RARITARE BRANDY FABBRI ANTICA RISERVA SPECIALE, Cc. 750 GR. 40 distillat 1962
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
-RARITARE BRANDY FABBRI ANTICA RISERVA SPECIALE, 16 ANI E 4 LUNE Cc. 750 GR. 40 distillat 1962
vin distillat in ANU 1962 STICLA 1979
UNA BOTTIGLIA CONTIENE 88 PRODOTTI
BOTTIGLIA di BRANDY-COGNAC-OLD COLLEZIONE
BREVE STORIA DELLA DISTILLERIA PILLA
SPA
Nello stesso periodo è uscita La Pilla,
fondata nel 1918, di Castel Maggiore (Bologna), una delle prime
bottiglie che ho trovato risalente agli anni '60 e che portava il
nome completo di Oro Pilla fino al 1977 OP, OTHERS TIPI DI OP
Brandy, l'etichetta che ritorna sullo scudo,, OP Export Brandy, con
etichetta inglese e italiana, sul mercato italiano arriva Special
Reserve Brandi OP, per l'exportación si aggiunge OP Export 8
anni.
Infine,
il Gran Riserva OP invecchiato 12 anni e
oltre riporta sul retro dell'etichetta il certificato di garanzia
rilasciato dall'UTIF di
Bologna
.
Oro Pilla ha una gradazione alcolica
costante di 40
gradi,
INFINE, NEL 1960, IL PIÙ BELLO BICCHIERE OP, CHIAMATO OROLOGIO, FU DEPOSITATO ALL'UFFICIO BREVETTI PER LA USA FORMA ROTONDO, con la versione in vetro normale e in vetro gilato.- numero foto. 3 in vetro tondo, brevettato
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe
fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a
coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele
recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni,
coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de
digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu
lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe:
în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că
introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face
culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face
ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă
să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când
are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
In realtà il cognac diventa così solo in
fase di assemblaggio, quando viene ridotto con acqua distillata che
porta la gradazione alcolica tra il 38% e il 42% in volume:
ricorderete che il brandy contenuto nelle bottiglie ha un volume
compreso tra 70 % e 72%
Inglese: Very Superior Old Pale
(stravecchio superiore
giallo-paglierino);
brandy o brandy invecchiato danno 18 o
25 anni.
Inglese: molto molto superiore vecchio
pallido
grappa o brandy invecchiato dare 25 o 40
anni.
le bottiglie danno la raccolta
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare