BOURBON whiskey, STRAIGHT OLD KENTUCKY,JOCKEY CLUB , CL. 70 gr 40 ANII 1980/90
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
-
Vezi toate ofertele pentru
Specificatii
- BOURBON whiskey, STRAIGHT OLD KENTUCKY,JOCKEY CLUB , CL. 70 gr 40
ANII 1980/90
bottles da colectie
Informație:
STICLĂ FOARTE RARĂ, NEDISPONIBILĂ, CU EXCEPȚIA UNOR COLECTORI RARI, ÎMBĂTRÂNITĂ ȘI DISTILATĂ ÎN AMERICA, ÎNBUTELIATĂ ÎN GERMANIA, IMPORTATĂ ÎN ITALIA ȘI DISTRIBUITĂ DE LIDL SRL ITALIA. STICLĂ CARE NU POATE RÂDE ÎNTR-O COLECȚIE UNICĂ DE RARITATE.
Whisky
malt
Malt este tatăl tuturor whisky-urilor, tipul care
în Scoția și mai ales în Highlande s-a distilat de la sute de ani.
Primul document scris antic, care se referă la distilarea
brandyului, datează din 1494, iar în secolele următoare, luptele
dintre distilatorii clandestini și guvernul de la Londra, care
dorea să-i facă să plătească taxe tot mai mari, s-au urmat reciproc
cu averi mixte și chiar revolte populare când britanicii au dorit
să impună și accize pe malț.
Abia în 1823, cu legea pentru eliminarea
distilării ilegale, au început să apară primele distilări mari,
chiar dacă practica distilării clandestine a continuat de fapt până
aproape până în zilele noastre și cu ocazia creșterilor de
impozite, a decolat din nou. La urma urmei, printre scoțieni,
engleza nu este cu sânge bun
Cum se face
whisky
Pentru a
face whisky începeți prin germinarea orzului care, curățat, uscat
și selectat, este macerat în rezervoare speciale. După două-trei
zile, este extras din apă și răspândit într-un strat de aproximativ
60 cm grosime, într-o clădire specială, cu podea de piatră sau
cărămidă, unde începe să germineze.
Deoarece rădăcinile nu se încurcă, iar germinarea este omogenă și constantă, orzul este ventilat continuu și întors, odată mecanic astăzi cu mâna. După o perioadă variabilă, cuprinsă între 8 și 14 zile, orzul, care se numește malț verde chiar dacă este încă galben pal, trebuie uscat.
Orzul
este transferat în cuptoare speciale numite cuptoare și echipat cu
o podea metalică perforată. Sub foc, un foc de cărbune și antracit
aromat cu turbă, care pătrunde în fiecare boabă de orz, îl face să
se usuce, antrenându-l cu aroma sa, care este de mare importanță în
construirea gustului viitorului distilat.
În timpul
germinării sau al malului, amidonul conținut în orz este
transformat într-un zahăr solubil (maltoză), care uscarea îl face
utilizabil pentru fermentare. Malțul uscat este extras din cuptor,
lucrat pentru a îndepărta impuritățile și mugurii morți și măcinat
grosolan.
Acest produs mărunțit este apoi plasat în rezervoare cu o capacitate cuprinsă între 4500 și peste 22.000 litri și destinat infuziei (Masching). Ulterior, se introduce apă din ce în ce mai caldă și infuzia obținută din ea, numită must, este răcită până la 20-27 ° C și transferată în rezervoarele de oțel, odată fabricate din lemn de zada sau pin cu o capacitate de 4560 mii de litri.
Aici mustul, care este un lichid dulce și lipicios, semi-transparent, se adaugă cu drojdie și ia numele de spălare. Amestecul de fermenți de must și drojdie producând căldură și spumă, iar zahărul se transformă în alcool. După 36 sau 48 de ore, alcoolul inhibă activitatea drojdiei, amestecul încetează să mai buleze și revine liniștit: este gata pentru prima distilare.
Prima
distilare
Amestecul de
must și drojdie gata pentru prima distilare este transferat într-un
alembic caracteristic în formă de pere de cupru, cu dimensiuni
mari: se numește spălător, în care se fierbe apoi se condensează în
vierme (vierme), o serpentină de cupru răcit cu apă și
transformarea în vinuri scăzute.
Inima acestui distilat va deveni whisky, în timp ce capetele și cozile vor fi redistilate împreună cu un alt lot de vinuri scăzute. Distilatul final, în culori și cu un conținut de alcool cuprins între 65 și 70%, este apoi adăugat cu apă pentru a obține în jur de 60 ° alcool și începe să îmbătrânească în butoaie cu capacități cuprinse între 63,5 și 491 litri. Cu cât este mai mare butoiul, cu atât ar trebui să fie mai lung timpul de maturare.
îmbătrânire
Prin lege,
un whisky scotch trebuie să îmbătrânească în butoi cel puțin trei
ani, dar mai ales whisky-urile cu malț nu ating maturitatea înainte
de cinci ani și, în continuare, se îmbunătățesc până la 12 ani,
aceasta este considerată perioada optimă fără risc de
agravare.
În
trecut, whisky-ul a îmbătrânit doar în butoaie folosite anterior
pentru Sherry, cu o capacitate de aproximativ 500 de litri. Astăzi,
odată cu creșterea producției, aceste butoaie nu mai sunt
disponibile în număr suficient și îmbătrânirea apare adesea în
butoaie noi de stejar alb american tratate cu un amestec numit
pajarete, obținut din vin încălzit și redus volumul până la 1 / 3
și 1/5.
Cu acest
amestec noile butoaie sunt clătite înainte de a pune whisky-ul;
alții preferă să utilizeze butoaie folosite deja pentru
îmbătrânirea whisky-ului american. Cu toate acestea, lemnul are o
importanță deosebită în timpul „somnului lung” care implică
îmbutelierea distilatului și conferă whisky aroma, culoarea și
aroma.
Cele mai
cunoscute distilerii
Cele mai
cunoscute distilerii sunt situate în apropierea râului Spey și a
afluentului său Livet. Aici combinația mai multor factori urgenti
inimitabili, whisky-ul produs:
primul
factor este moliciunea apei care vă permite să extrageți mai multe
proteine din malț și care curge prin turbă pe granitul roșu al
dealurilor spre distilerii.
Al doilea
este orz cultivat local, considerat sărac în grăsimi, dar bogat în
proteine.
În sfârșit,
este turbă care dora a distilat o aromă inconfundabilă și delicată
în același timp.
Celelalte
zone din Highlande produc bănci excelente utilizate mai ales pentru
amestec, dar adesea îmbuteliate chiar și în cantități mici sub
formă de malț unic. Malele singure din Orkney, în extremitatea
nordului Scoției, cu un gust complet și parfumat merită o mențiune
separată între Insule.
DEFINITII ALE TIPULUI DE WHISKY
SCRISE PE ETICHETA STICLEI
Regulamentul Scotch Whisky, cunoscut și sub denumirea de Scotch Whisky definește faptul că pentru Scotch Whisky se înțelege ceea ce este produs în întregime în Scoția, unde are loc maturizarea completă a bobului și de unde se iau materiile prime necesare între inclusiv apa, turbă și orz. În plus, stabilește în mod clar indicațiile necesare pentru a se asigura că whisky-ul scoțian este clar identificabil și că prezintă toate informațiile utile și din distilerii, ale căror metode și tradiții trebuie apărate.
Sunt prezentate și specificațiile tehnice ale fiecărui tip, pentru a evita dezinformarea în acest sens:
Single Malt: înseamnă un whisky scoțian produs numai din apă și malț de orz dintr-o distilerie unică și dintr-o distilare discontinuă în alembic;
Single Grain: Scotch Whisky distilat într-o singură distilerie, dar care, pe lângă apă și malt de orz ma, poate fi, de asemenea, produs din boabe întregi de alte cereale maltate sau nemaltate;
Blended: este definit de SWR ca o combinație a unuia sau a mai multor single malt scoțieni cu unul sau mai multe boabe unice, conform practicilor tradiționale de amestecare;
Blended Malt / Blendu Grain: sunt două combinații diferite de malț orz sau numai de grâu, luate din distilerii diferite pentru a le amesteca.
Secțiunea 1: Cel mai
bine vândut lichior din lume
Ce este Scotch
Whisky?
Este un distilat produs în Scoția cu cereale, apă și drojdie, toate
elementele pe care mama natură le restabilește în timp.
Este Scotch lichiorul prin excelență din lume?
Da, pentru că este vândut mai mult decât orice alt coniac nobil pe
piețele lumii.
Când un consumator cere un scotch, la ce se referă exact?
În general, ne referim la un scotch amestecat, adică un amestec
care poate număra până la 50 de whisky scoțian de malț și cereale.
Gama largă de whisky-uri unice disponibile pentru Scoția face
posibilă asigurarea continuității în calitate și uniformitate
ridicate a amestecurilor, permițând blenderelor să se asigure că
mărcile lor își păstrează caracteristicile respective. Whisky-urile
amestecate reprezintă 95% din totalul scotchului vândut în
lume.
Ce este un „whisky unic”?
Este produsul unei singure distilerii. Majoritatea distileriilor
produc scoțian cu scopul principal de a-l amesteca, dar multe
păstrează o parte din producție pentru a-l vinde ca un singur
whisky. Un whisky cu malț unic este produsul unei distilerii de
whisky cu un singur malt, iar un whisky cu un singur bob este
produsul unei distilerii de whisky cu un singur bob.
Care este definiția legală a Scotch Whisky?
Legea Regatului Unit a definit Scotch Whisky încă din 1909. Legea
comunitară a făcut-o în 1989. Definiția actuală este dată în Legea
finanțelor din 1988 și în ordinele ulterioare care au intrat în
vigoare în iunie 1990 pentru a înlocui partea din Legea finanțelor
din 1969. , modificat ulterior, care a definit Scotch. Conform
Legii finanțelor din 1988, „Scotch Whisky” înseamnă whisky care
(a)
a fost produs într-o distilerie din Scoția cu apă și orz maltat (cu
singura adăugare de cereale integrale din alte cereale) și
întregul
(i) macerat în distilerie
(ii) transformat într-un substrat fermentabil numai cu sisteme de
enzime endogene e
(iii) fermentat numai cu adaos de
(b)
a fost distilat la un conținut de alcool în volum mai mic de 94,8%,
astfel încât distilatul să aibă o aromă și o aromă derivate din
materiile prime utilizate în metoda de producție;
(c)
a fost îmbătrânit într-un depozit în Scoția, în butoaie de stejar
cu o capacitate care nu depășește 700 de litri pentru o perioadă de
cel puțin 3 ani;
(d)
păstrează culoarea, aroma și aroma care îi sunt conferite de
materiile prime utilizate și de metoda de producție și
îmbătrânire;
(este)
nu a adăugat alte substanțe în afară de apă și caramel.
Scotch Whiskey Act 1988 interzice, printre altele, producția de
whisky non-scoțian în Scoția.
Scotch Whiskey Act 1988 și legislația comunitară Europeană
specifică un conținut minim de alcool de 40% în volum aplicabil
tuturor Scotch îmbuteliat și / sau vândut în Comunitate sau
exportat de aceasta.
Cu toate acestea, dispozițiile tranzitorii au permis îmbutelierea
(până la 14 decembrie 1990) a whisky-urilor care nu respectă
Regulamentul comunitar privind băuturile alcoolice, inclusiv cele
cu un conținut de alcool mai mic de 40% în volum, cu condiția ca
prepararea lor să fi început mai devreme. din 15 iunie 1990. A fost
posibil să se continue vânzarea acestor whisky, fie cu ridicata,
fie cu amănuntul, până la 14 decembrie 1991 și până la vânzare cu
amănuntul până când stocurile retailerului au fost epuizate până la
14 decembrie 1991.
Ce este un Whisky Scotch Blended?
Este un amestec de spirite diferite, fiecare dintre ele având
dreptul individual la descrierea „Scotch Whisky”.
Perioada de îmbătrânire atribuită oricărui whisky scoțian este cea
a celui mai tânăr distilat conținut în amestec.
Care este ortografia corectă: whisky sau whisky?
Cele mai multe dicționare dau ambele ortografii. Oxford English
Dictionary notează „în limbajul modern al ramurii, Scotch Whisky și
Irish Whisky se disting unul de celălalt prin ortografie. Whiskyul
fabricat în America este în general scris cu un„ e ”înainte de„ y
”.
Care este diferența dintre Scotch, Irish, Rye și Bourbon?
Scotch Whisky înseamnă whisky distilat și îmbătrânit în Scoția, iar
Irish Whisky înseamnă whisky distilat și îmbătrânit în Irlanda. În
Scoția, whisky-ul este distilat în albiuri numite Pot Stilis,
începând de la orz malțiat și în albiuri numite Patil Stilis,
începând de la orz maltat și nemărit și alte cereale. Cele mai
cunoscute mărci de Scotch sunt un amestec de diferite whisky
produse în Pot Stilis și brevet Stilis. Distilatoarele de whisky
irlandez preferă, în general, să facă trei distilări spre deosebire
de cele două normale din Scoția și folosesc, de asemenea, alte
câteva boabe.
În ceea ce privește whisky-ul Bourbon, reglementările SUA impun
următoarele:
(a)
Whiskyul Bourbon trebuie să fie produs dintr-o infuzie de cereale
care conține cel puțin 51% porumb;
(b)
că termenul „Bourbon” nu ar trebui utilizat pentru a descrie un
whisky sau un distilat pe bază de whisky care nu este fabricat în
Statele Unite.
Whisky de secară este produs în Statele Unite și Canada, dar numele
nu are nicio semnificație geografică. În Statele Unite, secara,
prin definiție, trebuie făcută dintr-o bere de cereale în care nu
mai puțin de 51% trebuie să fie secară. În Canada, nu se aplică
aceleași dispoziții. De fapt, în Canada, reglementările
prescriu:
„Canedese whisky (Canadian Rye Whisky, Rye Whisky) este un whisky
distilat în Canada și trebuie să aibă aroma, aroma și caracterul
atribuite în general whiskyului canadian.”
Whisky-ul Canedese este adesea denumit pur și simplu Rye Whisky sau
Rye.
Ce sunt „spirite” (alcooli)?
Termenul alcool descrie un distilat, indiferent de materiile prime
sau dacă este un distilat pur sau contaminat cu impuritățile
prezente în mod normal în orice distilat. În general, termenul se
referă la orice lichid volatil inflamabil obținut prin
distilare.
Alcoolii destinați consumului uman sau „potabili” sunt distilați
din lichide alcoolice al căror conținut de alcool provine prin
fermentarea zahărului, cum ar fi cel conținut în sucul de struguri,
trestia de zahăr etc. cereale special preparate, de exemplu orz
maltat.
Vă explicăm diferitele butoaie și arome ale acelorași sticle
Privind eticheta unei sticle sau urmărind recenziile de pe un site (de asemenea, al nostru, desigur) întâlnim deseori termeni care se referă la butoi sau la îmbătrânire, cum ar fi „butoi” sau „butoi” sau „hogshead”, ce indică? Cum este diferit un baril fost Bourbon de un baril de umplere ex Bourbon? și ce înseamnă „prima umplere”? sau „maturare dublă”? Aici încercăm să explicăm la ce se referă cele mai comune indicații,
Dimensiunile
Să pornim de la dimensiunea unui butoi (butoi): indicațiile de
„butoi”, „cap de hogs” sau de exemplu „butuc” indică, în general,
dimensiunea butoiului. Începe de la butoiul mai mic și puțin
folosit, numit „firkin” de aproximativ 41 litri, apoi trecem la
butoaiele tip „sfert” și „octavă”, care în mod normal sunt de 45/50
litri, dar pot ajunge și la 80 litri ( 125 pentru trimestru) și
continuă să crească ca mărime, butoaiele utilizate în mod normal
sunt butoiul, care este clasicul butoi ex Bourbon, care are o
dimensiune de aproximativ 200 litri, apoi există capul de
aproximativ 250 litri și fundul și pumnul de aproximativ 500 de
litri. Pare destul de simplu și, deocamdată, luați așa, în
realitate lucrurile sunt puțin mai complicate decât par, deoarece
un butoi poate avea între 180 și 200 de litri, în timp ce fundul și
puncheonul pot avea între 500 și 600 de litri. Pe scurt, nu avem un
standard foarte strict, dar numele ne poate da cu siguranță o idee,
chiar dacă nu foarte precisă, a capacității unui butoi. Ultimul
lucru care trebuie spus despre dimensiune este că, ca și pentru
toate, există o limită: pentru whisky-ul scoțian, dar practic toată
lumea respectă regula, nu este posibil să folosiți butoaie mai mari
de 700 de litri pentru îmbătrânire.
Exemple de butoaie și dimensiuni
Am vorbit despre dimensiunea butoaielor, dar pentru a închide definitiv discuția, să adăugăm doar un ultim lucru: dimensiunea contează. Da, pentru că cu cât butoaiele sunt mai mici, cu atât există mai mult contact între lemn și lichidul din interior și, prin urmare, mai mulți compuși aromatici (și în mai puțin timp) trec de la butoi la distilat. În practică - cu aceeași utilizare anterioară a butoiului, a tipului de distilat pe care îl conținea și a stocului - dacă un whisky trece 10 ani de îmbătrânire într-un butoi de tip octavă (80 litri) sau 10 ani de îmbătrânire într-un butoi fund (de la 500), whisky-ul pe care îl vom scoate va fi diferit, atât ca culoare cât și ca aromă, cel îmbătrânit în butoi de octavă va fi mai întunecat și va fi luat mult mai multe arome din lemn (poate prea multe) în timp ce cel din butoi de fund va fi mult mai ușor și mai puțin aromat. Acest lucru înseamnă că nu veți găsi niciodată un whisky în vârstă de 30 de ani în butoaie de octavă, deoarece oricât de mult ați găsi (există discursul de evaporare), aromele lemnului vor fi stricat complet whisky-ul, așa cum veți găsi cu greu un whisky de 3 ani. îmbătrânit într-un singur butoi de 600 litri, în acest caz veți avea în continuare note importante derivate din distilare și puține din butoi. Acesta este tocmai unul dintre lucrurile care îngreunează munca unui distilator maestru, de înțeles în ce butoi și cât timp ar trebui să stea un whisky în el.
Ex Bourbon, ex Sherry, ex Porto, ce înseamnă Pentru cea mai mare parte a malțului unic sau a bobului unic, indiferent dacă este scoțian, irlandez sau japonez, veți găsi pe lângă butoaie termeni diferiți, cum ar fi: ex Bourbon, ex Sherry sau ex Vino diqualchetipo sau ex distilat de alt tip - vezi ce înseamnă Porto? Pur și simplu înseamnă că, înainte de a adăuga un distilat de malț sau grâu, butoiul conținea un alt tip de lichid, cel indicat. Practica este în vigoare de mulți ani atât în Scoția, cât și în Irlanda, aici au înțeles de mult că îmbătrânirea distilatului lor în butoaie care conțineau altceva îl îmbunătățește, adaugă culoare, arome și adâncime în plus, fiind deja utilizate. , impactul notelor de lemn va fi mai ușor decât un butoi nou.-----
Să ne mutăm în Statele Unite, unde întrebarea este complet diferită, deoarece Bourbon, prin reglementare, cere ca distilatul să se odihnească cel puțin 2 ani numai și exclusiv în butoaie noi, numite și virgine, din stejar american. Da ok, dar ce se întâmplă dacă nu? simplu ... nu-l numi Bourbon ci, de exemplu, American Whisky (ca pentru Michter's) sau orice preferi, dar uită de Bourbon. Acum, că știm ceva despre mărime și ce conțineau, să încercăm să explicăm și alte definiții. Așa cum am menționat, de exemplu, pentru a face whisky Bourbon este posibil să se utilizeze numai butoaie virgine, care nu au fost folosite până acum, deci ce se întâmplă cu cele folosite? Simplu, îi trimit în toată lumea pentru a îmbătrâni whisky-urile altora. Apoi butoiul gol Bourbon ajunge într-o distilerie scoțiană și este gata să întâmpine noul distilat. O primă utilizare sau primul butoi de umplere este butoiul care primește noul whisky pentru prima dată. Dacă îl primește pentru a doua oară, cu puțină imaginație, se numește a doua utilizare sau a doua umplere, dar de aici este posibilă și utilizarea cuvintelor „reumple”. Asta înseamnă că pot refolosi un butoi de câte ori vreau? Nu, dar ca întotdeauna există nu numai alb-negru, ci și o serie întreagă de nuanțe. În general, după ce un butoi a îmbătrânit whisky-ul de 3 sau cel mult de 4 ori (depinde și de numărul de ani de îmbătrânire), aromele sunt categoric slabe, iar contribuția pe care butoiașul o poate oferi este decisiv scăzută. În acest caz, distileria are 2 posibilități, prima mai logică: aruncați butoiul pentru că este epuizat. Al doilea, și mai logic pentru un scoțian, îl trimite către meșterii cooperi pentru a fi întineri și apoi reutilizați.
Îmbătrânire, coacere dublă sau amestecare.
Să punem capăt discursului nostru - deja lung - analizând ultimele trei definiții pe care le puteți găsi în unele recenzii sau descrieri de whisky, să vorbim despre: îmbătrânire, coacere dublă sau amestec de coacere, unde este diferența? În paragrafele anterioare am vorbit despre modul în care whisky-ul poate îmbătrâni într-un fost butoi Sherry sau ex Vino, sau dacă butoiul este de prima utilizare sau nu, aici, pentru a ne complica puțin mai mult viața, folosim distileriile noastre preferate, același whisky, butoaie diferite. De exemplu, se poate întâmpla ca pentru un whisky să se utilizeze numai butoaie ex-Bourbon sau să fie folosite atât butoaie ex-Bourbon, cât și ex Sherry sau ex Porto, este o problemă? În mod normal nu, pur și simplu încercați să adăugați complexitate și bogăție unui whisky îmbătrânindu-l în diferite butoaie și apoi făcându-l să capete note și arome diferite.
diferențele sunt următoarele:
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
-
după cumpărare, solicitați explicarea cheltuielilor de transport
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare