Numar articol: 241755030
Pune in
vanzare un produs ca acesta
Ghidul laudarosului Expert in vin - Jonathan Goodall, Harry Eyres: 2016
Primesti 100 puncte in aplicatie
Produs:
Second Hand, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile
Detalii
Plata:
- Ramburs
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Editura: Alias Data aparitie: 2016 Limba: Romana Coperta: Brosata
(paperback) Numar volume: 1 Numar pagini: 168 Dimensiuni: 160 x 110
mm Greutate: 0.11 kg ISBN/Cod: 978-606-94100-6-6 Traducator: Raluca
Stefan Important e ceea ce cred ceilalti ca stii. Pastreaza-ti
cumpatul, indiferent de circumstante! Un ghid iconoclast, informat
si teribil de amuzant. Autorii au limba ascutita, dar papile
gustative excelente. -Tim Atkin, specialist in vinuri Ghidurile
Laudarosului iti ofera instantaneu mijloacele de a atinge o
eruditie aparenta, fara sa ai nevoie de cunostinte sau studii
anterioare. - DailyMail O multime de date si informatii utile,
deghizate sub forma unor observatii frivole. - The Sunday Telegraph
Jonathan Goodall si-a inceput activitatea scriitoriceasca editand
"Pagina Cartofului" din Fresh Produce Journal. A invatat foarte
repede cum sa adulmece "o stire fierbinte", indemanare pe care
ulterior a folosit-o cu succes, lucrand ca redactor-sef la
Wine&Spirit International si apoi la revista de vinuri
Decanter. De atunci, a intors pe toate fetele cam orice fel de tip
de pileala, in publicatii ca Daily Telegraph, The Times, The
Spectator si Saga Magazine. In prezent isi odihneste ficatul in
Bournemouth. Harry Eyres a invatat sa aprecieze cu adevarat vinul
inca de la varsta de opt ani. Pentru ca bautura ii curgea prin vene
(in ambele sensuri - tatal lui era producator de vinuri), a reusit
sa inhate de doua ori ravnitul premiu al competitiei de degustare
Oxford vs. Cambridge (varianta pentru betivani a vestitei curse de
barci). A scris articole despre vin in The Spectator si
Harpers&Queen, a fost critic de teatru pentru The Times si, in
prezent, este editorialist pentru Financial Times. Cand nu degusta
vinuri, se intoarce in Spania ca sa-si anestezieze cerul gurii cu
coniac Fundador in barurile din batrana Barcelona. Fragment din
cartea "Expert in vin. Ghidul laudarosului" de Jonathan Goodall si
Harry Eyres "UN TIRBUSON Vinul este imbuteliat in sticle cu un
anumit dop pentru care, din nefericire, nu s-a inventat inca un
aparat de extragere cat de cat satisfacator. Este lesne de inteles
de ce, in vremurile de demult, domnii mai colerici obisnuiau sa
decapiteze pur si simplu sticlele cu niste clesti incinsi; chestia
asta nu mai e la moda acum, din pacate, si oricum ar fi fost
dificil de pus in aplicare fara sa ai un foc puternic la indemana.
Asa ca singura optiune ramane prietenul chelnerului, cu designul
sau telescopic, de cutitas de buzunar. La cealalta extrema se afla
celebrul tirbuson Lever Corkscrew care, la pretul unui bilet de
avion de la Londra la Bordeaux, se adreseaza in principal
cunoscatorilor seriosi, ajutandu-i chiar si pe cei mai firavi sa
extraga fara efort cel mai incapatanat dop. Modele de tirbusoane pe
care ar fi bine sa le eviti sunt diferitele variante de papusa
ruseasca — atat de rotund ca este imposibil sa vezi ce faci cu el,
plus ca manerul tinde sa iasa fix pe la jumatatea operatiunii;
modelul cu doua parghii si clichet, care foreaza la propriu prin
mijlocul dopului si care iti poate prinde degetele in clicheti; sau
modelul cu vidare, care scoate aerul, fiind in acelasi timp capabil
sa faca sticla sa explodeze. Alegeti cel mai simplu model, cata
vreme are o spirala rezistenta de metal si un maner confortabil,
bine fixat. Sticlele sigilate cu capace de metal fac ca
tirbusoanele sa para vestigii ale trecutului, iar pe adeptii cu
idei fixe care inca le folosesc ii aduc in pragul isteriei. Asta e
o prostie, de fapt, din doua motive: o data, pentru ca un capac de
metal exclude riscul ca vinul sa fie intinat de dopul de pluta,
care adesea cade in sticla, si apoi pentru ca pot deschide mult mai
usor in caz de urgenta. Numai vinurile de cea mai buna calitate,
destinate unui proces de imbatranire - adica vinurile pe care n-o
sa le gasesti niciodata la supermarket - ar putea avea nevoie
neaparata de sigiliu cu dop de pluta. Motivul este acela ca prin
dopul de pluta pot patrunde urme de oxigen, care ar putea ajuta
procesul de imbatranire, dar parerile sunt inca impartite. Pe de
alta parte, un vin sigilat nu poate fi tradus. Prin contrast,
dopurile de plastic sunt lucrarea Diavolului. Ai nevoie de muschi
de otel sa le scoti - sau, in ultima instanta, de exploziv cu
fulmicoton."
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Bucuresti
-
- Prin Posta Romana - Coletarie - livrare gratuita in max. 6 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Posta Romana - Coletarie - livrare gratuita in max. 7 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Ghidul laudarosului Expert in vin - Jonathan Goodall, Harry Eyres: 2016