Oala sub Presiune Inox Grunberg 7l
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:256545813
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:197,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:02.07.2025, 14:56
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Oala sub presiune din inox, ,marca Grunberg, capacitate 7
litri. Oalele sub presiune mai poarta si denumirea de cucta. Oala
sub presiune este o ustensila indispensabila din bucataria oricarei
femei moderne. Este indicat sa folositi o oala cu fierbere sub
presiune mai ales in cazul retetelor care au un timp de preparare
mai mare de 45 de minute Oala sub presiune scade timpul de
pregatire a mancarii datorita temperaturii mai ridicate care se
creeaza in interior. Alimentele gatite in oala sub presiune isi
pastreaza vitaminele si minerale, mancarea fiind mai gustoasa si
mai sanatoasa. Sunt realizate din inox de calitate 18/10, cu baza
groasa, in trei straturi, cu un strat de aluminu la interior care
distribuie uniform temperatura pe toata suprafata. Se poate folosi
pe orice tip de sursa de caldura, inclusiv pe plita cu inductie. Se
poate spala in masina de spalat vase. Ideea inventarii oalei sub
presiune se bazeaza pe un principiu esential in fizica, si anume
faptul ca apa nu fierbe intotdeauna la 100 grade Celsius, punctul
de fierbere a apei depinzand de presiunea atmosferica. In orice tip
de oala traditionala, apa fierbe la o temperatura de aproximativ
100 grade Celsius si nu este posibil sa supui alimentele unei
temperaturi mai mari decat aceasta. La oala sub presiune este insa
posibil sa blochezi eliminarea aerului si a aburilor, ceea ce va
determina o crestere a presiunii din interior, care va ajunge la
valori mari. Temperatura de fierbere va creste pana la 120 grade C
sau chiar mai mult, iar timpul de preparare se va reduce astfel
foarte mult. Pentru a se evita presiunea si temperaturile foarte
inalte, coacerea se poate regla printr-o valva de siguranta,
aceasta fiind principala inovatie tehnica a oalei sub presiune. In
cazul unei presiuni excesive, valva se va ridica si va permite
eliminarea vaporilor de abur si a picaturilor de apa. Astfel
temperatura va scadea sub 100 grade C, iar presiunea se va
normaliza. Avantajele folosirii oalei sub presiune: Cel mai
important avantaj este cu siguranta economia de timp. Consumul de
energie se reduce, deoarece pierderile de caldura sunt minime si
coacerea se face la foc mic. De asemenea, oala sub presiune ajuta
in general la pastrarea diferitelor substante nutritive, iar pentru
pregatirea alimentelor se folosesc cantitati mai mici de grasime si
apa. Un dezavantaj al acestui sistem de gatire sub presiune este ca
nu se poate folosi in cazul tuturor retetelor. Printre alimentele
cele mai potrivite sunt cerealele si legumele care fierb mai greu,
dar si carnea. Oala sub presiune este indicata mai ales in cazul
retetelor care au un timp de preparare mai mare de 45 de minute,
cum ar fi ciorbele, supele, stufatul, tocanitele, mancarurile pe
baza de carne care necesita o fierbere indelungata (vita, oaie
etc). Oala sub presiune nu este recomandata in cazul alimentelor
sensibile la caldura, cum este uleiul de floarea-soarelui, si nici
in cazul alimentelor care se gatesc rapid, de exemplu pilaful, sau
care necesita un timp de coacere precis. Reguli pentru folosirea
corecta a oalei sub presiune: Evitati sa umpleti prea mult oala,
pentru ca alimentele sa nu astupe valva de siguranta. Incercati sa
nu depasiti 2/3 din capacitatea totala a oalei sub presiune.
Deschideti capacul oalei numai cand suieratul a disparut, aratand
ca presiunea din interior e egala cu aceea din exterior, spalati
bine oala, mai ales in zona garniturii, evitand sa folositi
materiale abrazive sau care contin clor.
Atentie! Va rugam sa tineti cont de capacitatea interioara reala:
este cu minim 10% mai mica decat cea inscriptionata de producator.
De asemenea, oalele sub presiune pot fi umplute maxim 3 sferturi
din capacitatea totala atunci cand gatiti sub presiune.
ATENTIE! VA RUGAM SA TINETI CONT DE CAPACITATEA INTERIOARA REALA:
ESTE CU MINIM 10% MAI MICA DECAT CEA INSCRIPTIONATA DE PRODUCATOR.
DE ASEMENEA, OALELE SUB PRESIUNE POT FI UMPLUTE MAXIM 3 SFERTURI
DIN CAPACITATEA TOTALA ATUNCI CAND GATITI SUB PRESIUNE.

Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
-
LIVRARE DOAR PRIN Curier URGENT CARGUS. Pt. comenzi urgente, confirmare pe forum. COMANDA MINIMA DE PRODUSE 30RON. FACTURA FISCALA SI GARANTIE.
PLATA
- - Ramburs
- - Ramburs cu Garantia de Livrare
Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.
- - Detalii: LIVRARE PRIN CURIER CARGUS. PLATA RAMBURS, CU FACTURA FISCALA SI GARANTIE. COMANDA MINIMA: 30 RON (CV.PRODUSE). SUNTEM SOCIETATE COMERCIALA.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Spune-ti parerea acordand o nota produsului