OMEGA 3 ULEI DE FOCA 100% Pur Standardizat 500mg 120 capsule
-
Produs:Nou, Certificat de garanție 12 luni, Cu factură
-
Numar articol:192653756
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:74,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:11.01.2019, 00:34
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Omega 3
ULEI DE FOCA
100% Pur Standardizat
500 mg
120 Capsule gelatinoase
Contine Acizii grasi esentiali : EPA, DHA si
DPA
ateroscleroza
coxartoza
afectiuni cardiovasculare
cancer
colesterol marit
diabet
afectiuni cardiace
colesterol
artrita
boala crohn
bronsita
cancer mamar
imbunatatire circulatia sangelui
inflamatii pulmonare
lupus eritematos
psoriazis
reumatism
artroze
artralgii
lumbago
discopatii
ACIZI GRASI IN ULEIUL DE FOCA INCAPSULAT:
Cei mai seminifativi acizi grasi omega-3 in lant alungit
sunt:
Acid Eicosapentaenoic (EPA, 20:5 n-3)
Acid Docosahexaenoic (DHA, 22:6 n-3)
Acid Docosapentaenoic (DPA, 22:5 n-3)
COMPOZITIE per capsula:
Ulei de Foca Pur
(Standardizat)...............................500mg
Asigurand:
EPA (eicosapentaenoic acid).........38 mg
DHA (docosahexaenoic acid)........45
mgADMINISTRARE:
DPA (docosapentaenoic acid).......24 mg
Restul fiind alti acizi grasi de tipul Acizi Linolenic si
Linoleic
2-3 capsule de 2 ori pe zi in timpul mesei
Acizii grasi sunt lipide simple pentru ca din ei se
sintetizeaza trigliceridele.
Sunt de doua tipuri:
acizi grasi saturati (palmitic, stearic, etc.) care se
gasesc mai mult in grasimile animale si acizi grasi nesaturati
(oleic, linoleic, etc.).
Cel mai insemnat este EPA (acidul eicosapentenoic), acid
gras de tip omega-3, avind calitatea de a mari fluiditatea
singelui.
Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine de a
forma cheaguri care altfel, ar putea bloca prematur
arterele.
Uleiul EPA are de asemenea calitatea de a reduce
trigliceridele si colesterolul total din limfa, precum si de a mari
componenta pozitiva a colesterolului (lipoproteine cu densitate
inalta – HDL -).
Acest ulei actioneaza ca un agent de anti-congelare
(“anti-freeze”), preintimpinind rigidizarea organismului pestilor
la temperaturi joase.
Asadar, cu cit mediul in care pestii traiesc este mai rece,
cu atit continutul lor de ulei benefic EPA este mai
mare.
Aproape toate speciile de pesti au aceasta calitate, cu o
recomandare speciala pentru somon, macrou, cod, hering, hadok,
pastrav, pestele alb, stridii si calmar iar din regnul animal, Foca
si Balena sunt surse bogate in Omega 3.
Un consum prea mare de acizi grasi saturati in dauna celor
nesaturati duce la ateroscreloza si implicit la boli
cardiovasculare.
Eschimosii care consuma mult ulei de foca bogat in acizi
grasi nesaturati fac rar ateroscleroza. Este demn de remarcat
faptul că, în timp ce alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13%
acizi graşi denumiţi Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri
lungi de atomi de carbon in majoritate fiind din uleiul de foca),
cea a danezilor de exemplu conţine doar 0,84%. La eschimoşii care
consumă carne de focă, apariţia infarctului de miocard este
aproximativ de 400 de ori mai mică decât în societăţile
civilizate.
De asemenea, incidenta cancerului este foarte redusa la
eschimosi!
Foca este un animal care traieste in numar mare in nordul
Canadei si in special in Provincia Terra Nova &
Labrador.
Dr. Cosmas a efectuat cercetari din care a rezultat
superioritatea uleiului de foca fata de cel obtinut din
pesti.
Cel mai aproape de uleiul de foca fiind uleiul de Somon
salbatic de Pacific.
Totusi, studii recente indica faptul ca in timp ce
uleiurile de peste oxideaza foarte rapid, uliul de foca sau balena
sunt foarte rezistente la oxidare pastrandu-si astfel intacte
proprietatilre inclusiv potenta si raportul EPA/DHA. Omega 3 (n-3
PUFA) este esterificat in uleiul de foca.
De aici si bio-absorbtia marita a acestui ulei in
comparatie cu alte surse de Omega 3
S-a mai raportat la Conferinta Internationala pe tema
produselor din Foca (Ottawa, 7-8 Iunie 2004) ca uleiul de foca este
foarte bogat in Acid Docosapentaenoic (DPA) care nu se gaseste in
uleiul de peste sau exista dar in cantitate
insuficienta
Numeroase alte studii indica eficienta deosebita a uleiului
de foca in ateroscleroza, diabet, hipercolesteromie, etc. Un alt
studiu indica efeicacitatea combinarii Uleiului de Foca cu Uleiul
de Somon Salbatic sau uleiuri Omega 3 din pesti salbatici (macrou,
sardina, anshoa) in tratarea Diabetului si
aterosclerozei
_________________________________________________________________
ULEIUL DE FOCA sau ULEIUL DE PESTE?
Interesul in uleiul de foca drept sursa de acizi Omega-3 in
lant alungit (long chain) a inceput acum 30 de ani. Cercetarile
oamenilor de stiinta din Danemarca Bang si Dyerberg au marcat
inceputul studiilor asupra beneficiilor pentru sanatate ale
acizilor grasi Omega-3 cu lant alungit prezenti in uleiul de
foca.
Tot mai frecvent apare afirmatia ca Omega-3 din Ulei de
Foca este net superior ca eficienta si mult mai compatibil cu omul
decat Omega-3 extras din peste (somon, sardina, ansoa,
macrou)
Desoperirea
In 1979 Bang si Dyerberg au descoperit ca desi eskimosii
din Groenlanda consumau o dieta in care abunda grasimea de foca, ei
prezentau un sistem cardio-vascular fara risc de infarct cardiac,
boli coronariene si prezentau de asemenea un coeficient de risk
foarte mic la aparitia cancerului. Aceasta descoperire a trigerat
inceputul studierii efectelor acizilor grasi Omega-3 in lant
alungit prezenti in uleiul de foca, conducand la aparitia a mii de
lucrari stiintifice pe aceasta tema.
Studiul
"Uleiul de Foca prezinta mai multe beneficii decat uleiul
de peste"
de: Everton McLean
The Evening Telegram
Duminica, 29 Iunie, 2008
“Daca vrei o hrana sanatoasa, inlatura grasimea de pe
carnea de vita, porc sau pui dar las-o neatinsa pe carnea de
foca”.
“Sau, pur si simplu, inghite o capsula cu ulei de
foca”
Acesta este mesajul cercetatorilor de la Universitatea
Memorial din Labrador, Canada in urma a 3 ani de cercetari intense
asupra proprietatilor medicinale ale uleiului de foca.
Profesorul Sukhinder Cheema de la facultatea de biochimie a
Universitatii Memorial afirma ca uleiul de foca are proprietati
terapeutice net superioare altor suplimente precum uleiul de
peste.
In primul rand, uleiul de foca contine foarte putine
grasimi saturate. Grasimile saturate sunt “nesanatoase”. Tot ce
este bigat in grasimi nesaturate este “sanatos”. Ei bine, uleiul de
foca este foarte bogat in grasimi nesaturate.
In al doilea rand, toata lumea spune ca uleiul de masline
este bun pentru sanatate intru-cat contine o mare cantitate de
grasimi mononesaturate. Ei bine, uleiul de foca este mai bogat in
grasimi mononesaturate.
Profesorul Sukhinder Cheema mai spune ca organismul
utilizeaza mult mai usor si mai bine uleiul de foca decat uleiul de
peste datorita compozitiei diferite. Uleiul de peste contine doar 2
acizi grasi Omega-3 in timp ce uleiul de foca contine
3.
Profesorul Sukhinder Cheema a mai constatat ca uleiul de
foca nu este bun doar pentru ca reduce nivelul de lipide din sange
si inbunataeste sistemul cardio-vascular dar aduce si alte
beneficii in afectiuni precum Alzheimer, Astm si Artrita. Uleiul de
foca este de asemenea bun pentru ochi pentru ca subtiaza sangele si
reduce riscul formarii de cheaguri care pot afecta ochiul si
vederea
Si in plus fata uleiul de peste, uleiul de foca este foarte
stabil, nu oxideaza usor si deci are un termen de valabilitate mult
mai lung
RECOMANDARI PENTRU ULEIUL DE FOCA:
Generale:
Creier
Ochi
Inima si sistem cardio-vascular
Afectiuni mentale si de comportament
Sindrom de atentie deficitara si
hiperactivitate(ADHD)
Boala Alzheimer's
Autism
Sindrom Bipolar
Dementa (senila)
Depresie
Dislexie
Schizofrenie
Ochi si sistem Ocular
Ochi uscati
Degenerare Maculara
Retinita Pigmentoasa
Inima si Sistem Cardio-vascular
Astm
Ateroscleroza
Aritmie Cardiaac
Boli ale arterelor coronariene
Infarct miocardic
Hipertensiune arteriala
Scleroza Multipla (MS)
Reducerea valorilor LDL (colesterol rau)
Cresterea valorilor HDL (colesterol bun)
Diabet si Insulinorezistenta
FibromialgieCystic Fibrosis
Neuropatie IgA
Sindrom intestin (colon) iritabil
Osteoartrita
Osteoporoza
Boala Raynard
Artrita reumatoida
Afectiuni ale pielii- Acnee, Psoriazis and
Eczema
Urmatoarele guverne si Organizatii internationale recomanda
un consum sporit de acizi grasi Omega-3 in lant alungit
(long-chain) precum cei din uleiul de foca
Health Canada (Ministerul Sanatatii Canadian)
Guvernele din Australia si New Zealand
American Heart Association (Societatea Americana a
Inimii)
World Health Organization (Organizatia Mondiala a
Sanatati)
European Society for Cardiology (Societatea Europeana de
Cardiologie)
United Kingdom Scientific Advisory Committee on Neutrino
(Comitetul Stiintific Consultativ Neutrino din Marea
Britanie)
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
PLATA
- - Ramburs
- - Ramburs cu Garantia de Livrare
Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare