Toamna aceasta e bogata in oferte. Profita si tu!
Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Eritrasma - INVESTIGATIE SI TRATAMENT PRIN BIOREZONANTA

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Nou

Garanție: Fără garanție

Disponibilitate: - Vezi produse similare

Specificatii

Investigatia cu Biorezonanta reprezinta cea mai noua tehnologie ce investigatie a medicinii alternative. Practic in doar cateva minute corpul dumneavoastra este analizat cu ajutorul unor curenti de joasa frecventa, informatiile sunt comparate cu standardele normale pe care dispozitivul de biorezonanta le detine, si in functie de variatia acestor valori, specialistul nostru va poate indica starea fiecarui organ in parte, riscul de imbolnavire, deficitul de vitamine, minerale, aminoacizi.

Cumparati acest produs si primit datele de contact pentru a efectua o investigatie la cabinetul nostru de biorezonanta.

Descriere Afectiune

Eritrasma

Eritrasma este o infectie superficiala cronica a zonelor intertriginoase ale pielii. Organismul incriminat este Corynebacterium minutissimum, un organism obisnuit al pielii umane.
Incidenta eritrasmei este raportata a fi de 4%. Infectia este observata in toata lumea, mai frecvent in zonele tropicale si subtropicale ale globului.

Eritrasma este de obicei o conditie patologica benigna. Totusi poate deveni extinsa si invaziva la persoanele predispuse si imunocompromise. Este foarte rara la gazdele imunocompetente. La gazdele predispuse organismul determina si alte infectii decit eritrasma. Acestea includ formarea de abcese, infectii asociate cu cateterizarea intravasculara, bacteriemie primara, infectii peritoneala asociate cateterizarii, endocardita si pileonefrita.
Pacientul prezinta in zonele axilara, inghinala, submamara, subfesiera zone colorate inchis, pruriginoase. Pielea este ridata cu scuame fine. In unghiul faldului pielii se observa macerarea tegumentului.

Tratamentul foloseste agenti antifungici pentru a eradica organismul. Se poate trata cu eritromicina topica sau sistemica. Organismul este sensibil si la cefalosporine de generatia I, clindamicina, tetraciclina si vancomicina. Prognosticul este excelent totusi afectiunea tinde sa revina daca factorii predispozanti nu sunt eliminati.

Patogenie si cauze

Corynebateria invadeaza stratul superior al epidermului-stratul cornos, sub conditii favorizante precum caldura si umiditatea, proliferind. Stratul cornos este ingrosat. Organismele sunt observate in spatiile intracelulare ca si in celule, dizolvind fibrilele de keratina. Fluorescenta rosu coral vazuta la iluminarea cu lampa Wood este secundara producerii de porfirina de catre acesti difteroizi.

Cauze

Corynebacterium minutissimum este un membru al florei bacteriene a pielii. Bacteria este lipofilica, gram-pozitiva, nu formeaza spori, aeroba si catalaz-pozitiva. Fermenteaza glucoza, deztroza, sucroza, maltoza si manitolul.

Factorii predispozanti includ urmatorii:

-transpiratiile excezive si hiperhidroza, bariera cutanata delicata
-obezitatea, diabetul zaharat, climatul cald,
-igiena deficitara, virsta inaintata, alte stari de imunodeficienta.

Semne si simptome de eritrasma


Incidenta eritrasmei creste cu virsta, dar nici o grupa de virsta nu este imuna la afectiune. Cel mai tinar pacient a fost un copil de 1 an. Pacientul prezinta coloratia inchisa a pielii afectate din pliurile naturale ale pielii care sunt umede si intunecoase. Infectia este de obicei asimptomatica, dar poate fi pruriginoasa. Durata este de la citeva luni la citiva ani. Este posibila raspindirea pe trunchi si membre.

Examen fizic

Aspectul fizic tipic este de macule maro-rosii bine demarcate. Pielea are un aspect ridat cu scuame fine. Infectia este localizata frecvent inghinal, axilar, crural, scrotal si intre degetele de la picioare. Axila, zona submamara, regiunea ombilicala si spatiul intergluteal sunt mai putin implicate. Leziunile interdigitale prezinta maceratie.
Eritrasma este de obicei o conditie patologica benigna. Totusi poate deveni extinsa si invaziva la persoanele predispuse si imunocompromise. este foarte rara la gazdele imunocompetente. La gazdele predispuse organismul determina si alte infectii decit eritrasma. Acestea includ formarea de abcese, infectii asociate cu cateterizarea intravasculara, bacteriemie primara, infectii peritoneala asociate cateterizarii, endocardita si pileonefrita

Diagnostic Eritrasma 

Studii de laborator:

-examinarea cu lampa Wood arata o fluorescenta rosu-coral a leziunilor, examenul poate fi negativ daca pacientul a facut baie anterior
-coloratia Cram arata coci gram-pozitivi filamentosi.

Examen histologic. Bacteria difeteroida este prezenta in stratul cornos sub forma de filamente si coci.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: acantosis nigricans, candidoza cutanata, dermatita de contact, alergica, iritanta, intertrogo, psoriazis, dermatita seboreica, tinea corporis, tinea cruris, tinea pedis.

Tratament Eritrasma


Farmacoterapia reduce morbiditatea, distruge infectia si previne complicatiile. Se folosesc agenti antifungici si antibacterieni pentru a eradica Corynebacterium minutissimum si posibil infectiile concomitente. Eritromicina este tratamentul standard. Infectia poate fi tratata cu agenti topici sau orali. Terapia trebuie sa fie cuprinzatoare si sa acopere majoritatea patogenilor implicati in astfel de tablouri clinice. Corynebacterium minutissimum este sensibila la peniciline, cefalosporine de generatia I, eritromicina, clindamicina, ciprofloxacin, tetraciclina si vancomicina. Totusi au fost izolate si tulpini multirezistente.

Prognostic.

Complicatiile cuprind septicemia fatala, a pacientii imunocompromisi, endocardita infectioasa in boala valvulara cardiaca, infectia plagilor postchirurgicale. Prognosticul este excelent totusi afectiunea tinde sa revina daca factorii predispozanti nu sunt eliminati. Pacientii trebuie instruiti sa mentina zona afectata uscata.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Predare personala in max. 1 zi lucratoare

PLATA

  • - La predare

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review