Joseph Pischl - Cazanul de tuica. Tehnici de fermentatie, tehnici de distilare
- La predare
- Ramburs
- Avans
- Online


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
SKU: book-01
Specificatii
Cazanul de tuica. "Pischl" este cea mai completa si mai de succes carte despre producearea rachiului din Austria. Contine, printre altele, o descriere exhaustiva a materiilor prime, a importantei si utilizarii drojdiei de cultura pura, decrierea metodelor de filtrare si a filtrelor si o prezentare exhaustiva a instalatilor de distilare simple si cu dipozitiv de rectificare, a pieselor coloanei si a distilarii cu si fara coloana. Anexa scrisa de Peter Jager prezinta decoctul, fermentatia si distilarea rachiului din cereale.
Fragment din carte:
Tradiţia
rachiului
Diversele băuturi
alcoolice trebuie să aibă temperatura ideală de consum pentru a îşi
pune perfect în valoare aroma, gustul şi particularităţile. In ziua
de astăzi, aproape toate băuturile se beau reci. Să ne revenim
totuşi şi să începem din nou să bem fiecare specialitate la
temperatura potrivită. Rachiurile de cereale se beau reci, dar
particularităţile fiecărui rachiu de fructe se savurează cel mai
bine la temperaturi mai ridicate (15-18° C). Aşadar, acestea nu se
bagă la frigider - doar cele de calitate foarte proastă.
în trecut, rachiul
avea de multe ori de la 50%vol. alcool în sus. Se dădea pe gât, cu
cinzeaca. Important era să te ardă până în stomac. In plus, nici nu
se degusta, nici nu se mirosea.
In prezent,
lucrurile stau altfel. Vrem să ne bucurăm de rachiul de calitate
atât cu nasul cât şi cu papilele gustative. Aceasta înseamnă că
avem nevoie de un pahar corespunzător. Aromele sunt eliberate în
partea bombată şi ies prin deschiderea îngustă, ca un coş, a gurii.
Se umple o treime. Toate simţurile trebuie să se bucure de un pahar
nobil de rachiu.
Ochi - limpezime,
culoare
Nas - aromă, soi,
puritate, greşeli
Papile gustative -
puritate, soi, gust, greşeli.
Rachiurile bune nu
trebuie ţinute în sticle prea mari. La cele deschise, aromele se
vor răspândi în spaţiul rămas liber. Aşadar, înainte de a turna în
pahar întoarceţi sticla de mai multe ori, pentru ca aromele să
intre din nou în distilat.
Specialităţi
în capitolele
anterioare s-a descris metoda de prelucrare a diverselor materii
prime. Aici se va indica metoda de preparare a unor specialităţi
foarte apreciate de consumatori în ziua de azi.
Singurele
instrucţuni date sunt cele care diferă faţă de reţeta de
bază.
Pentru ienupere,
ghinţură şi Imperatoria struthium, plante de interes local, nu
există precizări în Codul Alimentar.
Deoarece constituie
mai degrabă un adaos la alte decocturi de fructe, specialităţile
produse din ele se vor numi:
Rachiu de ienupere
în amestec de fructe
Rachiu de
Imperatoria struthium în amestec de fructe
Rachiu de ghinţură
în amestec de fructe.
Dacă fermentaţia se
face în decoct de mere, se poate preciza acest lucru în nume (de
exemplu, rachiu de ienupere cu mere etc). Se poate face şi o
distilare de curăţare cu ele - se înmoaie câteva zile într-o
fracţiune terminală sau mijlocie de la o distilare şi se distilează
după câteva zile. Insă se va obţine un produs mult mai aromat dacă
se fermentează împreună cu restul fructelor.
Din cuprins:
Materi prime
Cuve de fermentatie si ingrijirea acestora
Prepararea decoctului
Fermenatia alcoolica
Utilizarea drojdiei de cultura pura
Distilarea
Stabiliarea continutului de alcool
Aducerea la taria de consum
Filtrarea
Specialitati
Depozitarea
Comercializarea
Rachiurile
Anul aparitiei: 2009
Autor: Josef Pischl
Editura: M.A.S.T.
Nr. pagini: 173
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Dumbrava Rosie
-
- Predare personala in max. 3 zile lucratoare
-
- Prin Curier rapid - 25 Lei in max. 4 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Curier rapid - 25 Lei in max. 4 zile lucratoare
PLATA
- - La predare
- - Ramburs
- - Avans
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare