Grau Spelta 500g, SOLARIS
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:188004556
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:
5,90 Lei4,72 Lei -
Anuntul a expirat la:13.10.2017, 12:28
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Descriere:
Graul spelta (latina: Triticum spelta) este cea ma veche dintre
cereale si stramosul graului comun. Spre deosebire de graul comun,
spelta ramane protejat de palee si dupa recoltare si are un gust
deosebit, mai intens si amintind de cel de nuca.
Dupa origine si gust se poate spune ca graul spelta este fata de
cel comun ca fragutele fata de capsuni. Spelta a fost cultivat de
celti si vechi egipteni, acum 5000 de ani era cunoscut in
sud-vestul Asiei iar in Caucaz se gaseste in situri arheologice
datate cu cinci pana la sase mii de ani i.Chr.
Ca principala cereala pentru paine graul spelta a fost laudat in
vechiul testament. In Europa s-a identificat prima data din jurul
anului 1900 i. Chr. Din fericire au existat intotdeauna fermieri
care l-au cultivat iar astazi graul spelta traieste o adevarata
renastere.
O cereala care poate face mai mult decat altele
Graul spelta reuneste in mod ideal avantajele unei hraniri
integrale: pe langa un continut ridicat de fibre este bogat in
vitaminele A, E, B1, B2 si in niacina ( vitamina PP), care este
necesara pentru functionarea nervilor, pentru un metabolism bine
reglat si pentru piele. Deasemenea si continutul de acizi grasi
esentiali si de minerale (fier, magneziu, fosfor si calciu) este
mai ridicat decat la alte soiuri de cereale. Microelemente si
substante vitale cum ar fi albumine de calitate, hidrocarburi
complexe si grasimi, precum si energie solara inmagazinata in
concentratie inalta caracterizeaza aceasta super-cereala. Despre
graul spelta se spune ca stimuleaza metabolismul si activitatea
rinichilor si produce o dezintoxicare a organismului. Consumatorii
lui afirma ca acesta creste starea de bine si capacitatea de
performanta.
Masurari radioactive ale Unversitatii din Konstanz, Germania facute
dupa catastrofa din Cernobal din aprilie 1986, au aratat ca in vara
urmatoare graul spelta recoltat avea o radiatie nucleara de zece
ori mai redusa decat a boabelor de grau comun.
Vital cu grau spelta
Graul spelta are efecte deosebite in anumite boli.
Grau spelta pentru persoanele cu alergii
In comparatie cu alte alimente graul spelta produce mai putine
alergii. Probabil glutenul acestuia este altfel constituit decat
cel al graului comun producator de alergii. De aceea graul spelta
se recomanda la alergii la grau si secara si in general in cazul
bolilor alergice.
Grau spelta pentru persoanele cu diabet
Pentru ca graul spelta este usor digerabil si are un continut
echilibrat de substante hranitoare este recomandat pentru persoane
cu boli metabolice, cum ar fi diabetul, deoarece diabeticii profita
in mod deosebit de o alimentare echilbrata.
Grau spelta pentru persoanele cu neurodermite
Neurodermita este o boala de piele larg raspandita in cazul careia
alergiile la alimente sunt considerate o posibila cauza de
declansare a simptomelor. Dieta de baza cu grau spelta s-a dovedit
a da rezultate bune pentru neurodermite. O trecere la hranirea cu
grau spelta integral duce de obicei la o imbunatatire a
simptomelor.
Grau spelta pentru cazurile de crestere a aciditatii
organismului
Graul spelta face bine organismului printre altele deoarece este
basic, in comparatie cu celelalte specii de cereale care sunt acide
si prin aceasta incarca organismele noastre care oricum au tendinta
de a avea o aciditate prea ridicata.
Spelta are un efect regenerator asupra celulelor, marind
capacitatea acestora si crescand potentialul intelectual. Regimul
bazat pe graul spelta este frecvent aplicat in sanatorii la
bolnavii de leucemie, pentru efectul benefic asupra splinei si
maduvei. El este mai usor digerabil decat graul comun. In procesul
digerarii lui organismul necesita o cantitate foarte mica de
secretii biliare si deoarece cel care tine un regim de spelta are
intr-o masura mai mica nevoie de alte alimente, generarea celulelor
sanguine ( hematopoieza ) va fi mai usoara.
Din punct de vedere alimentar este incomparabil mai valoros decat
graul comun. De exemplu cu fulgi din graul spelta se pot hrani fara
probleme copiii sugari, pe cand o de hranire cu grau comun produce
dupa o vreme alergii.
Este bogat in gluten, dar poate fi tolerat de persoane care
prezinta intoleranta la acesta. Este recomandat bolnavilor cu
sensibilitate fata de faina, deoarece structura moleculara a
proteinelor din continutul lui prezinta cea mai mare asemanare cu
plasma umana dintre toate proteinele vegetale.Combinatia
particulara de nutrienti oferita de graul spelta poate reprezenta o
hrana speciala pentru persoanele ce prezinta migrene, ateroscleroza
sau diabet si poate lupta impotriva unor boli de inima si a
cancerului.
Starea de bine cu graul spelta
Primele studii asupra graului spelta sunt facute de Sfanta
Hildegard din Bingen si se gasesc descrise in cartea ei ?Physika?.
Hildegard din Bingen(1098 ? 1179 ), foarte cunoscuta si de mare
insemnatate in spatiul Europei Centrale, a fost o observatoare
deosebita si a lasat indicatii asupra folosirii terapeutice a
plantelor care sunt urmate cu succes si in ziua de azi. Ca stareta
ea era raspunzatoare pentru binele celor ce ii erau incredintati.
Nu numai sanatatea si vindecarea ci si starea de implinire a
maicilor si a parohiei ii erau importante. Ea a scris ceea ce vedea
si nota efectele vindecatoare ale graului spelta si ale plantelor
medicinale. Observatiile lui Hildegard din Bingen asupra efectelor
pozitive ale graului spleta s-au confirmat pana in ziua de azi.
Un citat din Sfanta Hildegard din Bingen spune:
"Graul spelta este cea mai buna cereala... Grasa si plina de forta
si mai fina decat toate celelalte cereale. Ea da celui ce o mananca
o carne buna si ii pregateste un sange bun. Firea o face vesela si
convingerile pline de seninatate. Oricum o mananca oamenii, ca
paine sau altfel ca mancare, este buna si usor de digerat. Daca
cineva este atat de bolnav incat de slabiciune nu mai poate manca
nimic se vor lua boabe intregi de grau spelta, se vor fierbe in
apa, se va adauga ceva unt sau albus de ou pentru a-I manca mai
usor pentru gustul mai bun si se va da celui bolnav. Aceasta il va
vindeca dinspre inauntru ca o pomada buna si vindecatoare."
Ea numea graul spelta medicament, pentru ca fata de celelalte
specii de cereale ar avea substantele continute optimal echilbrate.
Pe baza calitatilor lui graul spelta si-a dovedit calitatile in
diete de tratare ale bolilor degerenative, ale imbolnavirilor
pielii si mucoaselor si ale deranjamentelor metabolismului si
digestiei. In afara de acestea el ar inbunatatii generarea sangelui
si metabolismul sistemului nervos. Este usor digerabil si are un
?efect de inseninare? asupra pacientilor depresivi, datorita
continutului mare de L-Tryptophan, precursorul hormonului de buna
dispozitie.
Efectele pozitive ale graului spelta sunt cunoscute mai ales la
neurodermite. Neurodermita este o boala de piele larg raspandita,
mai ales la copiii mici, la care alergiile la alimente pot fi un
factor declansator al simptomelor. Graul spelta s-a confirmat in
cel mai bun mod drept dieta de baza pentru neurodermita. O trecere
la dieta de grau spelta duce de obicei la o ameliorare a
simptomelor.
Date medicale despre graul spelta
Diferenta dintre graul comun si cel spelta poate fi definita
analitic doar limitat. In afara de aceasta avantajele
nutritional-fiziologice sunt dovedite empiric, insa academic doar
in faza incipienta. Aceasta este in general problema graului spelta
si are de a face cu faptul ca acesta si cel comun sunt la fel
structurate genetic si au aceasi origine. Totusi ca plante de
cultura cele doua sunt mult diferite, la fel ca si in efectele
asupra organismului uman dovedite practic.
Din punct e vedere analitic stiinta are inca multe intrebari asupra
diferentelor calitative dintre graul spelta si cel comun. Graul
spelta este alcatuit dintr-o combinatie geniala de vitamine,
minerale, carbohidrati, grasimi precum si dintr-un continut ridicat
de albumina si fibre.
Aici o scurta bibliografie din studii facute in
Germania:
Digestibilitatea crescuta a graului spelta inca nu este suficient
cercetata analitic insa empiric dovedita in mod repetat. Cauzele
acestui efect se afla atat in proteine cat si in structura
amidonului.
Datorita solvabilitatii lor deosebite in apa substantele vitale ale
graului spelta sunt asimilate mai usor si mai repede ca hrana de
catre organism, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa aiba loc o
activitate ingreunata de digestie. Substantele continute se absorb
si se pun rapid la dispozitia organismului. Acest lucru poate
explica de ce persoanele slabite la fel ca si copiii mici si
bolnavii in varsta pot suporta mai bine graul spelta.
Conform Dr. Kling s-au putut stabili cu ajutorul analizelor
deosebiri ale complexulelor de proteine intre graul spelta si
tipurile de grau comun.
Comparatia substantelor nutritionale arata in felul urmator:
Informa?ii nutri?ionale:
Valori nutritionale medii ale graului spelta:
Valori medii nutri?ionale | 100g | CZE* (%) |
Valoare energetic? | 338kcal | 17 |
Gr?simi | 2,4g | 4 |
din care acizi gra?i staura?i | 0,4g | 2 |
Glucide | 71,4g | 24 |
din care Zaharuri | 6,8g | |
Proteine | 14.6g | 29 |
Sare | 0.02g | 0,27 |
Graul spelta are un continut de grasimi mai mare decat cel
comun:
? Grau spelta: 2,8 %
? Grau comun: 1,8 %
sursa: Coors, U., Speer, K. si Luekas,B., Univ. Hohenheim
Graul spelta contine Thiocyanat, ceea ce are un efect vitalizant,
de stimulare a imunitatii si antiinflamator. sursa: Weuffen,
W.-Uni, Greifswald
Graul spelta are alt continut de aminoacizi decat cel comun:
Continut de aminoacizi ai bobului intreg ( in g la 100g )
Graul spelta are un continut mai mare de L-Tryptophan:
Precursorul hormonului de buna dispozitie si neurotransmitatorului
serotonina.
sursa: Hertzka, G. Dr. med. Konstanz
Graul spelta are un continut mai mare de acizu grasi nesaturati, in
deosebi de acid linoleic si acid linolenic:
activeaza lipidele necesare generarii celulelor nervoase
Graul spelta preia mai putine metale grele din mediul inconjurator
decat cel comun.
Tara de origine: Romania
100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Brasov
-
- Predare personala in max. 3 zile lucratoare
PLATA
- - La predare
- - Ramburs
- - Ramburs cu Garantia de Livrare
Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare