Toamna aceasta e bogata in oferte. Profita si tu!
Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Faina Integrala de Grau Spelta Solaris 1kg Cod: 27413

Vânzător premium
100% calificative pozitive (din 686 )
  • Primește constant calificative pozitive
  • Oferă întotdeauna servicii excelente
  • Livrează rapid produsele

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Nou

Garanție: Ofer garanție

Factură: Cu factură

Disponibilitate: - Vezi produse similare

Specificatii

FAINA INTEGRALA DE GRAU SPELTA   1 kilogram   SOLARIS PLANT

Graul spelta (latina: Triticum spelta) este cea ma veche dintre cereale si stramosul graului comun. Spre deosebire de graul comun spelta ramane protejat de palee si dupa recoltare si are un gust deosebit mai intens si amintind de cel de nuca.

Dupa origine si gust se poate spune ca graul spelta este fata de cel comun ca fragutele fata de capsuni. Spelta a fost cultivat de celti si vechi egipteni acum 5000 de ani era cunoscut in sud-vestul Asiei iar in Caucaz se gaseste in situri arheologice datate cu cinci pana la sase mii de ani i.Chr.

Ca principala cereala pentru paine graul spelta a fost laudat in vechiul testament. In Europa s-a identificat prima data din jurul anului 1900 i. Chr. Din fericire au existat intotdeauna fermieri care l-au cultivat iar astazi graul spelta traieste o adevarata renastere.

O CEREALA CARE POATE MAI MULT DECAT ALTELE

Graul spelta reuneste in mod ideal avantajele unei hraniri integrale: pe langa un continut ridicat de fibre este bogat in vitaminele A E B1 B2 si in niacina ( vitamina PP) care este necesara pentru functionarea nervilor pentru un metabolism bine reglat si pentru piele. Deasemenea si continutul de acizi grasi esentiali si de minerale (fier magneziu fosfor si calciu) este mai ridicat decat la alte soiuri de cereale. Microelemente si substante vitale cum ar fi albumine de calitate hidrocarburi complexe si grasimi precum si energie solara inmagazinata in concentratie inalta caracterizeaza aceasta super-cereala. Despre graul spelta se spune ca stimuleaza metabolismul si activitatea rinichilor si produce o dezintoxicare a organismului. Consumatorii lui afirma ca acesta creste starea de bine si capacitatea de performanta.

Masurari radioactive ale Unversitatii din Konstanz Germania facute dupa catastrofa din Cernobal din aprilie 1986 au aratat ca in vara urmatoare graul spelta recoltat avea o radiatie nucleara de zece ori mai redusa decat a boabelor de grau comun.

Vital cu grau spelta
Graul spelta are efecte deosebite in anumite boli.

Grau spelta pentru persoanele cu alergii

In comparatie cu alte alimente graul spelta produce mai putine alergii. Probabil glutenul acestuia este altfel constituit decat cel al graului comun producator de alergii. De aceea graul spelta se recomanda la alergii la grau si secara si in general in cazul bolilor alergice.


Grau spelta pentru persoanele cu diabet

Pentru ca graul spelta este usor digerabil si are un continut echilibrat de substante hranitoare este recomandat pentru persoane cu boli metabolice cum ar fi diabetul deoarece diabeticii profita in mod deosebit de o alimentare echilbrata.

Grau spelta pentru persoanele cu neurodermite
Neurodermita este o boala de piele larg raspandita in cazul careia alergiile la alimente sunt considerate o posibila cauza de declansare a simptomelor. Dieta de baza cu grau spelta s-a dovedit a da rezultate bune pentru neurodermite. O trecere la hranirea cu grau spelta integral duce de obicei la o imbunatatire a simptomelor.

Grau spelta pentru cazurile de crestere a aciditatii organismului

Graul spelta face bine organismului printre altele deoarece este basic in comparatie cu celelalte specii de cereale care sunt acide si prin aceasta incarca organismele noastre care oricum au tendinta de a avea o aciditate prea ridicata.

Spelta are un efect regenerator asupra celulelor marind capacitatea acestora si crescand potentialul intelectual. Regimul bazat pe graul spelta este frecvent aplicat in sanatorii la bolnavii de leucemie pentru efectul benefic asupra splinei si maduvei. El este mai usor digerabil decat graul comun. In procesul digerarii lui organismul necesita o cantitate foarte mica de secretii biliare si deoarece cel care tine un regim de spelta are intr-o masura mai mica nevoie de alte alimente generarea celulelor sanguine ( hematopoieza ) va fi mai usoara.

Din punct de vedere alimentar este incomparabil mai valoros decat graul comun. De exemplu cu fulgi din graul spelta se pot hrani fara probleme copiii sugari pe cand o de hranire cu grau comun produce dupa o vreme alergii.

Este bogat in gluten dar poate fi tolerat de persoane care prezinta intoleranta la acesta. Este recomandat bolnavilor cu sensibilitate fata de faina deoarece structura moleculara a proteinelor din continutul lui prezinta cea mai mare asemanare cu plasma umana dintre toate proteinele vegetale.Combinatia particulara de nutrienti oferita de graul spelta poate reprezenta o hrana speciala pentru persoanele ce prezinta migrene ateroscleroza sau diabet si poate lupta impotriva unor boli de inima si a cancerului.

STAREA DE BINE CU GRAUL SPELTA
Primele studii asupra graului spelta sunt facute de Sfanta Hildegard din Bingen si se gasesc descrise in cartea ei &bdquo Physika&ldquo . Hildegard din Bingen(1098 &ndash 1179 ) foarte cunoscuta si de mare insemnatate in spatiul Europei Centrale a fost o observatoare deosebita si a lasat indicatii asupra folosirii terapeutice a plantelor care sunt urmate cu succes si in ziua de azi. Ca stareta ea era raspunzatoare pentru binele celor ce ii erau incredintati. Nu numai sanatatea si vindecarea ci si starea de implinire a maicilor si a parohiei ii erau importante. Ea a scris ceea ce vedea si nota efectele vindecatoare ale graului spelta si ale plantelor medicinale. Observatiile lui Hildegard din Bingen asupra efectelor pozitive ale graului spleta s-au confirmat pana in ziua de azi.

Un citat din Sfanta Hildegard din Bingen spune:

" Graul spelta este cea mai buna cereala... Grasa si plina de forta si mai fina decat toate celelalte cereale. Ea da celui ce o mananca o carne buna si ii pregateste un sange bun. Firea o face vesela si convingerile pline de seninatate. Oricum o mananca oamenii ca paine sau altfel ca mancare este buna si usor de digerat. Daca cineva este atat de bolnav incat de slabiciune nu mai poate manca nimic se vor lua boabe intregi de grau spelta se vor fierbe in apa se va adauga ceva unt sau albus de ou pentru a-I manca mai usor pentru gustul mai bun si se va da celui bolnav. Aceasta il va vindeca dinspre inauntru ca o pomada buna si vindecatoare."

Ea numea graul spelta medicament pentru ca fata de celelalte specii de cereale ar avea substantele continute optimal echilbrate. Pe baza calitatilor lui graul spelta si-a dovedit calitatile in diete de tratare ale bolilor degerenative ale imbolnavirilor pielii si mucoaselor si ale deranjamentelor metabolismului si digestiei. In afara de acestea el ar inbunatatii generarea sangelui si metabolismul sistemului nervos. Este usor digerabil si are un &ldquo efect de inseninare&rdquo asupra pacientilor depresivi datorita continutului mare de L-Tryptophan precursorul hormonului de buna dispozitie.

Efectele pozitive ale graului spelta sunt cunoscute mai ales la neurodermite. Neurodermita este o boala de piele larg raspandita mai ales la copiii mici la care alergiile la alimente pot fi un factor declansator al simptomelor. Graul spelta s-a confirmat in cel mai bun mod drept dieta de baza pentru neurodermita. O trecere la dieta de grau spelta duce de obicei la o ameliorare a simptomelor.

DATE MEDICALE DESPRE GRAUL SPELTA
Diferenta dintre graul comun si cel spelta poate fi definita analitic doar limitat. In afara de aceasta avantajele nutritional-fiziologice sunt dovedite empiric insa academic doar in faza incipienta. Aceasta este in general problema graului spelta si are de a face cu faptul ca acesta si cel comun sunt la fel structurate genetic si au aceasi origine. Totusi ca plante de cultura cele doua sunt mult diferite la fel ca si in efectele asupra organismului uman dovedite practic.

Din punct e vedere analitic stiinta are inca multe intrebari asupra diferentelor calitative dintre graul spelta si cel comun. Graul spelta este alcatuit dintr-o combinatie geniala de vitamine minerale carbohidrati grasimi precum si dintr-un continut ridicat de albumina si fibre.

Aici o scurta bibliografie din studii facute in Germania:

Digestibilitatea crescuta a graului spelta inca nu este suficient cercetata analitic insa empiric dovedita in mod repetat. Cauzele acestui efect se afla atat in proteine cat si in structura amidonului.

Datorita solvabilitatii lor deosebite in apa substantele vitale ale graului spelta sunt asimilate mai usor si mai repede ca hrana de catre organism ceea ce inseamna ca nu trebuie sa aiba loc o activitate ingreunata de digestie. Substantele continute se absorb si se pun rapid la dispozitia organismului. Acest lucru poate explica de ce persoanele slabite la fel ca si copiii mici si bolnavii in varsta pot suporta mai bine graul spelta.

Conform Dr. Kling s-au putut stabili cu ajutorul analizelor deosebiri ale complexulelor de proteine intre graul spelta si tipurile de grau comun.

Comparatia substantelor nutritionale arata in felul urmator:

Cateva date de analiza:
Valori nutritionale medii ale graului spelta:
Valoarea calorica: 198 kcal/100 g
Carbohridati: 62%
Proteine: 12%
Lipide: 2 8 %
Fibre: 8 8%

Graul spelta are un continut de grasimi mai mare decat cel comun:
&bull Grau spelta: 2 8 %
&bull Grau comun: 1 8 %
sursa: Coors U. Speer K. si Luekas B. Univ. Hohenheim

Graul spelta contine Thiocyanat ceea ce are un efect vitalizant de stimulare a imunitatii si antiinflamator. sursa: Weuffen W.-Uni Greifswald

Graul spelta are alt continut de aminoacizi decat cel comun:
Continut de aminoacizi ai bobului intreg ( in g la 100g )

Graul spelta are un continut mai mare de L-Tryptophan:
Precursorul hormonului de buna dispozitie si neurotransmitatorului serotonina.
sursa: Hertzka G. Dr. med. Konstanz

Graul spelta are un continut mai mare de acizu grasi nesaturati in deosebi de acid linoleic si acid linolenic:
activeaza lipidele necesare generarii celulelor nervoase

Graul spelta preia mai putine metale grele din mediul inconjurator decat cel comun.

sursa: Schenken H. Univ. Hohenheim.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Cluj-Napoca

  • - Predare personala in max. 5 zile lucratoare

  • - Prin Posta Romana - Coletarie - 12,00 Lei in max. 7 zile lucratoare

  • - Prin Curier rapid - 25,00 Lei in max. 6 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Posta Romana - Coletarie - 12,00 Lei in max. 8 zile lucratoare

  • - Prin Curier rapid - 25,00 Lei in max. 6 zile lucratoare

  • Pentru comenzile livrate in Cluj-Napoca, cu valori de minim 50 lei, nu se aplica taxa de livrare, sub 50 lei, taxa de livrare este de 10 lei.

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review

Nu ai gasit ce cautai?

Cei care au mai vazut acest produs au mai cautat si

grau spelta

Oferte de la cele mai cautate branduri in Faina

faina trs