Toamna aceasta e bogata in oferte. Profita si tu!
Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

BUCURESTI 550 DE ANI DE LA PRIMA ATESTARE DOCUMENTARA 1459-2009 (carte-album)

* * 1 părere
5 din 5
Media calculata
pentru
1 calificativ
 • 5 stele fill 1
 • 4 stele fill 0
 • 3 stele fill 0
 • 2 stele fill 0
 • 1 stele fill 0
Vânzător premium
100% calificative pozitive (din 6101 )
 • Primește constant calificative pozitive
 • Oferă întotdeauna servicii excelente
 • Livrează rapid produsele

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Folosit

Garanție: Fără garanție

Disponibilitate: - Vezi produse similare

Specificatii

REZACHEVICI CONSTANTIN, ADRIAN-SILVAN IONESCU si ADRIAN MAJURU - BUCURESTI (550 de Ani de la prima Atestare Documentara 1459-2009), 2009, Bucuresti

Cod produs : GS4491
Editura : ArCuB, BUCURESTI
An aparitie : 2009
Nr. pagini : 290

Un tezaur de imagini rare în „Bucureşti - 550 de ani de la prima atestare documentară“

16 Noiembrie 2009

Albumul „Bucureşti - 550 de ani de la prima atestare documentară“ prezintă un tezaur de imagini foarte puţin cunoscute, a spus autorul cărţii, Radu Oltean, la lansarea volumului, care a avut loc săptămâna trecută, la ArCuB - Centrul de proiecte culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Radu Oltean, un cercetător pasionat al istoriei Bucureştiului, a spus, la lansare, că a fost surprins să descopere cât de puţină documentaţie există despre Bucureşti şi că sunt multe cărţi sau opere de artă care nu au fost reproduse până în prezent. Pentru realizarea volumului, el s-a documentat la mai multe biblioteci şi muzee, inclusiv la Biblioteca Academiei Române. „Am ajuns să am acces la un tezaur foarte puţin cunoscut şi numai de o elită“, a spus Oltean.

Istoricul Adrian Majuru a spus, la rândul său, că, la cea de-a 550-a aniversare, oraşul primeşte un cadou de la un bucureştean. „Este o iconografie bogată pentru Bucureşti, dar se leagă şi de ambient, de mentalitate, de cum vrem să ne trăim viaţa. Acest ultim aspect scapă de multe ori şi jurnaliştilor, şi istoricilor (...) Un oraş devine, generic vorbind, ceea ce vrem să facem cu viaţa noastră“, a spus Majuru, conform Mediafax.

Istoricul Constantin Rezacheveci a spus că „Bucureştiul are o istorie fascinantă“. „Aş ţine ca Bucureştiul să conserve măcar o parte din ceea ce a fost, nu să fie desfigurat de turnurile care se construiesc după cum le merg unora afacerile“, a încheiat el.

Albumul „Bucureşti - 550 de ani de la prima atestare documentară“ a fost lansat în ediţie limitată, de 3.000 de exemplare, urmând ca, în funcţie de reacţia publicului, să fie reeditat şi disponibil în librării, a spus directorul ArCuB, Mihaela Păun.

Lucrarea reproduce peste 400 de fotografii şi stampe vechi din colecţiile Bibliotecii Academiei Române, ale Muzeului Municipiului Bucureşti, ale Muzeului Militar Naţional, ale Arhivelor Naţionale, din colecţiile particulare ale lui Alexandru Gâlmean, Simion Câlţia, Adrian Bejenaru, dar şi din cărţi, reviste şi ziare de epocă. De asemenea, în carte apar reproduse artefacte din colecţiile de artă veche ale Muzeului Naţional de Artă a României, ale Muzeului Municipiului Bucureşti şi ale Muzeului Militar Naţional. Fotografii moderne sau din istoria recentă sunt realizate de autor şi de Cristian Radu, Andrei Pandele, Cristian Malide, Ştefan Tuchilă, Mircea Struţeanu, Ştefan Cristescu.

Prefaţa este semnată de Adrian Majuru, cel care a colaborat şi la realizarea albumului de fotografie „Bucureşti, dragostea mea“, iar explicaţiile imaginilor sunt date de Radu Oltean. Structura volumului este împărţită în patru capitole, semnate de cunoscuţi istorici: „Bucureştii Evului Mediu până la 1821“ (Constantin Rezacheveci), „Trei secole de modă în Bucureşti“ (Adrian Silvan Ionescu), „Case, palate, biserici, străzi mari şi mici în Bucureştii secolelor XIX şi XX“ (Cezara Mucenic) şi „Grădinile vechiului Bucureşti“ (Emanuel Bădescu).

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

 • - Ramburs

Politica de retur

 • - Produsul nu se poate returna.

BUCURESTI 550 DE ANI DE LA PRIMA ATESTARE DOCUMENTARA 1459-2009 (carte-album) - Parerile cumparatorilor despre vanzator si produs  

* *
5 din 5
Media calculata pentru
1 calificativ
 • 5 stele fill 1
 • 4 stele fill 0
 • 3 stele fill 0
 • 2 stele fill 0
 • 1 stele fill 0


Adauga review
De la Calificativ primit Data
Vanzator Verificat pelegrin (100% / 84)
* * 5 din 5

Buna comunicare si colaborare. Recomand.