Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 214090690
Pune in vanzare un produs ca acesta

Prevenirea și sancționarea violenței domestice prin normele dreptului penal - Diana Loredana HOGAȘ

Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
Disponibilitate:
In stoc 10 disponibile
Livrare:
  Curier rapid - 26,18 Lei Detalii
Estimat livrare:
Joi, 9 Mai.
Cantitate:
Pret:
36,00 Lei
Produs:
Nou, Fără garanție, Cu factură
Politica de retur:
Produsul nu se poate returna
Plata:
  • Ramburs

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

PREVENIREA ÅžI SANCÅ¢IONAREA VIOLENÅ¢EI DOMESTICE PRIN NORMELE DREPTULUI PENAL

Diana Loredana HOGAȘ LUMEN - Copyright © 2010 - Colecția JURIDICA FORMAT: Tipărit         PAGINI: 225          LIMBA: Română ISBN:  978-973-166-218-3
Descriere:

Violenţa domestică este un fenomen universal, fiind prezent pretutindeni, de la cele mai mici aşezări umane până la cele mai mari oraşe, de la ţările în curs de dezvoltare până la cele mai dezvoltate. Violenţa domestică nu este un mit şi nici un fenomen de dimensiuni nesemnificative. O „auzim†zilnic din mass-media, ne confruntăm cu ea în scene surprinse fugitiv pe stradă, iar uneori pătrunde în casele noastre datorită zidurilor prea subţiri a apartamentelor de bloc, ca o realitate tranşantă, crudă, pe care nu o putem accepta, dar pe care în mică măsură o putem controla ca indivizi. Amploarea violenţei intrafamiliale constituie în prezent una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă societăţile contemporane, inclusiv România. Având în componenţa sa toate formele de agresiune care se exercită în cadrul căminului (maltratarea partenerei / partenerului de cuplu, abuzul contra copiilor, părinţilor, bătrânilor sau altor rude, incestul, violul etc.), această formă largă de violenţă se adaugă valului de agresiuni exercitate în afara familiei, contribuind astfel la un climat social dominat de anxietate, teamă şi durere. (Fragment din volum)

Domenii de interes:
  • sociologie juridică
  • drept penal special
  • drept procesual penal
  • drept penal general
  • drept penal comparat
  • jurisprudenţă CEDO

CUPRINS

ARGUMENT (pp. 9-13)

În mod evident, funcţionalitatea grupului familial depinde, în cea mai mare măsură, de funcţionalitatea vieţii sociale, pe care o poate influenţa la rândul său. De aceea, orice problemă mai importantă cu care se confruntă familia este dependentă de problemele societăţii globale şi pe care le amplifică, la rândul ei. Violenţa domestică nu este altceva decât produsul unei violenţe generalizate la scară socială, reproducând   tendinţele   de   creştere   a   agresiunilor   în societate. (Autoarea)

CAPITOLUL I (pp. 13-50) – Violenţa domestică Evoluţia fenomenului violenţei domestice pe diferite trepte de dezvoltare a societăţii; Caracteristici şi forme principale ale violenţei domestice.

CAPITOLUL II (pp. 51-106) – Violenţa domestică şi ,,actorii†principali Violenţa asupra copilului; Violenţa asupra femeii; Violenţa asupra vârstnicilor; Violenţa asupra bărbaţilor; Portretul victimei violenţei în familie; Portretul agresorului familial.

CAPITOLUL III (pp. 107-136) – Cadrul legislativ privind violenţa domestică Reglementări comunitare şi internaţionale; Principiile jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului în materia violenţei în familie; Reglementări interne ale statului român.

CAPITOLUL IV (pp. 137-144) - Dispoziţiile legii penale referitoare la fenomenul violenţei domestice Categoriile de infracţiuni prevăzute de Codul penal; Specificitatea legii nr. 217/2003.

CAPITOLUL V (pp. 145-168) - Aspecte practice privind violenţa în familie Medierea în cazurile de violenţă în familie; Aspecte instituţionale.

CAPITOLUL VI (pp. 169-186) - Principii generale de drept penal aplicabile cauzelor de violenţă domestică Particularităţi ale probatoriul în cauzele de violenţă în familie; Subiecţii infracţiunii în cauzele de violenţă domestică; Particularităţile infracţiunilor de violenţă împotriva unui membru de familie (articolul 180 alineat 11 şi articolul 180 alineat 21 din Codul penal); Individualizarea pedepsei de către instanţe; Acordarea daunelor morale; Aplicabilitatea măsurii de siguranţă prevăzute de articolul 1181 din Codul penal; Aspecte legate de infracţiunile pedepsite la plângerea prealabilă a părţii vătămate.

CAPITOLUL VII (pp. 187-202) – Aspecte de drept comparat Spania; Suedia; Marea Britanie; Austria; Portugalia; Norvegia; Canada; Arizona – Tribul apaşilor White Mountain; Statele Americii Latine.

CAPITOLUL VIII (pp. 203-2010) - Mituri şi realităţi privind violenţa domestică

CONCLUZII (pp. 2011-214)

BIBLIOGRAFIE (pp. 215-226)

EVENIMENTE

APARIÅ¢IE EDITORIALÄ‚ - DE ACELAÅžI AUTOR

Un nou volum semnat Diana Loredana HOGAŞ, intitulat Pe tărâmul francizei: o introducere în contractul de franciză, urmăreşte o analiză generală a contractului de franciză. Ca structură are 5 secţiuni, respectiv: aspecte generale, încheierea contractului, efectele contractului, încetarea lui şi o privire comparată cu alte ţări a reglementării contractului de franciză.

     
APARIÅ¢IE EDITORIALÄ‚ - DE ACELAÅžI AUTOR

Un nou volum semnat Diana Loredana HOGAŞ, intitulat Hotărârea arbitrală în litigiile de comerț internațional, reprezintă o expunere a conceptelor juridice cu privire la instituția hotărârii arbitrale, ținând cont de opiniile juriștilor consacrați atât pe plan național, cât și pe plan internațional, dar cel mai important, ancorată în legislația și jurisprudența națională, dar și internațională din materia arbitrajului comercial internațional. În atingerea finalității acestui studiu, autoarea şi-a propus o serie de obiective principale: (i) prezentarea unor noțiuni generale și introductive cu privire la hotărârea arbitrală și natura acesteia; (ii) analizarea condițiilor pronunțării unei hotărâri de arbitraj; (iii) o incursiune asupra efectelor hotărârii de arbitraj; (iv) analizarea condițiilor în care se desființează hotărârea de arbitraj; (vi) tratarea condițiilor în care are loc recunoașterea și executarea hotărârii de arbitraj.

DESPRE AUTOR

DIANA LOREDANA HOGAŞ este absolventă a facultăţilor de drept şi de asistenţă socială şi sociologie, este master in drept şi relaţii umane şi comunicare şi doctor în dreptul comerţului internaţional a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza†din Iaşi. A publicat în calitate de autor sau coautor un număr de 7 volume în domenii precum violenţa în familie, franciza şi arbitrajul internaţional. La Editura Științifică LUMEN autoarea a publicat volumele Patriarhatul, subordonarea femeii și violența domestică (2010), Prevenirea și sancționarea violenței domestic prin normele dreptului penal (2010), Pe tărâmul francizei: introducere în contractul de franciză (2012), Hotărârea arbitrală în litigiile de comerţ internaţional (2014).

Vezi detalii...

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Iasi

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin Curier rapid - 26.18 Lei in max. 2 zile lucratoare

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Optiunea ta
Prevenirea și sancționarea violenței domestice prin normele dreptului penal - Diana Loredana HOGAȘ
CUMPARA
Pret curent:
3600 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review