Vara, plaja, soare si preturi speciale
Avem peste 5.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti.   Pune in vanzare
Cos cumparaturi
Favorite

Ceai Sheng pu'er, Qian nian gushu, ceai post-fermentat

Ceai Sheng pu'er, Qian nian gushu, ceai post-fermentat - Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Nou

Garanție: Fără garanție

Disponibilitate: - Vezi produse similare

Specificatii

Pretul afisat este pentru 1 buc.

Total acest ceai în stoc: 1 colac de 400g.

Vand acest ceai si la cantitate mica de 7 g. pentru posibilitatea de a incerca ceaiul si de a decide eventual daca vreti sa achizitionati un colac intreg/ 7 g. 6 RON

Pu'er este un ceai care face parte din categoria ceaiurilor post-fermentate si care provine din provincia Yunnan.

Acest Pu'er este un shengcha, un ceai natural fermentat. Este un ceai din 2010. Foloseste ca materie prima frunze din Channing, provincia Yunnan. Este presat hidraulic in forma de colac de 400g. Frunzele provin din qiaomu - arbori stravechi de ceai, de peste o mie de ani, de pe munte aflat la o altitudine de 2200 m. Frunzele sunt de un verde inchis cu un usor ton maro, iar culoarea bauturii este galben-portocalie.

Eu am achizitionat acest pu'er dintr-o piata de ceaiuri din Guangdong, in primavara lui 2012.

Ceaiurile post-fermentate sunt comparate cu vinul din vest. Cu trecerea timpului isi imbunatatesc gustul si sunt foarte apreciate pentru profunzimea si pentru aroma afanata pe care o dezvolta in timp. Dintre ceaiurile post-fermentate, ceaiul pu'er da rezultate excelente daca este lasat la maturat. Un pu'er care are 10 ani este deja un ceai maturat si bun de baut. Dar gustul afanat al maturarii incepe sa se simta de obicei dupa 2-3 ani.

Recomand infuzarea dupa metoda chinezeasca gongfu cha. Gongfucha este o metoda de infuzare a ceaiului, o tehnica destul de complexa, dar si flexibila, care permite ca ceaiul sa fie o experienta personala, si in care gustul ceaiului se poate ajusta dupa gustul personal.

Infuzare: 6-7g. frunze la un ceainic mic de 160-200 ml. Un ceai tanar de 2 pana la 4 ani va fi foarte amar daca infuzam o cantitate mai mare de frunze. Un ceai trecut de obicei de aceasta varsta, se poate infuza si aprox. 10g la un ceainic (sau gaiwan) de aprox. 160 ml. Dar incercati sa-l ajustati si in functie de gustul personal. 

Apa fiarta la 100 grade. Dupa spalarea rapida a frunzelor, prima infuzie poate fi de 5 sec. Apoi adaugati treptat cate 5 secunde la fiecare dintre infuziile care urmeaza. Se poate infuza pana devine apos la gust.

Neavând disponibile cantităţi mari de ceai, pot oferi atât cât am în stocul meu. De obicei, merg în China o dată pe an, timp in care mă aprovizionez si cu ceaiuri.

De cate ori a fost vazut acest articol:

Vanzatorul a activat discutia privata pentru acest articol

Intreaba vanzatorul

3000 caractere ramase
Captcha

Atenţie!
Mesajul tău trebuie să respecte condiţiile de utilizare a
forumului. Foloseşte un limbaj adecvat şi nu oferi sau cere date
de contact, altfel contul tău poate fi blocat.