Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti Ed. Jubiliara - Radu Anton Roman
- Ramburs
- Online
![](https://d32pyjs245vbt2.cloudfront.net/images/www/ajax-loader2.gif)
![](https://d32pyjs245vbt2.cloudfront.net/images/www/ajax-loader2.gif)
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
-
Vezi toate ofertele pentru
Specificatii
Volumul este redactat in Editie Jubiliara si contine admirabile
reproduceri dupa picturi originale. Gabriel Liiceanu, experimentand
febril intre exotic si patriarhal, amestec periculos si suculent de
senzatii fruste si surprize inclasabile, Bejing, Paris si Caracal
conciliate spectaculos, cu panasul de rigoare. Mihai Oroveanu,
elaborat, dictatorial si gingas, atent la ornamentica. La
semitonuri si sub-gusturi, fara sa neglijeze, la momentul oportun,
percutia proteinei radicale. Mircea Dinescu, in sfarsit, invadator,
viguros, acut, capabil, pe neasteptate, de delicateturi
narcotizante, de arome sub-luminale, dar si de viraje scurte, cu
energice schimbari de registru, de natura sa produca sub cerul
gurii multicolore explozii. Aceasta carte apare si apare si apare
si ne gindim ca nu va disparea niciodata sau macar in acest secol
in care inca putem vorbi despre noi ca despre fiinte pofticioase; a
fost editata prima data acum 15 ani si consideram ca acum avem un
jubileu. Editura isi aduce aminte ca lucrarea bucate vinuri si
obiceiuri romanesti este urmarea unei viziuni a etnoculinarului
romanesc, pe care vestitul scriitor si om de tele-viziune Radu
Anton Roman a avut o umblind intr o vara prin satele prafuite ale
patriei. Scrierea a coincis cu o larga cercetare documentara care a
hranit bogat si suculent si emiunea de la ProTv si a mingiat timp
de 7 ani duminica de duminica pe romanii nostalgici, si pe cei
curiosi, si pe cei rafinati, si pe cei ce se uitau in jur sa
gaseasca o formula identitatara cu care sa impace mai usor. Facind
atit de mult timp asta, in felul lui constiincios, vesel si
dezmvolt, Radu anton Roman a umplut, cu statura sa imensa, acea
"sectiune a patrimoniului cultural national imaterial" pe care o
vedea la baza existentei poporului roman, puternic legat de
pamantul lui. Aniversam o fapta importanta a unui om important. Ion
Bansoiu Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile
creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din
categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei
bucurii este comentariul. "A gati e a scrie. Nmici o senzatie nu e
deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare
si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice
justifica si amplifica placerile casei. Neobisnuita este investitia
de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta
jubilatia. Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e
activitate de cercetare. Ponciful unitatii de grant a expresiei
culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera
pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se
substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in
fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda. Suntem in plin
postmodernism - vor spune cativa universitari famelici. As! A se
slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant,
mai firesc si mai apetisant", conform lui Gabriel Liiceanu. Volumul
reprezinta o invitatie concreta la cunoastere precum si la
aprecierea hranei, dar de asemenea, poate fi un cadou exclusivist
tuturor celor indragostiti de viata frumoasa.
- Categorie: Gastronomie
- Subcategorie: Bucatarie
- Brand: Radu Anton Roman
- Data adaugarii: 22-06-2022
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Bucuresti
-
- Prin Curier rapid - 12.9 Lei in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 12.9 Lei in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare