Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 214090390
Pune in vanzare un produs ca acesta

Considerații generale privind infracțiunile contra vieții - Daniel VASILE, Ionuț Ciprian DASCĂLU

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Produs:
Nou, Fără garanție, Cu factură
Disponibilitate:
In stoc 10 disponibile
Pret:
46,62 Lei 46.62 RON
Cantitate:
Urmareste produsul:
Adaugă la favorite
Adaugă produsul la favorite și afli imediat când se reduce prețul
Livrare:
Romania - Curier rapid - 26,18 Lei Detalii
Estimat livrare:
Joi, 17 Iun.
Politica de retur:
Produsul nu se poate returna
Plata:
  • Ramburs

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Nou

Garanție: Fără garanție

Factură: Cu factură

Specificatii

CONSIDERAȚII GENERALE PRIVIND INFRACȚIUNILE CONTRA VIEȚII

Daniel VASILE & Ionuț Ciprian DASCĂLU LUMEN - Copyright © 2008 - Colecția JURIDICA FORMAT: Tipărit         PAGINI: 91           LIMBA: Română ISBN:  978-973-166-040-0
Descriere:

Infracțiunile contra vieții se caracterizează, în principal, prin elementul lor material, care constă în atingerea valorilor sociale ocrotite de lege. Această atingere poate avea consecința cea mai gravă, adică stingerea vieții și desființarea fizică a persoanei. Gradul de pericol social pe care îl prezintă faptele incriminate sub denumirea generică de „omucidere” este deosebit de ridicat, ele punând în primejdie nu numai securitatea fiecărei persoane, ci implicit a întregii colectivități. Aceasta deoarece, fără asigurarea cadrului legal care să garanteze respectul pentru viața persoanelor, nu este posibilă o liniștită conviețuire, atât la nivel microsocial, cât și la nivel macrosocial. Cu toate că faptele de omucidere lezează grav aceleași relații sociale, fiind susceptibile de a avea ca rezultat moartea unei persoane, gradul de pericol social pe care îl prezintă fiecare diferă în raport cu forma de vinovăție, relațiile dintre făptuitor și victimă, modul în care s-a săvârșit infracțiunea ș.a. Este de observat faptul că deosebirile menționate se răsfrâng atât asupra sancțiunii, cât și a conținutului incriminărilor. Codul penal român, sub denumirea generică de „omucidere”, incriminează faptele care aduc atingere vieții omului, ca atribut fundamental și indispensabil al persoanei și de care depinde existența și ființa sa. (Fragment din volum)

Domenii de interes:
  • drept penal
  • infracțiuni contra vieții
  • omor
  • premeditare
  • cercetare la fața locului

CUPRINS

CAPITOLUL I (pp. 7-20) - Considerații generale privind infracțiunile contra vieții

Aspecte generale privind apariția şi stingerea dreptului la viață; Aspecte criminologice; Competența cercetării

CAPITOLUL II (pp. 21-28) - Omorul. Aspecte penale 

Omorul; Omorul calificat; Omorul săvârşit cu premeditare.

CAPITOLUL III (pp. 29-44) - Metodologia investigării omorului săvârşit cu premeditare 

Importanța şi rolul investigației criminalistice a omorului săvârşit cu premeditare; Principalele probleme ce trebuie clarificate în cursul cercetării; Modalități de dovedire a omorului; Reguli metodologice aplicate în investigarea omorului; Importanța cercetării în echipă a omorului cu premeditare; Primele măsuri luate de organele de urmărire penală în cercetarea omorului cu premeditare.

CAPITOLUL IV (pp. 45-64) - Particularitățile cercetării la fața locului în caz de omor săvârşit cu premeditare 

Aspecte generale privind cercetarea la fața locului în caz de omor cu premeditare; Examinarea cadavrului; Stabilirea datei morții şi a eventualelor modificări în poziția cadavrului; Particularitățile cercetării omorului în funcție de mijloacele şi procedeele folosite de făptuitor pentru suprimarea vieții victimei.

CAPITOLUL V (pp. 65-82) - Alte activități destinate investigării omorului 

Dispunerea constatării ori a expertizei medico- legale; Dispunerea constatărilor tehnico-ştiințifice sau a expertizelor criminalistice; Elaborarea versiunilor de urmărire penală; Confruntarea; Percheziția; Particularități ale cercetării omorului cu premeditare urmat de dezmembrarea cadavrelor

CAPITOLUL VI (pp. 83-87) - Concluzii

BILIOGRAFIE (pp. 87-91)

EVENIMENTE

APARIȚIE EDITORIALĂ - DE ACEIAȘI AUTORI

Un nou volum semnat Daniel VASILE și Ionuț Ciprian DASCĂLU, de data aceasta având ca subiect de interes infracțiunea pruncuciderii. Volumul Pruncucidere, inclus de Editura Științifică LUMEN în cadrul Colecției JURIDICA, vă invită să descoperiți nuanțele unei infracțiuni contra vieții care prezintă numeroase particularități în latură materială și subiectivă, ce conferă un specific deosebit inclusiv cercetării criminalistice și medico-legale a faptei.

           
APARIȚIE EDITORIALĂ - DE ACEIAȘI AUTORI

Echipa de coautori Daniel VASILE și Ionuț Ciprian DASCĂLU revine cu o nouă lucrare, intitulată Drepturile minorului și răspunderea pentru faptele sale. În contextul european - fără discriminare. Volumul, publicat de Editura Științifică LUMEN în cadrul Colecției Juridica, aduce în atenția cititorului practica CEDO cu privire la drepturile minorului, obligațiile acestuia, precum și o serie de particularități privind capacitatea civilă a minorului.

           

DESPRE AUTORI

DANIEL VASILE

Lect. Univ. Dr. Daniel VASILE este absolvent a Facultății de Drept a Universității din București, deține o diplomă de master în specializarea „Carieră judiciară”, eliberată de Facultatea de Drept a Universității din București. De asemenea, autorul deține un doctorat în domeniul dreptului privat, acordat de Facultatea de Drept a Universității din București. Este încadrat ca lector universitar în cadrul Catedrei de drept penal a Universității Bioterra din București și este membru în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Daniel VASILE este autor a mai multor lucrări științifice în domeniile sociopsihopedagogiei și dreptului, în special dreptul penal și drepturile omului.

Vezi detalii ... IONUȚ CIPRIAN DASCĂLU

Ionuț Ciprian DASCĂLU este unul dintre autorii consacrați ai Editurii LUMEN, unde de-a lungul anilor a publicat mai multe volume, elaborate în coautorat cu lect. univ. dr. Daniel VASILE: „Considerații generale privind infracțiunile contra vieții”, în anul 2008; „Pruncucidere”, în anul 2008; „Drepturile minorului și răspunderea pentru faptele sale. În contextul european - fără discriminare”, apărută în anul 2009.

Vezi detali ....

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Iasi

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Optiunea ta
Considerații generale privind infracțiunile contra vieții - Daniel VASILE, Ionuț Ciprian DASCĂLU
CUMPARA
Pret curent:
4662 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review