Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 222752951. Vezi produse asemanatoare.
Pune in vanzare un produs ca acesta

Letonia, 2022 | Război Ucraina - Solidaritate - Slava Ukraini | Bloc - MNH | aph

* * 1 părere
5 din 5
Media calculata
pentru
1 calificativ
 • 5 stele fill 1
 • 4 stele fill 0
 • 3 stele fill 0
 • 2 stele fill 0
 • 1 stele fill 0
Livrare gratuita la comenzile de 99 lei
Produs:
Nou, Fără garanție
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil , 1 vandut
Pret:
88,00 Lei 88 RON
Cantitate:
Primesti 88 puncte
Urmareste produsul:
Adaugă la favorite
Adaugă produsul la favorite și afli imediat când se reduce prețul

Urmarit de 2 utilizatori

Livrare:
Romania - Curier (de la 11 Lei) Detalii
Estimat livrare:
Vineri, 1 Iul.
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
 • Avans
 • Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

  Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

 • Online
 • Detalii: Plata ramburs prin Okazii sau în avans prin transfer bancar sau prin Revolut

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Stare produs: Nou

Garanție: Fără garanție

 • Tara
  Letonia
 • An
  2022
 • Tematica
  Istorie
 • Stare
  Nestampilat
 •  
   

Specificatii

Letonia, 2022 | Război Ucraina - Solidaritate - Slava Ukraini | Bloc - MNH

Bloc / Minisheet cu 3 valori şi vinietă inscripţionată "Slava Ukrainai" şi "Слава Україні".

Letonia este prima ţară care a scos o emisiune poştală oficială ca simbol a solidarităţii cu Ucraina, invadată de agresorul sovietic pe 24.02.2022. Este un bloc frumos machetat, cu culori puternice şi design clar: drapelul ucrainian şi cel leton aşezate împreună. Deasupra lor textul: "Suntem alături de voi". Pe vinieta din câmpul 4 sunt reprezentate monumentul Independenţei Ucrainei din Kiev şi cel al Libertăţii din Riga.

Emisiunea poartă numele "Invazia rusă a Ucrainei - Solidaritatea Letoniei cu Ucraina" şi a fost pusă în circulaţie în data de 10.03.2022. Tirajul este limitat la 20.000 de exemplare. Costul oficial la emitere a fost de 9,- Eur plus taxe şi livrare înregistrată, total cca. 16,- Eur. Partea din sumă peste valoarea nominală a celor 3 valori din bloc intră într-un fond de ajutorare a refugiaţilor de război din Letonia.

Consider că este o emisiune filatelică istorică. Nu rataţi ocazia! Se va epuiza repede.

Important: mai am doar câteva exemplare pe care le pot trimite imediat. Restul vor fi precomenzi cu livrarea în cca. 3 săptămâni. (Cât mai prind stoc). Nu aşteptaţi prea mult.

Starea timbrelor din acest lot
- MNH

Calitatea timbrelor din acest lot
- XF

 

Comenzi cumulate:
Poţi strânge comenzi timp de 14 zile de la prima achiziţie. În acest caz voi calcula o singură livrare. Poţi include şi licitaţii încă deschise, sub condiţia să nu existe oferte deja plasate. Trebuie doar să întrebi :-)

>>>  Livrare Gratuită, pentru achiziţii cumulate mai mari de 99,- Lei  <<<

----------
CUM GĂSEŞTI EMISIUNILE MELE CU ACEEAŞI TEMATICĂ?
Listările mele conţin caractere cheie prin care devine simplu
să găseşti pe Okazii toate loturile publicate pe o anumită temă.

De ex. caută după "aph mnh" şi vei găsi toate postările mele cu timbre în stare MNH.
Sau "aph cosmos" pentru tot ce am urcat ca şi Astrofilatelie.
Sau "aph germania" pentru emisiunile unei anumite ţari.
----------

Despre livrare şi plată

Ai garanţia livrării impecabile.

- Vei primi timbrele scanate în imagini (Dacă am mai multe loturi identice, evident voi scana o singură dată). Folosesc o rezoluţie suficient de mare ca să-ţi poţi face o părere corectă despre lot.
- Livrez exclusiv prin curieri door-to-door. Niciodată prin calvarul Poştei Române (sic!).
- Timbrele din lot sunt aşezate şi fixate întotdeauna pe un carton filatelic potrivit. Nu vei primi timbre în sistem plic-în-plic-doamne-ajută-să-nu-le-îndoaie-sau-să-plouă. Excepţie fac doar colile mari, care vor fi trimise între cartoane rigide.
- Vor fi protejate de umezeală prin învelire în folie / buzunar din mat. plastic

De-a lungul timpului m-am supărat destul pe vânzători, colecţionari sau comercianţi care trimit timbrele neambalate corect, făcând economii până şi la minimul de hârtie cartonată inclusă în plic. Un lot filatelic câştigat e de fiecare dată ca un mic crăciun: abia aştepţi să primeşti pacheţelul intact şi cu valoarea investiţiei respectată. Pentru tine ele sunt întotdeauna mai valoroase decât ceea ce ai licitat. Întotdeauna. De aceea, fiindcă nu vreau să treci prin experienţe dezamăgitoare, voi avea întotdeauna grijă să primeşti timbrele dorite protejate în mod corect.

Plus, din când în când voi include şi un mic bonus ;-)

Plata o vei putea face prin:
- Revolut (Plata în avans, livrarea va fi mai ieftină)
- Transfer bancar (Plata în avans, livrarea va fi mai ieftină)
- Ramburs conform condiţiilor Okazii
- Card conform condiţiilor Okazii

Comenzi cumulate:
Poţi strânge comenzi timp de 14 zile de la prima achiziţie. În acest caz voi calcula o singură livrare. Poţi include şi licitaţii încă deschise, sub condiţia să nu existe oferte deja plasate. Trebuie doar să întrebi :-)

NOTĂ: Nici una din licitaţiile mele nu are preţ rezervat.

>>>  Livrare Gratuită, pentru achiziţii cumulate mai mari de 99,- Lei  <<<

Despre loturile de timbre oferite

Valoarea de catalog pe care o indic (de cele mai multe ori pe scan) o reflectă pe cea din cataloagele oficiale curente la care am acces: Michel pentru Germania şi Europa, inclusiv România, dar şi restul continentelor; Scott pentru SUA şi America de Nord. Voi indica întotdeauna sursa de estimare şi anul cataloagelor folosite.

Preţul de vânzare propus se ghidează după fracţiune ( minim 10% ) din valoarea de catalog, cote realizate pe situri de licitaţii uzuale (ebay, delcampe, stampworld, hipstamp, stamp auction network ş.a.), cererea pe piaţă a temei respective şi mai ales starea timbrelor oferite. Pe scurt: poţi avea încredere că preţurile nu sunt "din burtă". Evident, preţul include şi o parte mică din efortul meu de selectare şi pregătire.

De-a lungul anilor am acumulat o colecţie destul de mare, care conţine multe dubluri şi timbre pe care le reînnoiesc constant, în funcţie de calitatea loturilor pe care le găsesc în reţeaua internaţională pe care mi-am format-o. A venit timpul să eliberez spaţiu din clasoare şi să valorific parte din colecţie. Nu sunt "negustor", ci doar un colecţionar metodic care a investit foarte mult timp şi efort în această pasiune. Şi mult prea mulţi bani :-P

Specializările mele sunt pe Astrofilatelie, Aerofilatelie, SUA, Tehnică, Ştiinţă, Navigaţie, Germania, ţări nordice şi foarte puţin din alte tematici. În timp, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor filateliştilor, am acumulat nenumărate serii duble, excedente în alte tematici, în varii condiţii de păstrare, atât timbre, blocuri şi coli cât şi plicuri şi întreguri poştale.

Mic Glosar:

MNH = Mint Never Hinged (EN) = Postfrisch (DE) = Timbrul este foarte aproape dacă nu identic cu momentul în care a fost emis. Guma e intactă. Dantelura e intactă. Nu a fost folosit, e neobliterat. S-a păstrat în condiţii perfecte. Nu toate timbrele sunt însă mai valoroase în această stare ;-)

MLH, LH, MH = Mint Hinged, Lightly Hinged (EN) = Mit Falz (DE) = Timbrul a fost extras dintr-o colecţie veche, aşa cum mai toate colecţiile erau păstrate în secolul XIX şi o bună parte a secolului XX. Asta înseamnă că pe spate, pe reversul timbrului, s-a aplicat o bucată de hârtie subţire adezivă cu care timbrul a fost fixat într-un album. Şarniera ("the hinge", "der Falz") astfel formată a fost apoi dezlipită, lăsând, evident, urme. Pentru timbrele obliterate acest lucru nu are aproape nici un efect asupra valorii de colecţie. Pentru timbrele altfel în condiţie mint (neobliterate şi neuzate) existenţa unei şarniere sau urme de şarnieră diminuază valoarea timbrului, pentru că în acea zonă guma originală este afectată. Atenţie însă: pentru timbrele clasice (personal  consider că perioada clasică se întinde de la începuturile emisiunilor filatelice până spre 1930) sau chiar o parte din timbrele de la începuturile perioadei moderne ('30 - '50) existenţa unei şarniere poate fi preferată de colecţionari, deoarece oferă o oarece siguranţă că acel timbru provine dintr-o colecţie veche, autentică. Evident că şi falsificatorii ştia asta ;-). Regula generală după care vă puteţi ghida este: dacă nu urmăriţi mirajul unei colecţii tip "investiţie în ce e mai super extra şi mai scump, că la bătrâneţe le vând şi mă îmbogăţesc", timbrele MLH nu trebuie să vă sperie, sunt valori de calitate cu care vă veţi construi o colecţie superbă şi valoroasă.

CTO = Cancelled to Order (EN) = Vorausentwertung (DE) = Timbre obliterate înainte de a intra în circulaţie, în scopuri filatelice, adică pentru noi, colecţionarii. Valoarea lor este în general mai mică decât cea a timbrelor circulate real, cu toate că de multe ori cele două tipuri sunt destul de greu de deosebit. Regula cea mai simplă: dacă pe reversul timbrului există urme relevante de gumă dar timbrul are şi urme de ştampilă, 99% a fost emis gata ştampilat. CTO este o modă care s-a instituit începând cu anii 50 şi care a încurajat peste măsură filatelia tematică, în detrimentul filateliei clasice. Marile cataloage indică în ultimii ani faptul că o cotaţie oferită pentru timbre obliterate este aplicabilă celor de tip CTO iar pentru timbrele circulate real valoare merită un plus, uneori semnificativ. 

U = Used (EN) = Gebraucht, Gelaufen (DE) = sunt timbrele obliterate care au fost folosite într-un fel sau altul în circuitul poştal, adică şi-au luat ştampila pe bune, pentru anularea timbrului în scopul livrării trimiterii poştale. Aproape orice colecţie modernă în care predomină timbrele ştampilate va conţine un mix între CTO şi U. Calificativul U se poate referi şi la starea generală a timbrului. Logic, nefiind circulate real, cele CTO tind să fie într-o stare generală de păstrare mai bună. Pentru o colecţie de suflet, diferenţa între CTO sau U nu este foarte relevantă.

-NG = No Gum (EN) = Ohne Gummi (DE) = În cea mai mare parte timbre U(sed), uzate, care au fost circulate şi, pentru colecţie, au fost desprinse de pe suportul de hârtie. Procesul implică inevitabil eliminarea gumei de pe verso. Pot fi însă şi timbre CTO, şi chiar şi MNH, atunci când au fost emise din start fără gumă. (De ex. multe emisiuni din Asia şi Africa, dar şi inflaţia de timbre din statele truciale arabe din anii 71-72).

Nivelul de calitate al timbrului (Grading)

F = Fine = Timbrul este ok, se poate colecţiona, va fi frumos în clasor, dar poate avea deficienţe de calitate: imaginea nu e centrată, tiparul poate fi pe alocuri alterat, dantelura poate fi comme-ci comme-ca.

VF = Very Fine = Timbre excelente pentru colecţionat, tiparul e corect, plin, imaginea centrată suficient (nu intră peste dantelură, există margine suficientă de jur împrejur), guma ok.

XF = Extremely Fine = Doar timbrele de o calitate aproape perfectă ar trebui notate cu acest grad. Imaginea este centrată exact între dantelură sau margini tăiate, dantelura este clar perforată, guma e completă şi foarte bine păstrată, tiparul este excepţional, culorile corecte şi vii. Da, maxim 10% din toată colecţia ta se va încadra în această categorie.

MIXED = Sunt timbre care au deficienţe un pic mai serioase. Tiparul este ok, vizual ele sunt ok, dar în detaliu prezintă deficienţe. De ex. falţ uşor, dar vizibil, dantelura desprinsă pe alocuri, reversul poate avea pete, imaginea poate avea şi ea mici pete sau tonuri provenite de la o depozitare defectuasă. Partea bună e că le vei putea avea la un preţ foarte bun, sunt perfect "prezentabile" şi în colecţia ta pot avea un rol de "filler", de surogat, până când o completezi cu timbre la calitate minim "F - Fine".

Aşadar un timbru poate fi, de exemplu, în acelaşi timp: MLH (Mint Lightly Hinged) şi VF (Very Fine), adică are uşoare urme de şarnieră, dar e excelent ca şi calitate generală. Sau CTO (Cancelled to Order) şi XF (Extremely Fine), adică este ştampilat, dar altminteri de calitate aproape perfectă.

Cinderella = Timbre emise de o altă entitate decât cele acreditate UPU sau pur şi simplu emise sub numele unor entităţi statale inexistente, de ex. Staffa, Sahara, Nagaland, Sealand etc. Dacă timbrele Cinderella din secolul XX au o valoare de colecţionare dată de tirajele limitate, nu e cazul celor emise în ultimii 10 - 15 ani. De exemplu, pentru mai toate emisiunile ţărilor africane după anii 2005 - 2010, fiţi absolut convinşi că acele coliţe multicolore pe care le cumpăraţi pe Okazii, ebay sau Facebook provenind aparent din Gambia, Burundi, Sierra Leone, Benin, Somalia, Ghana, Tuvalu, Guineea, Nigeria etc. etc. nu au nici o valoare filatelică (zero, nada, zip) fiind tipărite ilegal, strict în scop comercial de entităţi private din Europa (companii din Lituania, Letonia, Serbia sau Rusia). Nu mă credeţi? Căutaţi "stamperija". E doar una din fabricile moderne de timbre ilegale.

Regula de bază e simplă: NU CUMPĂRAŢI EMISIUNI DIN ŢĂRI EXOTICE EMISE DUPĂ cca. 2005. Sunt bani aruncaţi pe geam pentru hârtii colorate drăguţ. Eventual verificaţi legitimitatea emisiunii dorite în baza de date oficială UPU:  . E un sistem de înregistrare mondial a tuturor emisiunilor legitime. Din păcate e incomplet şi defazat (cele mai recente sunt din anii 2019/20, dar oferă o minimă posibilitate de referinţă. 

Se-tenant = Valori tipărite împreună, cu nominale identice sau diferite, legate prin dantelura intactă, în perechi, triptic sau mai multe. Pot avea un desen comun, care trece de pe un timbru pe altul sau pot avea imagini separate, fiind legate tematic prin alte elemente grafice (de ex. o ramă comună). A nu se confunda cu ştraifurile / fâşiile simple. Acelea definesc doar timbre extrase dintr-o coală de tipar, dar păstrate legat prin dantelură.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

 • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 15.5 Lei in max. 3 zile lucratoare Garantia de Livrare

 • - Prin Curier rapid - 11 Lei in max. 3 zile lucratoare

In Romania:

 • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 15.5 Lei in max. 3 zile lucratoare Garantia de Livrare

 • - Prin Curier rapid - 11 Lei in max. 3 zile lucratoare

 • Livrare combinată: se pot combina mai multe achiziţii pentru o livrare unică. Perioada maximă de acumulare: 14 zile calendaristice de la prima achiziţie.

PLATA

 • - Avans
 • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

  Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

 • - Online
 • - Detalii: Plata ramburs prin Okazii sau în avans prin transfer bancar sau prin Revolut

Politica de retur

 • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
 • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
 • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
 • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Letonia, 2022 | Război Ucraina - Solidaritate - Slava Ukraini | Bloc - MNH | aph
CUMPARA
Pret curent:
8800 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:

Letonia, 2022 | Război Ucraina - Solidaritate - Slava Ukraini | Bloc - MNH | aph - Parerile cumparatorilor despre vanzator si produs  

* *
5 din 5
Media calculata pentru
1 calificativ
 • 5 stele fill 1
 • 4 stele fill 0
 • 3 stele fill 0
 • 2 stele fill 0
 • 1 stele fill 0


Adauga review
De la Calificativ primit Data
* * 5 din 5

Timbre in stare perfecta, colaborare excelenta ! Recomand cu multa incredere. Multumesc !