Faina de Lupin Eco 500 grame Primeal
- Ramburs
- Online
- Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
![](https://d32pyjs245vbt2.cloudfront.net/images/www/ajax-loader2.gif)
![](https://d32pyjs245vbt2.cloudfront.net/images/www/ajax-loader2.gif)
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Faina de lupin
certificata ecologic, continut foarte bogat de proteine, poate
inlocui oul in diferite produse, fara amidon, fara gluten in mod
natural.
CARACTERISTICI LUPIN:
produs bio, sursa de fibre, continut mare de proteine
Gramaj: 500g
DESCRIERE PRODUS:
Din samanta de Lupin se produce o faina galbena, folosita de
aproape douazeci de ani in produse de patiserie si biscuiti, pentru
preparate fara gluten, paini proteice, anumite sosuri etc.
Este cea mai bogata leguminoasa in proteine: contine 40%!
Continut bun de lizina si arginina.
Continut mare de fibre: 30%.
Fara amidon
Lupinul este deosebit de potrivit pentru diete vegetariene si
sportivi
Continut proteine: 40%
Atentie: acest produs nu este garantat fara gluten.
INGREDIENTE:
LUPIN alb dulce* (Lupinus albus)
*ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Alergeni: 0022 contine LUPIN. Poate contine urme de GLUTEN
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si
racoros, departe de lumina.
Tara de origine: Agricultura UE. Produs in Franta
Certificare: FR-BIO-01
BENEFICII:
INDICE GLICEMIC SCAZUT
Datorita IG foarte scazut de doar 15, lupinul este utilizat pe
scara larga in produse de patiserie si alte preparate culinare cu
un indice glicemic scazut. Contributiile sale nutritionale nu
diminueaza faptul ca se dovedeste a fi un aliat major in dietele cu
IG scazut.
De asemenea, este folosit in dieta ketogena, cea mai stricta
versiune a dietei cu IG scazut.
BOGATA IN FIBRE
Cu continutul sau foarte mare de fibre (18%), lupinul depaseste
chiar alimente binecunoscute precum taratele de ovaz si faina
integrala. Continutul sau de fibre are mai multe beneficii pentru
sanatate:
STABILIZEAZA ZAHARUL DIN SANGE
Faina de lupin contine multe fibre (intre 25 si 30 g la 100 g), in
special fibre solubile. Fibrele solubile au puterea de a forma o
textura asemanatoare unui gel in stomac, care ajuta la reducerea
absorbtiei glucozei si extinde absorbtia pe o perioada mai lunga de
timp. Aceasta are ca efect reducerea nivelului de insulina dar si
evitarea varfurilor semnificative. Potrivit mai multor studii
stiintifice, faina de lupin este, asadar, un aliat important in
alimentatia persoanelor predispuse la diabet de tip 2.
IMBUNATATESTE TRANZITUL INTESTINAL
Mai multe studii stiintifice ne spun ca fibrele din faina de lupin
au si puterea de a imbunatati tranzitul intestinal si de a
contribui la confortul digestiv. Aceasta faina reprezinta asadar un
atu interesant pentru stimularea intestinelor lenese. Dincolo de
imbunatatirea tranzitului, faina de lupin imbogateste si microbiota
intestinala.
EFECT DE SUPRIMARE A POFTEI DE MANCARE
In cele din urma, o alta putere a fibrelor se refera la efectul lor
natural de suprimare a poftei de mancare. Intr-adevar, fibrele iti
permit sa simti mai rapid senzatia de satietate, limitand astfel
dorinta de gustare in timpul zilei. De asemenea, s-a dovedit in
studii stiintifice ca aceasta faina contine triptofan, un aminoacid
care va permite sa simtiti senzatia de satietate.
BOGATA IN PROTEINE VEGETALE
Cu un continut de proteine de aproape 40%, samanta de lupin este,
fara indoiala, leguminoasa care contine cel mai mult! Faina de
lupin este, asadar, o alternativa buna pentru persoanele care
urmeaza o dieta vegetariana sau vegana.
In plus, proteinele sale s-au dovedit a fi usor de digerat, ceea ce
contribuie si la imbunatatirea tranzitului intestinal.
COCKTAIL DE VITAMINE SI MINERALE
Faina de lupin este deosebit de bogata in vitamina B, C si E. De
asemenea, contine mult magneziu, suficient pentru a te stimula in
caz de oboseala sau stres.
Faina de lupin este, de asemenea, bogata in fier, calciu, cupru si
zinc. Prezenta acizilor grasi omega-3 si omega-6 contribuie, de
asemenea, la eliminarea colesterolului rau si la furnizarea de
grasimi bune, stimuland productia de colesterol bun.
PUTERE DE EMULSIONARE MARE
Aceasta faina are o putere de emulsionare care va permite sa
inlocuiti ouale sau untul in preparate.
NU CONTINE AMIDON SI ESTE FARA GLUTEN IN MOD NATURAL
Faina de lupin, o leguminoasa, nu contine gluten. Prin urmare, este
perfect potrivit pentru preparatele pentru dieta persoanelor
intolerante sau alergice la gluten.
De asemenea, nu contine amidon.
PREPARARE / UTILIZARE:
Faina de lupin va permite sa reduceti cantitatea de ou din retetele
de briosa si prajituri.
Faina de lupin are o capacitate de emulsionare foarte buna si
inlocuieste partial sau complet ouale pentru terine, briose, sau
sosuri precum maioneza de legume.
Confera preparatelor o culoare galbena frumoasa, foarte
apetisanta.
Aduce putin gust de nuca care este apreciabil in produse de
patiserie.
Grasimi
12g din care acizi grasi saturati: 1.7g
Carbohidrati
9g din care zaharuri 9g
Proteine
40g
Fibre
27g
Sare
0.06g
Valoare energetica la 100g
1507 kj/ 360 kcal
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 21 Lei in max. 6 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare