RARE BRANDY TENERELLI. BRANDY PURO DISTILLATO DI VIN, ANII 70 L. 1 GR 40
- Online


Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- RARE, BRANDY TENERELLI. BRANDY PURO DISTILLATO DI VIN, ANII 70 L. 1 GR 40
bottles da colectie -
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni, coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe: în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
În realitate, coniacul devine astfel numai în timpul asamblării, atunci când se realizează reducerea cu apă distilată care aduce conținutul de alcool între 38% și 42% din alcool în volum: trebuie amintit că rachiul conținut în butoaie are un volum cuprins între 70% și 72%.
ingl.: Very Superior Old Pale (Stravecchio superior galben-pai); coniac sau coniac de la 18 la 25 de ani îmbătrânit.
ingl.: Very Very Superior Old Pale (partea superioară de culoare paie super extravechită); coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani îmbătrânit.
Salut, tocmai ai cumparat de la Robavecchia. Esti cel mai tare! :)
IMPORTANT ! Daca ai fost multumit de produsul cumparat de la noi si
de modul in care ai fost tratat, ne-ar ajuta daca ne-ai putea
acorda calificativ pozitiv si nota maxima, 5 stele, la fiecare
dintre cele 4 criterii afisate de catre sistemul Okazii. In cazul
in care aveti o nemultumire legata de produsul comandat sau de
calitatea acestuia, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe
e-mail si VA GARANTAM SOLUTIONAREA POZITIVA A SITUATIEI. Multumesc
si te mai asteptam pe la noi!
Robavecchia".
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există
trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac
În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe fenolii
ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a coniacului:
în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele recipiente
utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această
fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După
extracție, care durează între opt și doisprezece luni, coniacul
este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de digestie, care
durează între doi și cinci ani.
Oxidarea
taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu lemnul
îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe: în ceea
ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că introducerea
caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face culoarea
lichidului mai vie.
În a
treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face ca
distilatul să fie complex și interesant.
Această
fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă să
îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când are
loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
În
realitate, coniacul devine astfel numai în timpul asamblării,
atunci când se realizează reducerea cu apă distilată care aduce
conținutul de alcool între 38% și 42% din alcool în volum: trebuie
amintit că rachiul conținut în butoaie are un volum cuprins între
70% și 72%.
ingl.:
Very Superior Old Pale (Stravecchio superior galben-pai); coniac
sau coniac de la 18 la 25 de ani îmbătrânit.
ingl.:
Very Very Superior Old Pale (partea superioară de culoare paie
super extravechită); coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani
îmbătrânit.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - 19.1 Lei in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - 19.1 Lei in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Spune-ti parerea acordand o nota produsului