate, în condiţiile în care secolul al XXI-lea este marcat mai ales de fenomenul globalizării şi mai puţin de dispariţii sau apariţii de noi state. Cu toate acestea, un demers în materia succesiunii este extrem de interesant, tocmai pentru că permite studierea raportului dintre practica statelor, pe de o parte, şi teoriile şi reglementările juridice, pe de altă parte, acest raport conferind succesiunii caracterul atât de controversat. (Autoarea)

Domenii de interes:
  • drept internaţional public
  • succesiunea statelor
  • succesiunea la tratate
  • Uniunea Sovietică

CUPRINS

INTRODUCERE (pp. 7-10)

La  primă  vedere  s-ar  putea  considera  că  tema succesiunii  statelor  în  dreptul  internaţional  public  şi-a pierdut din actualitate, în condiţiile în care secolul XXI este marcat mai ales de fenomenul globalizării şi mai puţin de dispariţii  sau  apariţii  de  noi  state.  Cu  toate  acestea,  un demers în materia succesiunii este extrem de interesant tocmai pentru că permite studierea raportului dintre practica statelor, pe de o parte, şi teoriile şi reglementările juridice, pe de altă parte, acest raport conferind succesiunii caracterul atât de controversat. (Autoarea)

CAPITOLUL I (pp. 11-22) - Abordări conceptuale Stat, statalitate, succesiune în dreptul internaţional. CAPITOLUL II (pp. 23-40) - Succesiunea la tratate şi organizaţii internaţionale Succesiunea la tratatele de drepturile omului; Succesiunea statelor la organizaţiile internaţionale. CAPITOLUL III (pp. 41-54) - Succesiunea statelor la bunuri, arhive şi datorii Aspecte generale; Problematica “datoriilor odioase”. CAPITOLUL IV (pp. 55-80) - Situaţii de succesiune şi regulile aplicabile Fuziune, dezmembrare, cesiune teritorială, decolonizare; Apariţia statelor de tip istoric diferit. CAPITOLUL V (pp. 81-112) - Probleme de succesiune în contextul dezmembrării uniunii sovietice Succesiunea la tratate a fostelor republici constituente; Succesiunea la poziţia ocupată de Uniunea Sovietică în cadrul ONU; Succesiunea republicilor la bunuri, datorii şi arhive ce au aparţinut URSS. CONCLUZII (pp. 113-118) BIBLIOGRAFIE (pp. 119-124)

EVENIMENTE

Editura Științifică LUMEN are plăcerea de a anunţa lansarea Colecţiei JURIDICA, eveniment organizat în cadrul Târgului Internaţional de Carte, Artă şi Muzică ,,Primăvara cărţilor la Iaşi", ediţia XXII. Data lansării colecţiei este 14 martie 2014, ora 15.00, în locaţia Palas Mall, Iaşi, zona Agora EX LIBRIS. În cea de a treia zi de târg, Editura Științifică LUMEN propune cititorilor săi să ia contact cu cărţile de excepţie publicate în cadrul Colecţiei JURIDICA, între care volumul Aspecte juridico-istorice ale succesiunii statelor în dreptul internațional public, scris de Anca FILIPOVICI.

Trecerea în revistă a volumelor considerate a fi cele mai importante ale colecţiei este un eveniment desfăşurat cu participarea Prof. univ. dr. Nadia ANIŢEI - Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi, Conf. univ. dr. Roxana LAZĂR - Universitatea ,,Petre Andrei" din Iaşi, Prof. univ. dr. Antonio SANDU - Director Editura Științifică LUMEN şi Cerc. III dr. Ana Frunză - Departament PR Editura Științifică LUMEN.

DESPRE AUTOR

Dr. Anca FILIPOVICI este doctor în istorie, titlul fiindu-i acordat de Facultatea de Studii Europene a Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, România, cu o licență în relații internaționale și studii europene (2007) și una în drept (2009). A mai publicat studiul intitulat „Dileme românești la început de secol 20. Perspective ale progresului: naționalismul lui N. Iorga vs. sincronismul lui E. Lovinescu”, în „Revista Transilvania din Sibiu”, nr. 3/2010. În prezent este cercetător în cadrul Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Iasi

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Optiunea ta
Aspecte juridico-istorice ale succesiunii statelor în dreptul internațional public - Anca FILIPOVICI
CUMPARA
Pret curent:
4662 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review