L.F.nr 6 - Landy Freres brandy riserva ani 1950 cl 50, gr 40,5
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- lfnr. 6 - Brandy riserva Landy Freres ,
Anni '50 cl 50 , gr 40,5
le bottiglie danno la raccolta
BREVE STORIA DELLA DISTILLERIA LANDY
FRERES
La distilleria Landy Frères fu fondata a
Bologna nel 1870 dai fratelli Landy, venuti alcuni anni fa dalla
Francia, e decisero di produrre in Italia un cognac molto simile a
quello francese, ad eccezione del
Brandy.
Nel 1911 il Tribunale del Commercio del
Cognac assegnò tre stelle al marchio Landy
Frères.
A
Landy Frères ha il merito di essere stato il primo ad utilizzare il
nome Brandy per definire il proprio distillato di vino., ha sede e
stabilimenti in via Montecalvo 1 - 40067 Rastignano -
Bologna. La distilleria e cantina di
invecchiamento Visna di Vazzola.
Non siamo riusciti a trovare le
etichette del cognac 3 stelle e del vecchio Landy Freres Old
Brandy, alla prima etichetta risalente al 1937 e referente ad una
Reserverva di 30 anni.
L'etichetta Landy Freres Medicinal
Brandy risale del 1966 è la Reserve Brandy del 1967. Anche
l'etichetta Very Old Brandy, modificata nel 1970, è dello stesso
anno. Al momento abbiamo tre prodotti in
vendita, sempre degli anni '70s, red label, spare black label e
spare dubac e normal dubac, questi ultimi prodotti sono 40
gradi
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe
fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a
coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele
recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni,
coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de
digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu
lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe:
în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că
introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face
culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face
ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă
să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când
are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
In realtà il cognac diventa così solo in
fase di assemblaggio, quando viene ridotto con acqua distillata che
porta una gradazione alcolica compresa tra il 38% e il 42% in
volume: ricordiamo che il brandy contenuto nei botti ha un volume
compreso tra il 70% e il 72 %
%
Inglese: Very Superior Old Pale
(stravecchio superiore
giallo-paglierino);
brandy o brandy invecchiato danno 18 o
25 anni.
Inglese: molto molto superiore vecchio
pallido
grappa o brandy invecchiato dare 25 o 40
anni.
Ciao, ho appena
acquistato Robavecchia.
Sei il
migliore! :)
IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto che
hai acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, ti
aiuterebbe avere una valutazione positiva e un punteggio massimo di
5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema
Okazii. Se non sei soddisfatto del prodotto
ordinato o della sua qualità, contattaci telefonicamente o via
e-mail e ti garantiremo una soluzione positiva alla
situazione. Grazie e vi
aspettiamo Robavecchia". Siamo a vostra
disposizione per qualsiasi
domanda
bottiglia di raccolta
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare