Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Cazan Tuica 150 Litri Super Stabil, Bain Marie, Dublu, Umplere, Golire 3"

Livrare gratuita

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

> Nou in Stoc, Premiera in Romania !

Cazan Tuica 150 L Cupru, Fund Dublu (dublura inox premium), Bain-Marie - Gura de Umplere + Vana Golire 3" Robinet

> Cazanul de tuica din Cupru fabricat in Slovenia de Meks-Agro, este ideal pentru a doua distilare dar si pentru distilarea clasica ! Datorita sistemului de incalzire indirecta Bain-Marie, aromele fructelor se fixeaza mai bine in distilatul final si nu mai necesita amestecarea borhotului.

Volum Cazan fabricat din Cupru: 150 L

Capacitate utilizabila : max. 140 L netto.

Volum vas de racire : 260 L

Presiunea apei din camera dubla : 0.3 bar

Focar inox: 1.5 mm

Bazin de racire inox : 0.8 mm

> Corp Cazan 150 L: 2mm, Fabricat din Cupru Alimentar Premium, 99,97% puritate;

> Focar/Racitor: Otel-Inox Feritic;

> Capac, Teava Legatura, Serpentina: Fabricate din Cupru Alimentar Pur, 99.97 %: 1,2 mm;

> Lungime Serpentina: cca. 3,8m

> Sistem Umplere Laterala Tip Palnie, din Cupru

> Sistem Golire Laterala Tip Robinet, 3" ~ 7 cm

> Etansare cu garnitura din silicon alimentar intre Capac si Corpul Cazanului;

> Termometru inclus, montaj pe capac.

> Datorita incalzirii prin procedeul bain-marie, compozitia de fiert nu se prinde de cazan, iar acesta nu necesita amestecator !

> Fabricatie Slovenia Premium, exclusiv pentru piata din Vest.


In trecut, rachiul avea de multe ori de la 50%vol. alcool in sus. Se dadea pe gat, cu cinzeaca. Important era să te arda pana in stomac. In plus, nici nu se degusta, nici nu se mirosea.

In prezent, lucrurile stau altfel. Vrem sa ne bucuram de rachiul de calitate atat cu nasul cat si cu papilele gustative. Aceasta inseamna ca avem nevoie de un pahar corespunzator. Aromele sunt eliberate in partea bombata si ies prin deschiderea ingusta, ca un cos, a gurii. Se umple o treime. Toate simturile trebuie sa se bucure de un pahar nobil de rachiu.

Cazanul cu fund si perete dublu ( sau bain-marie ) de fapt este compus din doua ceaune - unul exterior si unul interior. Spatiul intre cele doua trebuie umplut cu apa ( presiune max. de 0,3 bar) pana ce ceaunul interior este inconjurat cu manta cu apa. Ceaunul interior este fabricat din cupru alimentar ( electrolitic de 99,97% puritate, provenienta Germania ). 

Exteriorul cazanului este fabricat din inox ca si vasul sistemului de racire. Dispozitivul de racire este un vas umplut cu apa(260 l) in care se afla teava spiralata fabricata din cupru cu 3 filete, conectata corespunzator la cazanul de tuica. Teava trebuie scufundata total in apa. Pentru condensarea perfecta a vaporilor de alcool, apa din vasul de racire nu trebuie sa fie peste 25 grade C in partea inferioara, iar temperatura apei de racire din capatul superior al vasului trebuie sa ramana sub 60 de grade C. Pentru respectarea acestor valori este posibila eliberarea apei calde ( prin teava montata in partea superioara – preaplinul) si inlocuirea ei cu apa rece in timpul procedurii. In cazul in care apa de racire se incalzeste prea tare, aburii nu mai condenseaza in intregime si restul se elibereaza in aer liber. Aceasta eliberare poate fi recunoscuta prin mirosul puternic de tuica. Eliberarea in aer liber trebuie oprita pentru ca reduce cantitatea de tuica obtinuta.

 

Partile cazanului de tuica care intra in contact cu distilatul cum ar fi capacul (unde se mixeaza vaporii de alcool inainte de trecere prin teava de legatura), teava de evaporare si teava de racire(serpentina) sunt facute din cupru alimentar. Cuprul catalizeaza schimbarile chimicale desfasurate la temperaturi ridicate cea ce ajuta la formarea gustului si aromelor tuicii.

Spatiul de ardere este in principal conceput pentru folosirea cazanului cu combustibil solid. Combustibilul solid poate sa fie: lemn sau brichete. Deasemenea, in spatiul de ardere se poate monta un arzator pentru gazul de la butelie. Partea inferioara a spatiului de ardere poate fi captusit cu caramida de samota pentru protectie si prelungirea duratei de functionare.

 

Pentru a distila cantitatea maxima din borhot va recomandam sa folositi numai fructe de calitate. Fructele trebuie curatate de frunze, crengi si alte materiale straine apoi trebuie spalate de urme de pamant, insecticide sau pesticide. Gustul alcoolului distilat depinde de curatenia si procesul de fermentare a fructelor. Vorba ca orice este bun pentru tuica este gresita !

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Dumbrava Rosie

  • - Predare personala in max. 3 zile lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review