Condiment Turmeric 100 grame Paradisul Verde Cod: 6090000242238
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:211764611
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:5,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:27.10.2022, 00:46
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Descriere
Turmericul (Curcuma
longa) numit si sofran indian sau curcuma este un condiment din
familia ghimbirului folosit de mii de ani pe continentul asiatic cu
proprietati antioxidante antiinflamatorii antivirale antibacteriene
anticancerigene antifungice si efecte benefice in tratarea unor
boli ca diabet alergii artrita Alzheimer boli de inima si multe
boli cronice.
Poate fi utilizat in supe cu paste sosuri bauturi (sucuri de fructe ceai cu ghimbir si suc de lamaie sau chiar lapte) amestecat cu unt sau diluat in iaurt etc. Pudra de turmeric (de culoare galben portocalie) se obtine din radacina uscata a plantei si este ingredientul principal in praful de curry (amestec de mai multe condimente).
Avand ca principal component activ curcumina ( polifenol de culoare galben portocalie ce ii imprumuta acestuia si culoarea) turmericul este folosit drept conservant in mancaruri in cosmetica in medicina traditionala dar si pentru vopsirea hainelor. In India se folosea impotriva durerilor de stomac a problemelor pielii a problemelor musculare sau in artrita iar in China a fost folosit ca analgezic impotriva colicilor a hepatitei sau a durerilor in piept.
Biodisponibilitatea turmericului este insa redusa datorita slabei asimilari in organism a pricipalului sau ingredient activ curcumina.
Pentru a-i creste gradul de absorbtie este importanta combinarea acestuia cu piper negru (Piperina creste de 2000 de ori absorbtia curcuminei) sau grasimi (lapte gras ulei de cocos de floarea-soarelui masline etc.).
Silimarina (in armurariu) quercetina (in mere struguri ceapa citrice etc.) si bromelina (in ananas) maresc si ele biodisponibitatea turmericului.
Pentru a-i marii si solubilitatea in apa pentru aceste amestecuri se pot folosi temperaturi inalte fara ca acestea sa-i diminueze eficienta terapeutica.
Se pot adauga si alte condimente care sa-i imbunatateasca atat gustul cat si efectele terapeutice: scortisoara cardamon.
Reteta - Lapte auriu un remediu indian foarte popular ce este servit in general inainte de culcare pentru a induce somnul dar prezinta multe alte efecte benefice deosebite in cazuri de artrite si dureri articulare raceala si tuse indigestie diaree (pentru diaree se foloseste lapte degresat) pentru intretinerea tenului detoxifiere generala (purificarea sangelui si a ficatului) etc.
Poate fi utilizat in supe cu paste sosuri bauturi (sucuri de fructe ceai cu ghimbir si suc de lamaie sau chiar lapte) amestecat cu unt sau diluat in iaurt etc. Pudra de turmeric (de culoare galben portocalie) se obtine din radacina uscata a plantei si este ingredientul principal in praful de curry (amestec de mai multe condimente).
Avand ca principal component activ curcumina ( polifenol de culoare galben portocalie ce ii imprumuta acestuia si culoarea) turmericul este folosit drept conservant in mancaruri in cosmetica in medicina traditionala dar si pentru vopsirea hainelor. In India se folosea impotriva durerilor de stomac a problemelor pielii a problemelor musculare sau in artrita iar in China a fost folosit ca analgezic impotriva colicilor a hepatitei sau a durerilor in piept.
Biodisponibilitatea turmericului este insa redusa datorita slabei asimilari in organism a pricipalului sau ingredient activ curcumina.
Pentru a-i creste gradul de absorbtie este importanta combinarea acestuia cu piper negru (Piperina creste de 2000 de ori absorbtia curcuminei) sau grasimi (lapte gras ulei de cocos de floarea-soarelui masline etc.).
Silimarina (in armurariu) quercetina (in mere struguri ceapa citrice etc.) si bromelina (in ananas) maresc si ele biodisponibitatea turmericului.
Pentru a-i marii si solubilitatea in apa pentru aceste amestecuri se pot folosi temperaturi inalte fara ca acestea sa-i diminueze eficienta terapeutica.
Se pot adauga si alte condimente care sa-i imbunatateasca atat gustul cat si efectele terapeutice: scortisoara cardamon.
Reteta - Lapte auriu un remediu indian foarte popular ce este servit in general inainte de culcare pentru a induce somnul dar prezinta multe alte efecte benefice deosebite in cazuri de artrite si dureri articulare raceala si tuse indigestie diaree (pentru diaree se foloseste lapte degresat) pentru intretinerea tenului detoxifiere generala (purificarea sangelui si a ficatului) etc.
Obtinerea pastei de
turmeric: se amesteca bine intr-un vas mic 1/4 cana pudra de
turmeric 1/2 lingurita piper macinat si 1/2 cana apa se incalzesc
la foc mediu amestecand continuu pana capata consistenta unei paste
(nu dureaza mult) iar dupa ce se raceste se pastreaza la frigider
intr-un borcan de sticla. Este bine sa fie consumata in maxim
cateva saptamani deoarece isi pierde eficacitatea odata cu trecerea
timpului.
Prepararea laptelui
auriu: se amesteca intr-un vas 1 cana lapte (se poate folosi si
lapte de migdale de canepa sau de cocos) 1 lingurita ulei de cocos
si 1/4 lingurita pasta de turmeric (sau ceva mai mult) si se
incalzesc la foc mediu amestecand constant si avand grija sa nu
atinga temperatura de fierbere. Se adauga miere dupa
gust.
Valori nutritionale UM
/100g
Valoare energetica kJ
1771
kcal
422
Carbohidrati g 64
93
zaharuri g 3
2
Proteine g 7
83
Grasimi g 9
88
acizi grasi saturati g
3 12
Fibre g 21
1
Sare g 0
038
Tara de origine:
India.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
-
In Cluj-Napoca, transportul este 16 lei.
PLATA
- - Ramburs
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.