Specificatii
Vand carti personale in stare foarte buna. Exista o notita cu pixul
pe prima pagina cu o dedicatie (nepersonalizat). Predare personala
Dristor/Piata Muncii. Transportul nu e inclus (~15 lei Posta
Romana). Posibila si livrare prin curier, taxele sunt mai mari
putin. Maramures in bucate, Nicolai Tand Caracteristici generale
Gen Timp liber Subgen Gastronomie Subiect principal Mancaruri
Cultura gastronomica Romaneasca Autor Nicolai Tand An publicare
2019 Limba Romana Tip coperta Cartonata Format Fizic Continut
pachet 1 x Carte Dimensiuni Numar pagini 194 Dimensiune (mm) 190 x
250 Greutate 0.7 Kg As vrea sa las mostenire copiilor mei si
cititorilor gustul autentic al Maramuresului, asa cum il cunosc de
la mama si de la sora mea, gustul mancarurilor simple de la tara,
cu ingrediente culese din gradina, gustul care pentru romani va
insemna mereu acasa. M-am nascut in Rozavlea, o comuna de pe Valea
Izei. Am crescut cu traditiile si obiceiurile Maramuresului istoric
si le-am luat mai apoi cu mine peste tot prin lume. Sunt mandru de
ele si imi doresc sa le arat tuturor. Eu port Maramuresul in
suflet, in grai si in bucate si vreau sa il las mostenire copiilor
mei si tuturor celor care iubesc traditiile si viata autentica de
la sat. Mama era o bucatareasa desavarsita – cu acelasi ingredient
facea cel putin sase, sapte feluri de mancare. Punea atata dragoste
in fiecare farfurie! Amintirea ei e sfanta pentru mine si sunt
convins ca va trai vesnic prin tot ce a facut si prin tot ce ne-a
invatat. Se spune ca incepi sa apreciezi cu adevarat lucrurile abia
atunci cand nu le mai ai. Eu am trait asta pe propria piele. Am
plecat in Franta de foarte tanar si odata ajuns acolo am inceput sa
pretuiesc tot ce am lasat acasa. Mancarea pe care ne-o pregatea
mama, dragostea cu care ne aduna in jurul mesei, traditiile si
obiceiurile din Maramures… toate astea au capatat pentru mine un
sens nou si o valoare aparte atunci cand am ajuns pe meleaguri
straine. Toate in viata au insa un pret. Pe mama am pierdut-o
devreme si imi pare nespus de rau ca nu am apucat sa invat mai
multe de la ea. Dupa cum bine stiti, fiecare cultura gastronomica
din lumea asta isi are radacinile in mancarea de acasa, gatita de
mama. De acolo izvorasc, de fapt, toate secretele. Eu am norocul sa
o am alaturi pe Anuta, sora mea, care era toata ziua pe langa mama
si o ajuta in bucatarie. La tara, baietii sunt trimisi la munca, in
gospodarie sau la camp. Fetele raman pe langa casa, iar gatitul e
unul dintre primele lucruri pe care le invata. Asa ne-am hotarat sa
strangem in aceasta carte mancaruri care pentru noi inseamna
copilarie, adolescenta, familie, mancaruri cu amintiri si povesti,
mancaruri care inseamna traditie, toate se gasesc aici. Nu vreau sa
se piarda nimic! Retetele sunt asa cum le-am mostenit de la mama,
gatite intocmai ca in vremurile de demult.