Numar articol: 228848725. Vezi produse asemanatoare.
Pune in
vanzare un produs ca acesta
Boia Dulce Solnita Reutilizabila 50 grame Solaris
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Disponibilitate:
In stoc
1 disponibil
Primesti 18 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Ofer garanție, Cu factură
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile
Detalii
Plata:
- Ramburs
- Online
- Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 3.00lei/kg.


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
-
Vezi toate ofertele pentru
Specificatii
Detalii
produs
Boia dulce, obtinuta
din pulbere de ardei rosu. Confera savoare si culoare mancarurilor,
fiind ideala atat pentru aromatizare, cat si pentru decorarea
preparatelor culinare. Integrata in alimentatia sanatoasa, boiaua
de ardei dulce are beneficii multiple: intareste sistemul imunitar,
are proprietati antioxidante eficiente, sustine sanatatea oculara.
Este o sursa bogata de vitamina A si contine in proportii mari
carotenoide, flavonoide si alti antioxidanti, dar si
minerale.
Beneficii
produs
Intareste sistemul
imunitar
Proprietati
antioxidante puternice
Cum se obtine boia
dulce?
Pudra rosie
aromatica de boia dulce este unul dintre condimentele indragite si
frecvent folosite in bucatariile din intreaga lume, atat pentru
aromatizarea, cat si pentru decorarea preparatelor
culinare.
Pulberea de boia
dulce este obtinuta prin macinarea ardeilor rosii dulci (Capsicum
annuum L., familia Solanaceae), care au fost in prealabil uscati
prin metode naturale.
Ardeii dulci si cei
iuti (chili), precum si pulberea rezultata prin macinarea acestora
(boia dulce si iute) au o istorie indepartata si interesanta,
acestea fiind descoperite de catre Cristofor Columb in calatoriile
sale catre ,,Lumea Noua", la finalul secolului al XV-lea. Originara
din America Centrala (mai specific din Mexic si Insulele Antile),
unde era folosita atat ca un condiment, cat si ca un remediu
medicinal, Cristofor Columb a adus pulberea de boia cu el in Europa
si a oferit-o regelui Ferdinand si reginei Isabella a Spaniei. Din
Spania, aceasta s-au raspandit, ulterior, in intreaga Europa.
Boiaua dulce a fost introdusa in Ungaria de catre turci, intre
secolele XVI-XVII, cu denumirea de
,,paprika".
In timp, boiaua
dulce a devenit un ingredient cheie atat al bucatariei unguresti,
cat si al celei spaniole, atat Ungaria, cat si Spania aflandu-se in
prezent in topul tarilor producatoare de boia la nivel mondial,
alaturi de Peru, Mexic, India, Israel, Serbia, California (Statele
Unite ale Americii).
Te invitam in
continuare sa descoperi cateva dintre beneficiile consumului de
boia dulce asupra sanatatii, precum si unele metode in care o poti
folosi in bucataria ta de acasa.
Beneficiile
consumului de boia dulce
Pudra de boia de
ardei dulce este un ingredient foarte bogat in substante nutritive,
in special in micronutrienti, dupa cum ne arata si tabelele
valorilor nutritionale. Boiaua dulce este o sursa bogata de
vitamine, minerale si antioxidanti,
precum:
vitaminele - A (in
cantitati mari), vitamine din complexul B (B6, B2, B3, B5, B1), C
si K;
minerale: fier,
potasiu, mangan, magneziu, calciu, fosfor, cupru,
zinc;
antioxidanti - in
special carotenoide (beta caroten, capsantina, zeaxantina, luteina,
licopen);
polifenoli si
flavonoide (quercitina);
contine toti cei 9
aminoacizi esentiali.
Substantele active,
precum si ceilalti compusi ai pudrei de boia au o multime de
proprietati si beneficii asupra organismului, de care te vei putea
bucura si tu daca alegi sa adaugi pulberea de paprika la
mancarurile favorite. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate
conferite de boiaua dulce:
antioxidant eficient
- pudra de boia dulce contine o multime de antioxidanti care au
rolul de a lupta impotriva deteriorarii celulare cauzate de
radicalii liberi si de stresul oxidativ. Aceasta actiune
antioxidanta este asociata cu prevenirea aparitiei unor boli
cronice (precum afectiunile cardiovasculare, diabetul si cancerul),
precum si cu prevenirea imbatranirii premature. Consumul de boia ar
putea nu doar tine la distanta bolile de tot felul, ci te-ar putea
ajuta sa-ti mentii tineretea timp
indelungat.
sustine sanatatea
oculara - paprika contine mai multi nutrienti care pot imbunatati
sanatatea oculara, precum: vitamina A, E, antioxidantii luteina si
zeaxantina. Conform unui studiu, un aport crescut de luteina si
zeaxantina, in cadrul alimentatiei, a fost asociat cu un risc cu
32% mai mic de a dezvolta simptomele specifice cataractei. De
asemenea, rezultatele unui alt studiu au asociat aportul crescut al
antioxidantilor de mai sus cu un risc foarte scazut de aparitie a
degenerescentei maculare.
ajuta la reglarea
nivelului de colesterol - capsantina impreuna cu ceilalti
carotenoizi din compozitia pudrei de boia contribuie la scaderea
,,colesterolului rau" (LDL) si a colesterolului total si, implict,
la cresterea ,,colesterolului bun" (HDL), care a fost asociat cu un
risc mult mai mic de a dezvolta anumite afectiuni
cardiovasculare.
confera sanatate
inimii - vitamina B6 din compozitia pudrei de boia dulce ajuta la
scaderea tensiunii arteriale si la refacerea vaselor de sange
deteriorate, in timp ce capsantina contribuie la scaderea
,,colesterolului rau" (LDL) si a colesterolului total si, implicit,
la cresterea ,,colesterolului bun" (HDL). Fierul, magneziul,
fosforul si potasiul ajuta la purificarea sangelui si contribuie si
ele la mentinerea sanatatii inimii si la prevenirea infarctului si
a afectiunilor cardiovasculare.
potentiale
proprietati anticancer - carotenoizii continuti de boiaua dulce
(beta caroten, luteina, zeaxantina) au un potential antioxidant
foarte puternic, eficient in lupta impotriva stresului oxidativ
care este, de regula, asociat cu un risc crescut de aparitie a
anumitor tipuri de cancer. Acestia ar putea preveni aparitia
cancerului. De asemenea, conform unor surse medicale, capsaicina
prezenta in unele varietati de ardei ar putea inhiba dezvoltarea
celulelor tumorale.
ajuta la mentinerea
sanatatii sangelui - paprika este o pulbere bogata in fier si
vitamina E, doi micronutrienti esentiali pentru a avea un sange
sanatos. Fierul reprezinta o parte componenta importanta a
hemoglobinei (o proteina din globulele rosii care ajuta la
transportul oxigenului in corp), in timp ce vitamina E este
necesara pentru crearea unor membrane sanatoase ale acestor celule.
Un deficit al acestor doi nutrienti ar putea scadea numarul
globulelor rosii, cauzand anemie.
Asadar, consumul de boia dulce ar putea preveni anemia.
Asadar, consumul de boia dulce ar putea preveni anemia.
confera sanatate
pielii - pudra de paprika poseda anumite proprietati antibacteriene
ce pot fi eficiente impotriva infectiilor bacteriene cutanate (de
exemplu, pentru acnee). De asemenea, poate proteja pielea de
efectele nocive ale razelor ultraviolete si poate preveni ridurile
si imbatranirea tenului, datorita vitaminei E si
beta-carotenului.
confera sanatate
parului - fierul din compozitia pulberii de boia ajuta la
transferul oxigenului si nutrientilor catre foliculii de par,
incurajand cresterea parului, prin imbunatatirea circulatiei
sanguine la nivelul scalpului. De asemenea, vitamina B6 regasita in
paprika stimuleaza productia de melanina, un pigment care confera
culoare parului.
Cum poti folosi boia
dulce
Boiaua dulce este un
condiment folosit la scara larga, in intreaga lume, dar indeosebi
in Europa, Africa si Asia, unde este adaugata intr-o multime de
preparate. Confera un plus de culoare si savoare mancarurilor in
care o adaugi, dar (asa cum ai putut vedea mai sus), confera si o
multime de beneficii organismului, fiind de nelipsit in alimentatia
sanatoasa, plina de gust.
Desi exista trei
tipuri de boia (dulce, iute si afumata), indiferent de sortiment,
ea este potrivita in special cu anumite legume, diferite mancaruri
si sosuri. Este un ingredient versatil, potrivit pentru multe
combinatii creative, delicioase si atragatoare prin coloritul pe
care il confera.
Iti sugeram in
continuare cateva modalitati in care poti folosi pudra de boia
dulce:
condimenteaza
mancarurile cu carne - gulas unguresc, fripturi, diverse tocanite
cu carne;
presara boia peste
cartofi (salata de cartofi copti, salata orientala, cartofi prajiti
sau piure de cartofi), oua (ochiuri sau omleta) sau
hummus;
adauga la tocanitele
de legume, legume calite in tigaie, la orez (inclusiv la retetele
de paella sau la cele de pilaf), mancarea de fasole sau la curry-ul
cu linte;
include un praf de
boia in compozitia carnatilor, chiftelelor si burgerilor (in
varianta vegetariana/vegana sau cu carne);
adauga la
dressing-uri pentru salata si diverse sosuri (de exemplu, sosul
salsa) sau marinade pentru carne - atat pentru culoare si aroma,
cat si pentru proprietatea pe care o are de a ingrosa
sosurile;
presara peste
branzeturi sau cascaval;
adauga un varf de
boia dulce la supele - crema
Poti adauga boia
dulce, dupa gust, in compozitia mancarurilor gatite, poti presara
deasupra acestora un varf de paprika sau poti sa incalzesti
pulberea de boia in ulei, la temperatura minima, timp de un minut,
pentru a intensifica aroma condimentului, dar avand grija sa nu il
arzi.
Poti adauga uleiul astfel infuzat la legume sau diverse preparate.
Poti adauga uleiul astfel infuzat la legume sau diverse preparate.
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Prin Curier rapid - 22.5 Lei in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 22.5 Lei in max. 6 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 3.00lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Boia Dulce Solnita Reutilizabila 50 grame Solaris
Fii primul care scrie un review
Spune-ti parerea acordand o nota produsului