Numar articol: 241592869
Pune in
vanzare un produs ca acesta
Bucate traditionale romanesti din Banat si Ardeal - Radu Anton Roman,Gastronomie
Primesti 300 puncte in aplicatie
Produs:
Second Hand, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile
Detalii
Plata:
- Ramburs
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Editura: Paideia Data aparitie: 2009 Limba: Romana Coperta:
Cartonata (hardcover) Numar volume: 1 Dimensiuni: 150 x 200 mm
Greutate: 0.20 kg ISBN/Cod: 978-973-596-534-1 Toate bunătățile
străbunicii zac în caiete prăfuite de rețete, abandonate. Ca să nu
mai spun, cu jale mare, că marea bucătărie țărănească din România e
încă nedescoperită! În aproape două sute de ani de existență
modernă, s-au reușit (cu eforturi și sacrificii incredibil de
inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a
încercat să afle ce era mai la îndemână: cât de bine, de
spectaculos și de divers mâncăm noi, românii, de două milenii. De
fapt, întreaga Românie e încă o țară ne-descoperită (nu numai
gastronomic), iar bucătăria românească a rămas, datorită nepăsării
și ignoranței vechi de două sute de ani, extrem de reginalizată,
insulară, aproape inaccesibilă. (Radu Anton Roman) Bucate
traditionale romanesti din Banat si Ardeal ilustrata cu imagini din
satul traditional romanesc. Retetele celor mai raspandite
mancaruri, dulciuri si bauturi din aceste regiuni sunt insotite de
31 de fotografii sepia A4 preluate din colectia lui Dimitrie Gusti.
Autorul ne conduce in universul satului romanesc traditional in
care mereu aceleasi bucate aduc bucuria mesenilor la Craciun, Anul
Nou, Sf. Gheorghe, la nunti si botezuri, consemnand si marturiile
etnografice ale cercetatorilor.Cartea este ilustrata cu 27 de
reproduceri in format A4 dupa acuarelele pictorului Amadeo
Preziosi, care a calatorit in Romania in sec XIX si a creat multe
lucrari pe teme romanesti care, in afara de valoarea artistica,
prezinta si o sursa importanta pentru istoricii si antropologii
romani.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Bucuresti
-
- Prin Posta Romana - Coletarie - livrare gratuita in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Posta Romana - Coletarie - livrare gratuita in max. 7 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Bucate traditionale romanesti din Banat si Ardeal - Radu Anton Roman,Gastronomie