Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 249204349. Vezi produse asemanatoare.
Pune in vanzare un produs ca acesta

Marile petreceri ale romanilor. Chefuri, zaiafeturi, praznice, baluri, soarele si chindii, Dan Silviu Boerescu

Livrare gratuita la comenzile de 400 lei
Disponibilitate:
In stoc 2 disponibile
Livrare:
  Curier rapid - 19,00 Lei Detalii
Estimat livrare:
Joi, 21 Aug.
Cantitate:
Pret:
64,00 Lei
Primesti 64 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Garanție de la vânzatorul inițial, Cu factură
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • La predare
  • Ramburs
  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

SKU: 00044141

Specificatii

Marile petreceri ale romanilor. Chefuri, zaiafeturi, praznice, baluri, soarele si chindii, Dan Silviu Boerescu 

 

... A fost odata lumea carciumioarelor pitoresti, in care mititeii erau cand muiati in sampanie, cand stropiti cu bere de la butoi, si al gospodariilor oneste, in care masa luata in familie, duminica, era privita cu religiozitate. Un univers patriarhal in care oamenii stiau sa se bucure de viata, celebrandu-i valorile simple, dar perene. Totodata, aceasta era si lumea chefurilor boieresti strasnice, a balurilor protipendadei si a banchetelor sofisticate ale Casei Regale.

 

In jurul lui "a manca - mancare" vibra o intreaga cultura, nu doar culinara, pe care cel mai bine a descris-o Constantin Bacalbasa, autorul unui tom de referinta precum Dictatura Gastronomica (primele editii in 1934 si 1935).

 

Vechii Bucuresti, ca si intreaga Romanie, in fapt, erau un loc geometric al gustului, pasional, plin de temperament, in care emotiile se consuma intens, inclusiv la nivel culinar. Restaurantele, bodegile si bacaniile devin personaje importante ale vietii cotidiene, repere ale nivelului de civilizatie atins de Micul Paris contaminat de toate aromele balcanic-orientale, in care, la nivel istoric, s-au sedimentat, adesea haotic, influente de tot felul. Totul pare un cazan incins in care fierb ingrediente contradictorii, dar, finalmente, absolut savuroase. Permanent, cultura sa se nutreste dintr-un conflict interior constitutiv intre stratul popular-arhaic, al unui primitivism delicios, si cel deloc voalat, aspirational, de asumare a gastronomiei occidentale.

 

Un faimos enunt putea fi citit acum la propriu: Pohta ce-am pohtit...

 

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Drobeta-Turnu Severin

  • - Predare personala in max. 2 zile lucratoare

  • - Prin Curier rapid - 19 Lei in max. 3 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Curier rapid - 19 Lei in max. 3 zile lucratoare

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Marile petreceri ale romanilor. Chefuri, zaiafeturi, praznice, baluri, soarele si chindii, Dan Silviu Boerescu
CUMPARA
Pret curent:
6400 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului