Faina BIO de secara T130 Alliance Bio
- Ramburs
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
SKU: 11109
Specificatii
Aceasta faina de secara T130 va adauga o aroma tipica
preparatelor, mai pronuntata decat aroma graului si cu o tenta
dulceaga si fina.
Secara din care a fost realizata aceasta faina este provenita din
culturile organice din sud-vestul Frantei.
Faina organica de secara are o culoare cenusie, este bogata in
fibre, vitamine din grupa B si minerale, in special potasiu, fosfor
si fier. Un alt beneficiu al fainii de secara este continutul
scazut de gluten.
Faina a fost obtinuta prin procedeul traditional ancestral al morii
din piatra, prin care semintele de secara au fost zdrobite usor, la
presiune scazuta, respectandu-se astfel proprietatile nutritive
continute in aceasta.
Pietrele morii care au contribuit la aceasta faina calitativa sunt
realizate din granit preluat din muntele Massif du Sidobre din
regiunea franceza Tarn.
Acest proces artizanal ofera o macinare cu o textura unica.
Semintele integrale cu toate elementele sale, miezul, taratele si
germenii sunt zdrobite usor si nu sunt supuse incalzirii sau
oxidarii in cadrul acestui proces.
Toate elementele din secara sunt amestecate in timpul rotatiei
morii, rezultand o faina omogena, sanatoasa si usor digerabila,
fara aditivi sau adjuvanti.
Faina de secara T130 trebuie combinata cu o alta faina de grau
pentru a realiza o paine dospita.
Painea de secara are o culoare mai inchisa si o valoare nutritiva
si o densitate mare. Se potriveste perfect alaturi de unt sarat,
branzeturi si platouri cu fructe de mare.
Litera „T” de pe ambalajul fainii, urmat de un numar cuprins intre
45 si 150, corespunde continutului de cenusa. Mai exact, este
cantitatea de reziduri minerale inca prezenta in faina dupa
cernere. Dupa macinarea boabelor de grau, o etapa esentiala este
trecerea fainii prin site care separa particulele mai grosiere de
amidonul, care are o textura foarte fina.
Prin cernerea mai mult sau mai putin fina se obtine faina cu
continutul dorit de cenusa. Acest procedeu face posibila obtinerea
unei faini mai mult sau mai putin bogate in minerale, care va
creste mai mult sau mai putin in timpul gatirii.
Pentru a se masura tipul de faina, se ia 100 de grame de faina si
se arde la 900 de grade timp de 2 ore. Cenusa ramasa provine in
principal din coaja boabelor, din tarate.
Cu cat numarul tipului de faina este mai mare, cu atat faina este
mai bogata in minerale si oligoelemente, deoarece contine mai multe
tarate, iar faina este mai inchisa la culoare.
Cu cat este mai mic continutul de cenusa, cu atat faina este mai
bogata in albus si deci in gluten si cu atat este mai alba.
Rafinarea fainurilor este in general structurata in 6 „Tipuri” de
fainuri.
Faina T45 este foarte rafinata si, prin urmare, foarte usoara si
foarte alba. Este potrivita pentru produse de patiserie fine.
Indicele sau glicemic este ridicat.
Faina T55 se numeste „faina alba”. Contine foarte putine minerale
si este folosita in principal in produse de patiserie usoare, paine
alba si aluat de pizza.
Faina de grau tip T65 se mai numeste si „faina traditionala”. Este
fluida si este folosita in preparate la cuptor clasice, de casa,
precum briose, aluaturi de placinta, prajituri si poate fi folosita
singura sau amestecata cu alte fainuri. Este ideala pentru aluatul
traditional de paine si pizza.
Faina de grau tip T80 se mai numeste si „faina de ferma”, sau faina
„semi-completa”. Ea a pastrat o parte din cojile exterioare ale
bobului de grau. Este compromisul potrivit pentru a face tot felul
de retete: paine de casa sau prajituri de casa.
Faina de grau tip T110 se mai numeste „faina completa”. Este mai
densa decat o faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna
parte din tarate si ofera un gust si un aspect rustic
retetelor.
Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.
Faina de grau tip T150 se mai numeste si „faina integrala”. Este
mai densa decat o faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna
parte din tarate. Ofera un gust si aspect rustic retetelor.
Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Bucuresti
-
- Prin Curier rapid - 20.99 Lei in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 20.99 Lei in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare