Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 214090526
Pune in vanzare un produs ca acesta

Istoria organizării și funcționării Guvernului în România. De la începuturi și până la 22 decembrie 1989 - Bogdan Michael CIUBOTARU

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Produs:
Nou, Fără garanție, Cu factură
Disponibilitate:
In stoc 10 disponibile
Pret:
46,62 Lei 46.62 RON
Cantitate:
Urmareste produsul:
Adaugă la favorite
Adaugă produsul la favorite și afli imediat când se reduce prețul
Livrare:
Romania - Curier rapid - 26,18 Lei Detalii
Estimat livrare:
Joi, 20 Mai.
Politica de retur:
Produsul nu se poate returna
Plata:
  • Ramburs

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Nou

Garanție: Fără garanție

Factură: Cu factură

Specificatii

ISTORIA ORGANIZĂRII ȘI FUNCȚIONĂRII GUVERNULUI ÎN ROMÂNIA. DE LA ÎNCEPUTURI ȘI PÂNĂ LA 22 DECEMBRIE 1989

Bogdan Michael CIUBOTARU LUMEN - Copyright © 2013 - Colecția JURIDICA FORMAT: Tipărit         PAGINI: 212          LIMBA: Română ISBN:  978-973-166-353-1 Descriere:

Pornind de la necesarele clarificări conceptuale, Bogdan-Michael Ciubotaru schițează, în fapt, o adevarată istorie a României, fără a omite niciun moment paradigma comparativă, cea fără de care analiza istorică actuală s-ar dovedi cu totul incompletă. Din această perspectivă, referințele la perioada Antichității și, mai ales, la Evul Mediu european, cu prezentarea unor exemple semnificative în această privință, conferă volumului un plus de interes. Prezenta lucrare poate fi privită și ca una din sfera dreptului administrativ, după cum nu greșim dacă o includem și în categoria celor de istorie. Meritul autorului este acela că nu s-a cantonat într-o restransă nișă, preferând teritoriul generos și infinit mai atractiv al interdisciplinarității, pe care oricum un asemenea subiect îl presupunea. (Prof. univ. dr. habil. Dana Apostol Tofan în cadrul Facultății de Drept a Universității din București - Prefață la volum)

Domenii de interes:
  • drept constituțional
  • drept administrativ
  • istoria dreptului românesc

CUPRINS

CUVÂNT ÎNAINTE (pp. 5-6)

Bogdan-Michael Ciubotaru este un universitar care reuşeşte mai mereu în prelegerile sale să-şi captiveze auditoriul, intervenţiile lui degajând siguranţă şi culoare a expunerii. Prezentul volum îi confirmă şi rigoarea ştiinţifică cu care a reuşit să abordeze un subiect, în egală măsură, complex şi mereu actual, menit a interesa atât pe istorici şi pe jurişti, cât şi segmente importante ale publicului larg. (Conf. univ. dr. Cristian Sandache - Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi)

NOTA AUTORULUI (pp. 7-8)

În ansamblu, lucrarea noastră exprimă idei, opinii, puncte de vedere, cu privire la un domeniu generos şi, deopotrivă, de incitant. Pentru a realiza această lucrare am făcut apel la legislaţia, jurisprudenţa şi doctrina din perioada antebelică, interbelică şi contemporană din România, iar, pentru o scurtă analiză comparativă istorică, la unele state din Europa occidentală (Franţa, Anglia, Germania, Italia). (Autorul)

CAPITOLUL I (pp. 11-42) - Originile Guvernului Antichitatea; Evul mediu; Ţările Române.

CAPITOLUL II (pp. 43-70) - Influenţa revoluţiilor burgheze asupra conturării instituţiei guvernului ca structură de sine stătătoare Reglementarea responsabilităţii ministeriale în ţările Europei apusene; Ţările Române.

CAPITOLUL III (pp. 71-196) - Organizarea şi funcţionarea guvernelor româneşti începând cu anul 1858 şi până la 22 decembrie 1989 Sistemul politic burghez (clasic); Sistemul de organizare a provinciilor româneşti aflate sub stăpânire străină; Regimul juridic al organizării şi funcţionării guvernului sub imperiul Constituţiei din 29 martie 1923; Regimul juridic al organizării şi funcţionării guvernului sub imperiul Constituţiei din 27 februarie 1938. Dictatura carlistă şi regimul autoritar antonescian; Perioada cuprinsă între anul 1944 şi până la instaurarea regimului comunist; Sistemul politic comunist; Constituţia din 13 aprilie 1948; Constituţia din 24 septembrie 1952; Constituţia din 21 august 1965.

CONCLUZII (pp. 197-201)

BIBLIOGRAFIE (pp. 201-211)

EVENIMENTE

Editura Științifică LUMEN are plăcerea de a anunţa lansarea Colecţiei JURIDICA, eveniment organizat în cadrul Târgului Internaţional de Carte, Artă şi Muzică ,,Primăvara cărţilor la Iaşi", ediţia XXII. Data lansării colecţiei este 14 martie 2014, ora 15.00, în locaţia Palas Mall, Iaşi, zona Agora EX LIBRIS. În cea de a treia zi de târg, Editura Științifică LUMEN propune cititorilor săi să ia contact cu cărţile de excepţie publicate în cadrul Colecţiei JURIDICA, între care volumul Istoria organizării și funcționării Guvernului în România. De la începuturi și până la 22 decembrie 1989, scris de Bogdan Michael CIUBOTARU.

Trecerea în revistă a volumelor considerate a fi cele mai importante ale colecţiei este un eveniment desfăşurat cu participarea Prof. univ. dr. Nadia ANIŢEI - Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi, Conf. univ. dr. Roxana LAZĂR - Universitatea ,,Petre Andrei" din Iaşi, Prof. univ. dr. Antonio SANDU - Director Editura Științifică LUMEN şi Cerc. III dr. Ana Frunză - Departament PR Editura Științifică LUMEN.

   

DESPRE AUTOR

BOGDAN MICHAEL CIUBOTARU este avocat în Baroul Iaşi şi fost lector universitar al Universităţii ,,Mihail Kogălniceanu" din Iaşi. Este doctor în drept constituţional, titlu acordat de Universitatea din Bucureşti. Este membru al Institutului de Ştiinţe Administrative ,,Paul Negulescu", începând cu anul 2002, precum şi membru fondator al Asociaţiei Române de Drept Constituţional (A.R.D.C.), începând cu anul 2001. Bogdan Michael Ciubotaru este autorul a mai multe monografii şi articole de specialitate în domeniul dreptului constituţional, cu digresiuni spre ramura dreptului administrativ.

Vezi detalii...

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Iasi

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Optiunea ta
Istoria organizării și funcționării Guvernului în România. De la începuturi și până la 22 decembrie 1989 - Bogdan Michael CIUBOTARU
CUMPARA
Pret curent:
4662 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review