Paste din Grau Antic Lasagna Bio 200 grame Naturgold
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:229899449
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:10,85 Lei
-
Anuntul a expirat la:17.04.2023, 00:15
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Descriere
Paste dintr-un amestec de faina integrala din trei specii de
grau antic (grau alac, grau emmer (sau grau ancestral) si grau
spelta), in gama de produse `Osi Gabona` de la compania NaturGold
Organic Kft din Ungaria. Aceste paste `Antico IV` sunt obtinute pe
cat posibil prin procedee traditionale, fara ou, fara lactoza si
fara OMG.
Stiati ca?
Alacul (Triticum monococcum ssp. monoccocum) este specia
cultivata de grau ce apartine grupei diploide (are 14 cromozomi).
Este una dintre cele mai vechi plante cultivate ale omenirii,
semnalata inca din neolitic in Europa Centrala incepand cu anul
6500 i.e.n., o cereala paioasa nehibridizata cu un singur bob in
spiculet, invelit strans in palee, ale carei boabe raman
,,imbracate" dupa treierat. Da mai putina recolta decat graul de
astazi (Triticum aestivum), dar este mai gustos, mai bogat in
nutrienti si se digera mai usor.
Graul emmer (ancestral / farro / Triticum turgidum ssp.
dicoccum) este o specie tetraploida de grau, cereala principala a
vremurilor vechi (Egipt, Mesopotamia). Conform dovezilor
etnografice provenite din zonele in care se cultiva, din graul
emmer se obtine o paine apreciata ca buna d.p.d.v al standardelor
de gust si textura traditionale, apreciere sustinuta si de larga sa
utilizare pentru prepararea painii in Egiptul antic. Datorita
continutului ridicat de fibre, mai mare decat cel al graului comun,
graul ancestral se foloseste des astazi pentru obtinerea de paste
fainoase.
Graul spelta (Triticum aestivum ssp. spelta) este o specie
hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului, mai ales de
catre popoarele germanice. Se pare ca a rezultat initial prin
hibridare dintr-o specie tetraploida cultivata de grau, precum
graul emmer si o specie salbatica diploida cunoscuta sub numele de
iarba-caprei (Aegilops tauschii), dar unele soiuri tarzii din
Europa, aparute acum 8000 de ani, pot fi rezultatul unei a doua
hibridizari dintre graul emmer si o varianta a graului spelta
pentru paine. Are bobul sticlos ce ramane ,,imbracat" in palee dupa
treierat si rezistent la ger si boli. Desi are un continut ridicat
de gluten, graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe
care le contine si datorita structurii amidonului sau. Substantele
nutritive din graul spelta au o solvabilitate rapida in apa, de
aceea sunt asimilate mai usor iar procesul de digerare este mai
putin intens. Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna
calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante
ameliorante.
Ingrediente:
faina integrala de
grau alac*, faina integrala de grau emmer*, faina integrala de grau
spelta*, apa, sare. *ingredient cultivat
ecologic.
Alergeni: contin
gluten.
Preparare:
Se pun in multa apa
clocotita si se fierb 15 minute.
Valori
nutritionale/100g:
Energie: 1556kJ /
367kcal
Proteine:
14g
Grasimi: 1.9g din
care acizi grasi saturati: 0.3g
Carbohidrati: 73g
din care zaharuri: 2.5g
Fibre:
2.5g
Sare:
1.41g.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
PLATA
- - Ramburs
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.