RARITATE STICLE VECHI DE VIN IMBRACATE IN PAIE-MARINO LEPANTO ANI 60 ONE GALLON
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- RARITATE STICLE VECHI DE VIN IMBRACATE IN PAIE-MARINO LEPANTO ANI 60 ONE GALLON
L.3.780 GR 12
RACCOLTA DI VECCHIA RACCOLTA DI VINI
-Questa bottiglia è venduta come un
oggetto da collezione. IL BERE DEL CONTENUTO NON È
GARANTITO.
-LA BOTTIGLIA È VENDUTA COME ARTICOLO DA
COLLEZIONE. IL BERE
DEL CONTENUTO NON È GARANTITO.
-QUESTA BOTTIGLIA È VENDUTA COME
ARTICOLO DA COLLEZIONE. LA BEVIBILITÀ DEL CONTENUTO NON È
GARANTITA.
i
vini di età superiore a 30 anni prima dell'apertura devono
rispettare alcune regole
1
- La bottiglia deve stare ferma con il retro alzato per almeno 24
ore
2
- va aperta qualche ora prima del
consumo
3
- aprirle utilizzando una leva per tappi aria, poichè il tappo
tende a rompersi con un fermo a spirale
leva
4
- una volta aperto va versato leggermente, senza fare movimenti
bruschi del bicchiere per evitare che si depositi, fino a 4/5 del
contenuto in un decanter per far entrare aria nel
vino
5
Il vino rosso va servito a temperatura ambiente, il vino bianco
normalmente alla normale temperatura di frigorifero, possibilmente
su ogni bottiglia è consigliata la giusta temperatura per gustarlo
al meglio.
L'acquisto di vini offre l'opportunità
di ottenere buoni vini sulla via della maturità e quelli che sono
meno frequenti, se non mai, nel commercio al
dettaglio.
Tuttavia, vale la pena ricordare che il
vino continua a invecchiare nel bicchiere e alla fine scomparirà -
per alcuni vini questo potrebbe essere di 5 anni, per altri oltre
100 anni
Naturalmente, tienilo a mente quando
vuoi comprare una bottiglia vecchia vino, questo rischio può essere
mitigato esaminando i rapporti sull'annata disponibili su Internet,
le revisioni critiche e imponendo aspettative realistiche.
La ricompensa di un buon
vino al suo picco assoluto di maturità, che offre una gamma
completa di sapori primari, secondari e terziari, dovrebbe essere
abbastanza significativa da negare l'occasionale
delusione.
Pertanto, se il rischio / redditività /
scala sono considerati favorevoli, avrete a disposizione nel nostro
conto una piacevole selezione di vini nelle varie fasi di
maturità.
Ciao, hai appena acquistato da Robavecchia. Sei il migliore! :) IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, ci aiuterebbe se potessi darci una valutazione positiva e un voto massimo di 5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema Okazii. Se non sei soddisfatto del prodotto ordinato o della sua qualità, contattaci telefonicamente o via e-mail e GARANTIAMO UNA SOLUZIONE POSITIVA DELLA SITUAZIONE. Grazie e ti stiamo ancora aspettando! Robavecchia ".
Istoria vinului în Italia
În cele mai vechi timpuri orașului nostru i s-a dat numele de
Enotria tellus, adică țara vinului. Fiecare italian devine cetățean
al Enotriei când se naște și este un prieten natural al vinului,
acest lucru nu corespunde unui viciu, ci unei arte. Istoria
viticulturii italiene datează din jurul anului 1000 î.Hr. când
grecii au cucerit bazinul mediteranean: în timpul campaniilor lor
de colonizare au introdus cultivarea viței de vie în țara noastră,
mai întâi în Sicilia și Calabria unde au apărut primele baze
comerciale grecești și apoi s-au răspândit treptat spre nord. În
secolul al VII-lea î.Hr. de fapt, dovezile etrusce arată că în
Toscana de astăzi a fost produs și comercializat vin. Când în
secolul al III-lea î.Hr. Hanibal lupta împotriva Romei, tot sudul
Italiei era cultivat cu viță de vie. În timpul Imperiului Roman,
cultivarea viței de vie s-a răspândit în nordul Italiei și în
teritoriile de dincolo de Alpi. Odată cu invaziile barbare,
viticultura a suferit un declin rapid și apoi a înflorit mulți ani
mai târziu în secolul al XIII-lea și mai ales în Renaștere. După
această perioadă foarte înfloritoare pentru lumea vinului (de fapt
au fost fondate vinicole celebre încă existente astăzi),
viticultura din secolul al XVI-lea a cunoscut din nou un colaps
coroborat cu declinul familiei Medici când Italia a căzut sub
dominația spaniol-habsburgică. Revoltele politice din secolul al
XIX-lea au permis renașterea acestuia, dar numai până în a doua
jumătate a secolului al XIX-lea: în acest moment catastrofa
filoxerei datează din urmă. Cele două războaie mondiale care au
provocat o adevărată distrugere a podgoriilor au agravat și ele
această situație, care era deja dramatică în sine. De atunci, vinul
italian a prezentat primele semne de recuperare abia în jurul
anului 1970. În ultimii treizeci și cinci de ani, vinurile și
viticultura italiene au suferit schimbări mai radicale decât în
ultimele trei secole. Culturile mixte care au văzut vițele crescute
împreună cu măslini și pomi fructiferi au dispărut și multe lucruri
s-au schimbat și în pivniță, deosebit de importantă a fost
introducerea controlului temperaturii în timpul fermentării, ceea
ce a deschis noi orizonturi calitative pentru vinurile italiene.
Modernizarea viticulturii și a vinificației a dus la o îmbunătățire
calitativă neașteptată care a început în Toscana la sfârșitul
anilor 1960 și s-a răspândit mai întâi în Friuli și Piemont și apoi
a atins toate regiunile peninsulei.
Italia este în prezent cel mai mare producător de vin din lume, cu
o producție medie anuală de 60 de milioane de hectolitri. Pe de
altă parte, consumul intern scade. Cantitativ vorbind, majoritatea
vinului italian provine din Toscana, Piemont, Puglia, Sicilia,
Emilia Romagna și Veneto, regiuni unde există o producție
intensivă. Acestea sunt vinuri de masă obișnuite al căror destin
este achiziționarea de către marile companii europene ca amestec de
vinuri sau eliminarea din comerț ca surplus și apoi distilarea
conform directivelor UE. Pe lângă această situație, totuși, este
necesar să subliniem că, în ultimii ani și de către unele crame,
există o contra-tendință care vede extinderea suprafețelor
teritoriilor destinate cultivării viței de vie fine și, în
consecință, creșterea producției de vinuri o denumire de origine în
detrimentul producției rampante de vinuri de masă. Din 1980
vinurile DOC au crescut cu 19%, iar cantitatea de vin vândută în
sticle a crescut în același timp cu cea vândută direct în butoaie
sau în demijohns.
Pentru a înțelege mai bine lumea enologiei italiene, mi se pare
necesar să facem o trimitere rapidă la situația legislativă actuală
în ceea ce privește garanțiile oferite consumatorului cu privire la
originea și calitatea vinurilor și la ceea ce presupun aceste
reguli pentru antreprenori. viticultură. Legea care reglementează
în prezent clasificarea vinurilor italiene este Legea nr. 164 din
10 februarie 1992, care a introdus modificări substanțiale în ceea
ce privește vechile reglementări pe această temă. Sistemul legii
tinde spre „calitatea totală” prin mecanismul de clasificare a
piramidei care contemplă la bază „vinurile de masă” și apoi trece
la „vinurile cu indicație geografică tipică” prescurtată cu IGT,
pentru a ajunge în cele din urmă la VQPRD care sunt împărțite în
„vinuri cu denumire de origine controlată” sau vinuri D.O.C. și
„vinuri cu denumire de origine controlată și garantată” sau
D.O.C.G. Această lege garantează calitatea produsului și protejează
interesul consumatorului prin diferite puncte care sunt
îmbunătățirea denumirii geografice, disciplinele de producție mai
rigide și în creștere cu creșterea nivelului vinului în cadrul
piramidei, caracterul obligatoriu al controalelor.
chimico-organoleptic pentru VQPRD iar pentru vinurile exportate. În
general, legea este foarte strictă și sancțiunile au fost
înăsprite. Acesta este motivul pentru care unii producători, care
nu doresc sau nu pot respecta legislația, își declasifică D.O.C. la
vinurile I.G.T. dar aproape întotdeauna vinuri de mare calitate,
uneori mai bune decât nobilul D.O.C. sau
D.O.C.G
Ciao, ho una valutazione negativa e un problema con un acquirente.
Ho contattato questo acquirente per telefono ed e-mail, ho proposto di restituire le bottiglie con rimborso come è scritto a volte, non accetta, prima vuole restituire i soldi e i soldi per il trasporto, poi ci manda le bottiglie vuote con il motivo a - si sono rovesciati sul tavolo.
Le bottiglie sono vendute come oggetti da collezione e senza garanzia.
Questo fatto è accettato dall'acquirente.
Di seguito allego le direttive europee per la tutela dei consumatori.
Direttiva 199/44 / CE -
Parlamento Europeo del 25 maggio
1999
arte. 1 paragrafo
E
annullamento della
garanzia
se non soddisfa le
condizioni pubblicitarie
arte. 2 comma
C
sono idonei all'uso quando
si utilizzano merci della stessa
tipologia
(vini da
collezione)
arte. 3 comma 3
il
consumatore era a conoscenza
del difetto e non poteva davvero ignorare questo
fatto
(i vini d'annata di 50 anni
sono vini d'annata e non
bevibili.)
arte. 7
il prodotto in conformità
con i termini contrattuali
- tutte le foto pubblicate e
descrizione dettagliata
- scritto senza
garanzia
- cibo aperto non viene
restituito (il vino è un'azienda
alimentare)
- le parti hanno accettato i
termini del contratto (vendite
occasionali)
Direttiva UE 2011/83 del 25 ottobre 2011
arte. 16
comma - E -
G
Fornire beni sigillati che non possono essere restituiti dopo essere stati aperti dagli acquirenti.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare