Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Cantar personal, analizor compozitie corporala TANITA BC-730 BC730, BC 730

* * 1 părere
3.5 din 5
Media calculata
pentru
1 calificativ
  • 5 stele fill 0
  • 4 stele fill 1
  • 3 stele fill 0
  • 2 stele fill 0
  • 1 stele fill 0

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Pozele sunt cu marfa reala din licitatie

Echipamentul este nou. se emite factura, certificat de garantie 24 luni.

Exista variante  pe mai multe culori, si anume : ALB, VERDE, ROZ.

Contra cost asigur si un training PERONAL in Bucuresti, sau prin SKYPE in tara pentru modul de utilizare si strategiile de imbunatatire a starii fizice si de sanatate. (99ron)

Produsele InnerScan de la Tanita va ofera informatii in detaliu despre corpul dvs., informatii care  va ajuta sa luati decizii cu privire la modul de viata si alimentatie.

Oricine este interesat de imbunatatirea starii de sanatate sau de fitness poate vizualiza si inregistra progresul realizat.

Cantarul de analizare a masei corporale Tanita InnerScan BC - 730 foloseste tehnologia BIA (biorezonanta electrica-curenti electrici de joasa intensitate care strabat corpul prin intermediul unor electrozi).

Tanita isi largeste gama de analizoare corporale seria BC cu cel mai mic, usor si compact model (BC 730) facilitind usurinta in depozitare si transport a aparatului.

Cantarul Tanita BC 730 foloseste 4 electrozi situati pe platanul aparatului permitind o analiza corporala standard.

Rezultatele sunt analizate de catre aparat in functie de varsta, greutate, inaltime si sex

In urma masuratorilor efectuate cu acest aparat veti sti cu precizie:

- masa corporala (greutatea) max 150 kg
- indicele ratei de sanatate pentru adulti si copii
- indicele si rata grasimii viscerale (grasimea de pe organe)
- procentul de hidratare din corp
- procentul de grasime corporala
- masa osoasa
- masa musculara totala 
- indicele formei fizice
- rata metabolismul bazal cat si varsta metabolica

 

DESCRIEREA PRODUSULUI

Pachetul contine :

- Aparatul Tanita BC 730 
- 4 baterii AA
- Manual de utilizare
- Certificat de garantie pentru 24 luni
- Factura

 

Cantar de analizare a compozitiei corpului, Innerscan,, Easy”

Descriere produs:

  • Greutate
  • Procent grasime corporala (5-65%)
  • Scala 120 unitati! (de la 0,5 la 59,5) pentru grasimea viscerala
  • Procent apa din corp (40-70%)
  • Masa musculara
  • Rata metabolica bazala (BMR)
  • Varsta metabolica (18-90ani)
  • Mineralizare osoasa (1,5-4 kg)
  • Rating fizic (1-9)
  • Functie Sport & Mod Invitat
  • Functie de redare a valorilor anterioare
  • Functie doar cantarire
  • Cinci memorii prestabilite, profile
  • Usor de transportat (cantareste 880 g)
  • Buton de comutare kg/lb/st-lb
  • Pentru utilizatori cu varste intre 5-99 ani !
     

Alte detalii:

  • Capacitate: 150 kg
  • Gradatie masa: 100 g
  • Gradatie procent grasime/apa corp 0,1%
  • Culoare Alb/Roz/Verde
  • Alimentare 4 baterii AA LR6
  • EAN 4904785811225 RSP

MASURATORI SPECIFICE  ANALIZOARELOR TIP,,INERRSCANN” DE LA  TANITA

 

 

Ce reprezinta Rata Metabolica de Baza (BMR)?

Rata Metabolica de Baza reprezinta numarul caloriilor de care corpul are nevoie în repaus pentru respiratie, activitatea inimii, functia rinichiului, activitatea cerebrala, echilibrul termic, echilibrul osmotic (al presiunii).

Viteza metabolismului dumneavoastra este determinata de multi factori, precum sexul (masculin/feminin), vârsta, masa musculara în raport cu grasimile din corp si volumul de activitate fizica întreprinsa în mod regulat. Ratele barbatilor sunt, în general, mai ridicate decât ale femeilor, ca urmare a hormonului testosteron si a masei lor musculare mai dezvoltate.

Rata metabolica de baza la barbati are o valoare mai mare si tendinta de a se consolida la vârsta de aproximativ 50 de ani, atunci când nivelurile de producere a testosteronului se reduc usor. Rata metabolica de baza la femei sporeste în timpul sarcinii, ajunge la un nivel si mai ridicat în timpul alaptarii, însa descreste în timpul menopauzei.

 

De ce este importanta monitorizarea Ratei Metabolice de Baza?

Întelegând rata metabolica de baza, utilizatorul va putea monitoriza numarul caloriilor pe care corpul sau le solicita în functie de constitutia si stilul sau de viata. Cu cât o persoana este mai activa, cu atât va necesita mai multe calorii, astfel ca o dieta si un program de fitness trebuie sa aiba la baza aceasta informatie.

Nivelul ratei metabolice de baza descreste o data cu îmbatrânirea corpului. Totusi, aceasta rata ar putea spori ca urmare a practicarii în mod regulat de exercitii cardiovasculare si al desfasurarii unei activitati fizice solicitante.

 

CE ESTE VARSTA METABOLICA ?

Categoria vârstei metabolice se coreleaza cu rata metabolica de baza a utilizatorului si indica vârsta organismului privita prin prisma metabolismului.

Rata metabolica de baza (BMR) descreste pe masura ce persoana respectiva avanseaza în vârsta. Copiii au o rata metabolica de baza (BMR) mai ridicata decât adultii, gratie energiei necesare de a fabrica tesut uman. Rata metabolica de baza (BMR) la copii tinde a atinge apogeul la vârsta de 16 – 17 ani.

 

De ce este importanta categoria vârstei metabolice ?

Analizorul compozitiei corporale va calcula rata metabolica de baza, urmând ca mai apoi sa se afiseze o vârsta în legatura cu informatiile statistice desprinse din cercetarea medicala.

În cazul în care vârsta indicata este mai mare decât cea reala a utilizatorului, atunci acesta trebuie sa îsi îmbunatateasca rata metabolica de baza (BMR). Sporirea nivelurilor de exercitii si o dieta echilibrata vor conduce la dezvoltarea unui tesut muscular mai sanatos ce va arde, în consecinta, mai multe calorii, ameliorând categoria de vârsta metabolica a utilizatorului.

Exemplu: O femeie de 30 de ani, cu o vârsta metabolica de 35 de ani, va trebui sa apeleze la un program de fitness coroborat cu o dieta adecvata pentru a-si diminua vârsta metabolica.

 

RATIA DE CALORII

Ratia zilnica de calorii (Daily Calory Intake - DCI)

Particularitatea DCI din cadrul analizoarelor de compozitie corporala Tanita are capacitatea de a calcula automat numarul de calorii pe care trebuie sa îl consumati într-un interval de 24 de ore, cu scopul de a va mentine greutatea curenta, de fiecare data când va monitorizati procentul de grasime.

Pentru a va calcula necesitatea zilnica de energie, este util a lua în considerare doua aspecte :

  • Rata Metabolica de Baza (BMR) – energia necesara corpului dumneavoastra, de a prezerva functii de baza precum respiratia, bataile inimii si reglarea temperaturii corpului.
  • Energia pentru Activitate – energia necesara corpului dumneavoastra, pentru ca acesta sa se deplaseze în ritm cu nivelul activitatii fizice (PAL).

 

Ecuatia de baza este :

 

                                                Cerinta Energiei Totale = BMR + Energia pentru Activitate

 

Rata metabolica de baza (BMR) acopera aproximativ 60 % din nevoile zilnice de energie. Este calculata în functie de greutatea corporala, desi trebuie a fi luati în considerare si factori precum vârsta, sexul, înaltimea si structura corpului.

Nevoile energetice ramase sunt bazate pe cantitatea de activitate desfasurata zilnic. Nivelul dumneavoastra fizic de activitate va corespunde uneia din cele patru categorii descrise mai jos :

Nivelul 1

Stil de viata inactiv (stati asezat/(a) majoritatea zilei si conduceti masina de câte ori este posibil. Efectuati putine exercitii fizice sau deloc).

Nivelul 2

Stil de viata activ moderat (stati asezat/(a) majoritatea zilei, însa, ocazional, efectuati exercitii fizice de intensitate scazuta).

Nivelul 3

Stil de viata activ (faceti, în mod regulat, un anumit volum de exercitii fizice – de 4 sau 5 ori pe saptamâna si/sau slujba dumneavoastra necesita munca fizica).

Nivelul 4

Stil de viata foarte activ/atletic (sunteti implicat/(a) într-un program de exercitii aerobice intense de peste 10 ore pe saptamâna, aveti în repaus sub 60 de batai ale inimii pe minut si/sau slujba dumneavoastra necesita munca fizica dificila.

Categoria din care faceti parte va determina procentajul cu care rata metabolica de baza respectiva va trebui sa sporeasca, în scopul obtinerii cerintei de energie totala. De pilda, daca duceti un stil de viata foarte activ, va trebui sa va înmultiti rata metabolica de baza cu înca aproximativ 50 %.

 

ASPECTUL DUMNEAVOASTRA FIZIC (RATING FIZIC)

 

Pe masura ce o persoana îsi intensifica activitatea fizica, greutatea acesteia este posibil sa nu se modifice, însa echilibrul dintre procentul de grasime si masa musculara se poate schimba, acest aspect conducând la modificarea, în ansamblu, a fizicului utilizatorului.

Categoria fizicului din cadrul analizoarelor compozitiei corporale Tanita ofera utilizatorului oportunitatea de a-si trasa aspectul fizic în timp ce urmeaza un program pentru sanatate/fitness.

În functie de nivelurile grasimilor din corp si ale masei musculare, analizorul va va evalua aspectul fizicul în cadrul urmatoarelor categorii generale:

 

                                                                  EXPLICATIE

1

Obezitate severa

 

Aceasta persoana pare a avea un tip corporal sanatos, bazat pe aspectul fizic; totusi, are un procentaj ridicat de grasimi, în raport cu un nivel scazut al masei musculare.

2

Obezitate

 

Aceasta persoana are un procentaj ridicat de grasimi, fata de o masa musculara moderata.

3

Supraponderabilitate

 

Aceasta persoana are atât un procentaj ridicat de grasimi, cât si o masa musculara ridicata.

4

Masa musculara scazuta si procentaj normal de grasimi

 

Aceasta persoana are un procentaj normal de grasimi, dar un nivel de masa musculara mai putin tipic.

5

Masa musculara normala si procentaj normal de grasimi/standard

 

Aceasta persoana are niveluri normale de grasimi si masa musculara.

6

Masa musculara ridicata si procentaj normal de grasimi

 

Aceasta persoana are un procentaj normal de grasimi si un nivel al masei musculare ce depaseste limitele normale.

7

Masa musculara scazuta si procentaj redus de grasimi

 

Aceasta persoana are atât un procentaj al grasimilor sub limitele normale, cât si o masa musculara redusa.

8

Tipul slab si musculos (atletic)

 

Aceasta persoana are un procentaj al grasimilor sub limitele normale, în raport cu o masa musculara adecvata.

9

Tipul foarte musculos (atletic)

 

Aceasta persoana are un procentaj al grasimilor inferior limitelor normale si o masa musculara deasupra limitelor adecvate.

 

MODUL ATLET/SPORTIV

 

Monitorizarea pentru modul atlet/sportiv. De ce exista un mod atlet/sportiv separat ?

 

Analizorul compozitiei corporale Tanita nu masoara în mod direct procentul de grasime. Singurele doua valori calculate direct sunt greutatea si rezistenta corpului la trecerea curentului electric de slaba intensitate. Procentul de grasime se calculeaza folosind o ecuatie bazata pe valorile mentionate si pe valori alternative precum înaltimea, sexul si tipul corporal (standard sau atlet/sportiv).

Ecuatiile Tanita pentru stilul adult standard au fost stabilite potrivit interpretarilor clinice preluate dintr-un segment reprezentativ al populatiei, majoritatea subiectilor având stiluri de viata sedentare sau doar moderat active.

Cu ajutorul dezvoltarii ecuatiilor privind compozitia corporala, Tanita a descoperit ca era nevoie de o ecuatie diferita care sa mentina precizia în cadrul persoanele care practica sport în mod regulat si pot fi încadrate în categoria atlet/sportiv. Subiectii ce efectueaza exercitii de nivel profesionist pe parcursul unor perioade lungi de timp manifesta diferente în structura lor musculara si de hidratare. Structura lor de tesut muscular poate sa difere, se va semnala o diferenta în hidratarea lor în raport cu proportia de muschi, si, per total, corpurile acestora vor fi mai dense decât ale persoanelor obisnuite, întrucât tesutul muscular este mai dens decât grasimea. Daca aceasta categorie de subiecti ar aplica stilul adult standard pe un analizor al compozitiei corporale, interpretarile lor ar putea fi supraestimate.

În consecinta, Tanita a dezvoltat modul atlet/sportiv specific, calibrat pentru un segment reprezentativ de „sportivi (atleti)”.

Drept ghid general, se recomanda modul atlet/sportiv pentru toti cei care practica mai mult de 10 ore de exercitii aerobice intensive pe saptamâna, care au, în repaus, sub 60 de batai ale inimii pe minut si care efectueaza exercitii la acest nivel de cel putin 6 luni.

Acest modul atlet/sportiv s-ar putea aplica, de asemenea, celor care au practicat diverse sporturi în mod profesionist, obisnuind a efectua mai mult de 10 ore pe saptamâna de exercitii fizice, dar care acum realizeaza mai putine ore.

Nu exista un moment exact în care o persoana devine „atleta/sportiva”, iar indivizii sunt diferiti. Unii oameni fac parte din categoria „gri”, între atletici/sportivi si non-atletici, rezultând astfel o mica subestimare din partea modului atlet/sportiv si o mica supraestimare din partea modului adult standard.

Factorul important din cadrul analizoarelor compozitiei corporale Tanita este acela ca ofera interpretari precise si repetabile pe o perioada de timp anume – permitându-va sa va monitorizati starea sanatatii pe termen lung. Daca în prezent înregistrati 15 procente, iar în câtiva ani 25 de procente, veti sti ca ceva nu este în regula.

Modul atlet/sportiv este adecvat, în mod deosebit, celor ce desfasoara sporturi de rezistenta, precum jogging-ul si ciclismul, sau celor antrenati în cross. (Atentie! Atletii profesionisti si cei antrenati în modelarea corpului (culturistii, de ex.) pot sa obtina o supraestimare a procentului de grasime chiar si prin modul atlet/sportiv).

 

MASA OSOASA (Mineralizarea Osoasa)

 

Ce este aceasta?

Particularitatea de masa osoasa, ce apare în cadrul analizoarelor de compozitie corporala (Innerscan), indica o greutate de masa osoasa estimabila. Rezultatul se obtine prin calcule statistice fundamentate pe descoperiri de cercetare, potrivit carora exista o corelatie strânsa cu greutatea oaselor si FFM (Masa Fara Grasimi).

 

De ce trebuie sa o monitorizam?

S-a demonstrat ca dezvoltarea tesutului muscular prin intermediul exercitiilor genereaza o masa osoasa mai puternica si mai sanatoasa.

Este important ca utilizatorii sa îsi traseze drept obiective dezvoltarea si mentinerea unei mase osoase sanatoase, prin efectuarea de numeroase exercitii alaturi de urmarea unei diete bogate în calciu.

Este evident ca nu exista un model sau un tel benefic masei osoase, dar cum Innerscan ofera interpretari repetabile, veti putea monitoriza orice modificari cu trecerea timpului.

 

MASA MUSCULARA

 

Muschii joaca un rol important, întrucât se comporta ca un motor corporal consumator de energie (calorii). Cu cât veti efectua mai multe exercitii, cu atât masa dumneavoastra musculara va spori, aceasta, la rândul sau, accelerând rata energiei sau a caloriilor consumate. Sporirea masei musculare va va creste rata metabolica de baza, ajutându-va sa reduceti nivelurile de grasime în exces si sa pierdeti în greutate într-un mod sanatos.

Analizorul Tanita va va masura greutatea musculaturii din corp (în kilograme), astfel încât sa puteti constata cu usurinta recompensele activitatii dumneavoastra sporite sau ale planificarii acestor exercitii. Puteti afla, de asemenea, ca, pe masura ce veti desfasura mai multe exercitii, greutatea dumneavoastra se va putea echilibra ori chiar spori o data cu cresterea masei musculare si diminuarea procentului de grasime.

 

APA DIN CORP

 

Procentul de apa

Aproximativ 50–65% din greutatea unei persoane sanatoase sunt reprezentate de apa. Aceasta joaca un rol vital în mentinerea sanatatii prin:

  • Reglarea temperaturii corpului;
  • Îndepartarea reziduurilor din corp;
  • Transportarea nutrientilor, oxigenului, enzimelor, hormonilor si a glucozei catre celule;
  • Îndepartarea toxinelor si reziduurilor metabolice din celule în vederea eliminarii din corp;
  • Sustinerea articulatiilor si fortificarea muschilor;
  • Furnizarea de umiditate naturala pielii si altor tesuturi.

 

Apa se pierde în mod constant în timpul zilei prin transpiratie, urina si respiratie. Cantitatea de apa absorbita depinde de factori precum activitatea fizica si conditiile climatice. Alti factori ce influenteaza nivelul de apa din corp includ bolile, medicamentatia, modificarile hormonale si nutritia insuficienta.

Setea nu reprezinta cel mai bun indicator al deshidratarii, întrucât mecanismul acesteia este activat numai atunci când sunteti deja usor deshidratati. Simptomele timpurii ale deshidratarii pot include energia diminuata sau oboseala, durerile de cap si ameteala.

 

Simptomele alternative sunt:

  • Urina de culoare închisa, care poate avea un miros anume si/sau urinarea nefrecventa;
  • Buzele, gura, pielea uscate;
  • Greata;
  • Constipatie;
  • Cresterea temperaturii corpului.

Gasind echilibrul corect al consumului de apa va veti asigura functionarea eficienta a corpului, va veti simti mai sanatosi si mai ageri si va vesi reduce riscul problemelor grave de sanatate. Hidratarea adecvata va asigura performante excelente, permitându-va sa efectuati exercitii fizice o perioada mai extinsa de timp.

 

Procentajul benefic al apei din corp (TBW %)

Limitele procentajul mediu al apei totale pentru un adult sanatos sunt:

  • Femei: 45 – 60 %;
  • Barbati: 50 – 65 %.

Pentru atleti, cifra este cu aproximativ 5% peste aceste calcule medii, deoarece acesti subiecti au o masa musculara mai mare. Muschiul scheletului contine mai multa apa decât grasime (tesut adipos).

Pâna în prezent, nu exista standarde validate pentru cei supraponderali, desi procentajul total de apa va ajunge sub limitele medii de sanatate. Cantitatea va diferi în functie de gradul surplusului de grasime.

 

Cum se modifica interpretarile despre grasime si apa totala din corp

Cum nivelul apei totale din corp se modifica în mod natural pe parcursul zilei, acest lucru poate afecta interpretarile procentajului de grasimi. La prima ora a zilei veti fi deshidratati, iar lichidul din corpul dumneavoastra va fi depozitat în zona centrala a corpului. În a doua parte a zilei, lichidul devine mai egal distribuit si, bineînteles, activitatile de a mânca si a bea va vor influenta, în plus, nivelul total al apei. Asadar, chiar daca masa curenta de grasimi nu se va modifica în timpul zilei, procentajul de grasimi va face acest lucru, întrucât apa totala din corp se modifica. Interpretarea grasimilor dumneavoastra ar putea varia cu 3– 4 procente într-un interval de timp de 24 de ore.

Perioada optima de utilizare este dupa-amiaza târziu, înainte de masa de seara, atunci când nivelurile de hidratare sunt mai stabile. Acest fapt sporeste precizia interpretarilor. În cazul în care nu puteti utiliza analizorul de compozitie corporala în intervalul de timp mentionat, alegeti o ora convenabila si ramâneti la acea ora. Realizati-va interpretarile la aceleasi ore si în aceleasi conditii în fiecare zi.

 

PROCENTUL DE GRASIME DIN CORP – GRASIMEA VISCERALA

 

De ce trebuie sa îmi monitorizez procentul de grasime?

Cu totii avem nevoie de putina grasime pentru a fi sanatosi. Este vital pentru functiile corporale de baza, precum reglarea temperaturii corpului, depozitarea vitaminelor si sustinerea articulatiilor si a organelor.

Însa o cantitate prea mare de grasimE va poate deteriora sanatatea si veti risca sa dezvoltati probleme grave de sanatate. Se stie ca surplusul de grasime contribuie la aparitia bolilor de inima, a tensiunii ridicate, a diabetului de tip 2 si a anumitor forme de cancer.

Grasimea viscerala (abdominala) este aceea care înconjoara organele vitale din zonele bustului/stomacului. Nivelurile ridicate de astfel de grasimi sporesc riscul unei tensiuni crescute, al bolilor de inima si al diabetului. Diminuarea nivelurilor grasimii viscerale poate stabiliza substantial actiunea insulinei si reduce riscul aparitiei diabetului si a altor boli înrudite, acest aspect fiind o estimare a masei dumneavoastra viscerale, bazate pe dimensiunile si compozitia corpului.

Grasimile din corp nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber. Puteti avea o greutate si o tinuta acceptabile, însa, în realitate, ati putea contine mai multa grasime decât constientizati.

Greutatea nu poate distinge între kilogramele rezultate din grasimi si cele obtinute din tesutul corporal lipsit de grasimi, precum muschiul si osul. Utilizând analizorul de compozitie corporala Tanita, puteti sa va verificati nivelurile de grasimi, ajutându-va sa ramâneti încadrati în limitele benefice.

Reducerea surplusului de grasimi va va ajuta sa va corectati forma corpului si aspectul fizic. Va veti simti mai bine, veti arata mai bine si va veti bucura de o calitate a vietii mai buna si mai sanatoasa.

 

Câta grasime este benefica pentru corp?

Analizorul compozitiei corporale Tanita va va compara automat interpretarile grasimii corpului cu o schema referitoare la limitele benefice pentru grasime.

 

 

Ce procent de grasime este necesar copiilor?

Urmând cercetarile medicale recente, puteti monitoriza procentul de grasime al copilului dumneavoastra si, pe masura ce acesta se dezvolta, îl puteti încuraja sa nu depaseasca limitele benefice pentru acest parametru. Ca parinte, veti fi la curent cu sanatatea si bunastarea generala ale sale. Utilizând, de asemenea, analizorul compozitiei corporale Tanita, puteti fi si mai încrezatori în stilul de viata mai sanatos purtat de familia dumneavoastra.

 

Ce este grasimea viscerala?

Grasimea viscerala (abdominala) este cea care înconjoara organele vitale din zona bustului/stomacului. Nivelurile ridicate de astfel de grasimi pot intensifica riscul declansarii unei tensiuni ridicate, a bolilor de inima si a diabetului de tip 2. Diminuarea nivelurilor acestor grasimi poate stabiliza în mod substantial actiunea insulinei si reduce riscul aparitiei diabetului si a unor boli înrudite.

 

Schema nivelurilor de grasime viscerala benefica

                Analizorul compozitiei corporale Tanita va va evalua nivelul de grasime viscerala în urmatoarele categorii:

       Normal                                                                          Risc

          1 - 12                                                                                                 13 - 59

 

Cum functioneaza analizorul compozitiei corporaleTANITA?

                Analizoarele compozitiei corporale Tanita utilizeaza bioimpedanta (BIA) în vederea estimarii compozitiei corporale.

                BIA contribuie la calcularea compozitiei corpului, transmitând semnale electrice sigure prin acesta. Semnalul trece liber prin fluidele continute în tesutul fara grasimi, si anume muschiul si sângele, însa întâmpina rezistenta la trecerea prin tesutul gras. Analizorul compozitiei corporale Tanita masoara cu precizie aceasta rezistenta si o întrebuinteaza în calcularea elementelor compozitiei corpului.

                Atunci când sunt corelate cu variabilele sex, înaltime, tipul de corp, analizorul compozitiei corporale va poate calcula procentul de grasime.

                Noua serie de analizoare de compozitie corporala – InnerScan – utilizeaza o tehnologie dezvoltata exclusiv de Tanita si denumita „Tehnologia Frecventei Duale Avansate”.

                Anumite cercetari au indicat ca, prin utilizarea a doua frecvente electrice diferite (2 x Mhz), se obtine o imagine mai clara a structurii celulare umane. Aceasta metoda ofera posibilitatea ca utilizatorul sa obtina mai multa informatie detaliata privind structura sa corporala, cum ar fi masa musculara, nivelul de grasime viscerala (abdominala), rata metabolica si evaluarea aspectului fizic.

               

                DEBUTUL

                Cum începeti a va monitoriza compozitia corpului?

                Exista patru stadii simple de urmat atunci când începeti sa utilizati analizorul Tanita:

                Stadiul 1 – Când sa efectuati o interpretare

                Stadiul al 2-lea – Stabilirea punctului de referinta 

                Stadiul al 3-lea – Verificarea rezultatelor

                Stadiul al 4-lea – Fixarea tintelor

 

                Stadiul întâi – Când sa efectuati o interpretare

                BIA depinde de nivelul de hidratare (apa) al corpului dumneavoastra, care, alaturi de greutate, va fluctua în mod natural pe parcursul întregii zile. Este posibil sa obtineti interpretari diferite din partea analizorului Tanita daca faceti masuratorile la ore diferite din zi. Perioada optima, în acest sens, este dupa-amiaza târziu, înainte de masa de seara. Atunci, nivelul de hidratare va fi mai stabil.

                Evitati a realiza aceste interpretari dimineata, dupa ce v-ati trezit. Nu numai ca veti fi deshidratati, ci, în plus, majoritatea lichidului din corp va fi depozitat în zona centrala a corpului. Pe masura ce ziua trece, lichidul devine mai egal distribuit prin membre, sporind precizia interpretarilor.

                Alti factori ce va pot afecta nivelul de hidratare si precizia interpretarilor sunt:

  • Temperatura;
  • Cantitatea de exercitii fizice desfasurate;
  • Ciclul menstrual;
  • Problemele medicale si medicamentele;
  • Alcoolul;
  • Cofeina;
  • Obiceiurile de îmbaiere.

                Asadar, tineti minte!:

üEfectuati-va interpretarile la aceleasi ore si sub aceleasi conditii zilnic;

üAlegeti o perioada pe termen lung – nivelurile de grasimi din corp se modifica gradual, o data cu cu trecerea timpului.

                Stadiul al 2-lea – Stabilirea punctului de referinta pentru procentul de grasime

                Pentru ca interpretarile dumneavoastra sa aiba sens, trebuie sa va stabiliti un un punct de referinta înainte de a va fixa scopurile. Acest aspect va contribui la masurarea progresului în timp si într-un mod realist.

                Înregistrati-va zilnic interpretarile greutatii si ale procentului de grasime pe timp de o saptamâna (o luna în cazul femeilor), efectuându-le la aceleasi ore în fiecare zi. Utilizati calculul de mai jos pentru a va determina media.

                Adunati interpretarile greutatii totale cu cele ale procentului de grasime, apoi împartiti la numarul total de zile în care ati efectuat masuratorile. (acest calcul se implementeaza numai în cazul procentului de grasime din corp)

 

 

Exemplu:

 

 

Ziua 1

Ziua 2

Ziua 3

Ziua 4

Ziua 5

Ziua 6

Ziua 7

Total

Ora

19:00

19:30

20:00

19:45

20:10

20:20

19:40

N/A

Greutatea (Kg)

57

57,2

58

56

56,2

56,2

57

397,6

Procent grasime%

26

27

27

26

25

25

26

182

 

Greutatea totala

397,6 ÷ (7 zile)

 

Greutatea medie

57 kg

=

Greutatea totala

182 ÷ (7 zile)

 

Grasimi moderate

26 %

 

                Sunteti sfatuiti a observa orice informatie pertinenta elementelor stilului dumneavoastra personal, cum ar fi programele de fitness, stress-ul, consumul de alcool, menstruatia etc. Acestea va vor ajuta sa întelegeti modificarile petrecute în corpul dumneavoastra.

               

                Stadiul al 3-lea – Verificarea rezultatelor

                Cu ajutorul analizorului Tanita, puteti efectua o diversitate de interpretari ce va vor afisa limitele benefice. Trebuie sa va monitorizati procentul de grasime si compozitia corporala în mod regulat si sa va mentineti în limitele benefice, adecvate vârstei si sexului dumneavoastra.

 

Niveluri de grasimi viscerale benefice

RISC SCAZUT                                                           RISC RIDICAT

    1 – 12                                               13 – 59

 

Ghidul evaluarii fizice:

  1. Foarte obez

               

 

                Stadiul al 4-lea – Fixarea tintelor

                Exercitiile regulate si stilul de viata sanatos contribuie la sporirea masei musculare si reduce procentul de grasime din corpul dumneavoastra. Nivelurile de grasime se modifica lent, în timp, astfel încât ar trebui sa va propuneti a pierde între 1-2 procente de grasime pe luna. Cu cât veti pierde mai lent kilograme în plus si grasimi, cu atât este mai probabil a va mentine aceste proportii diminuate!

                Nu trebuie sa va schimbati drastic stilul de viata. Restrictiile moderate din cadrul dietei dumneavoastra si sporirea graduala a volumului de exercitii fizice derulate vor continua sa produca rezultate pozitive. În plus, aveti marea posibilitate de a starui la aceste schimbari pe termen lung.

                Monitorizându-va în mod regulat corpul, veti observa cât de bine va functiona dieta sau programul dumneavoastra de fitness.

BIA: PRINCIPII FUNDAMENTALE

 

                O introducere în analiza bioimpedantei (BIA)

 

                În 1992, Tanita a prezentat cu succes în premiera Analizatorul vertical de Compozitie Corporala, dupa mai multi ani de cercetari si dezvoltare. Succesul acestui nou produs a condus catre expansiunea internationala a companiei pe piata medicala. Analizoarele de  compozitie corporala Tanita utilizeaza tehnologia bioimpedantei (BIA).

                                           

                       Cum functioneaza bioimpedanta (BIA)

 

               Tanita utilizeaza BIA pentru a efectua o masuratoare indirecta a compozitiei corpului. Un semnal electric sigur este trimis prin corp cu ajutorul unor electrozi de contact, gazduiti într-o singura unitate. Singurele masuratori directe pe care BIA Tanita le realizeaza sunt greutatea si impedanta; toate celelalte valori, si anume procentul de grasimi, masa fara grasimi, apa totala din corp s.a.m.d. sunt calculate facând apel la o ecuatie bazata pe valorile amintite ori pe valori alternative, precum înaltimea, vârsta, sexul si tipul de corp.

               Impedanta este masurata în ohmi si poate fi definita drept forta si viteza unui semnal electric ce traverseaza corpul. BIA se bazeaza pe faptul ca tesutul slab, de tipul muschiului si al sângelui, contine niveluri ridicate de apa si electroliti, astfel încât se comporta asemenea unui ghid al semnalului electric. Sporirea nivelurilor de grasimi genereaza o valoare a impedantei mai mare si corespunde nivelurilor mai ridicate de grasimi.

               În prezent, BIA Tanita este recunoscuta drept un lider mondial în analiza practica a compozitiei corporale.

                               

            PARTICULARITATI ÎN CAZUL FEMEILOR;

 

Corpul feminin este biologic creat sa contina mai multa grasime decât cel masculin. Corpul unei femei se dezvolta pentru a o proteja pe aceasta si un potential fetus. Drept rezultat, femeile au mai multe enzime ce depoziteaza grasimi si mai putine enzime ce ard grasimi. Hormonul estrogen activeaza, de asemenea, enzime ce depoziteaza grasimi, provocându-le multiplicarea.

Femeile sufera modificari mult mai mari în cadrul nivelului lor de hidratare decât barbatii, ca urmare a ciclului lor menstrual. Acest aspect afecteaza interpretarile procentajului de grasimi. Retinerea de lichid poate determina, în plus, o greutate fluctuanta de la zi la zi, cauzând variatii aditionale în interpretarile grasimilor.

Pentru a va întelege ciclul lunar natural al corpului, puteti gasi utile monitorizarea si înregistrarea interpretarilor greutatii si ale grasimilor dumneavoastra în fiecare zi, timp de o luna. Aceasta informatie va permite sa fixati cel mai de încredere standard si va ajuta sa întelegeti sirul complet de fluctuatii normale în cadrul interpretarilor rezultatelor dumneavoastra.

Modificarile hormonale din timpul menopauzei pot produce, de asemenea, retinerea apei si variatii ale masuratorii.

Pentru a va calcula cu succes progresul, amintiti-va a compara interpretarile procentajului de greutate si grasimi sub aceleasi conditii pe o perioada de timp, acordând atentie fluctuatiilor produse de ciclul menstrual.

 

Bioimpedanta în sarcina

Nu exista riscuri asociate cu utilizarea analizorului compozitiei corporale în timpul sarcinii. Cu toate acestea, când sunteti însarcinata, hormonii corpului intra în surmenaj, pentru a procura conditii optime copilului în crestere. Grasimile sunt depozitate în jurul zonelor stomacului si ale soldurilor, pentru a oferi caldura si protectie fetusului, si nu sunt distribuite în mod egal în tot corpul, precum în alte situatii. Acest aspect are un impact asupra interpretarii oferite de analizorul compozitiei corporale.

 

Riscuri de sanatate pentru femei

ü   Prea putine grasimi…

Este posibil a avea o cantitate prea redusa de grasimi. Femeile tinere, în special, sunt expuse riscului de a face anemie, iar calciul insuficient ar putea pune bazele osteoporozei la batrânete. Amenoreea  - lipsa perioadelor menstruale – este comuna si poate conduce la infertilitate.

ü   Prea multe grasimi…

Obezitatea a devenit o amenintare serioasa a sanatatii femeii în fiecare stadiu al vietii. Conditiile specific feminine atribuite obezitatii includ o incidenta sporita de cancer la sân dupa menopauza (în special în cazul femeilor ce desfasoara o terapie – substitut de hormoni (HRT)), precum si rate mai ridicate de cancer endocrin. Sunt asociate, de asemenea, cu obezitatea diversele imperfectiuni ale nasterii, complicatii obstetrice si ginecologice, precum si infertilitatea. Obezitatea este, în plus, asociata cu excesul de stress la femei.

Atentie. Licitatie comisionata

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Predare personala in max. 1 zi lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Detalii: Accept PayPal si M-Pesa

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.

Cantar personal, analizor compozitie corporala TANITA BC-730 BC730, BC 730 - Parerile cumparatorilor despre vanzator si produs  

* *
3.5 din 5
Media calculata pentru
1 calificativ
  • 5 stele fill 0
  • 4 stele fill 1
  • 3 stele fill 0
  • 2 stele fill 0
  • 1 stele fill 0


Adauga review
De la Calificativ primit Data
* * 3.5 din 5