Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 244548738
Pune in vanzare un produs ca acesta

RARITATE vecchia romagna, VESSOPE', L.1 gr 40.distilled ANII 1950/60

Livrare gratuita la comenzile de 2500 lei
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil
Livrare:
  Livrare gratuita curier cu Garantia de Livrare Detalii
Estimat livrare:
Marți, 7 Mai.
Cantitate:
Pret:
550,00 Lei
Primesti 550 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Certificat de garanție 1 luna
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

- Rarità vecchia romagna, VESSOPE' ,

L.1 gr 40.distillato ANNI 1950/60

le bottiglie danno la raccolta 

la storia della distilleria

Vecchia Romagna è un cognac nato nel 1820 come distillato di uve Trebbiane, prodotto a Bologna dalla distilleria Buton; il nome venne ideato solo nel 1939 e divenne particolarmente famoso negli anni Sessanta e Settanta del XX secolo; risulta essere il cognac più venduto in Italia nel 2018; la distilleria divenne proprietà del Gruppo Montenegro nel 1999.
Jean Bouton, erede di una famiglia francese con una lunga tradizione nel mondo della distillazione, si trasferì a Bologna nel 1820 per fondare una distilleria in una distilleria sperimentale. Qui fonda la Distilleria G. Buton & C., scegliendo di italianizzare il suo nome per rafforzare il legame con la sua nuova terra. Bouton trova nelle uve dell'Emilia-Romagna l'elemento ideale per la produzione del primo cognac italiano, chiamato Cognac Buton.

Agli inizi del XX secolo, alla gestione della Buton subentrò il marchese Filippo Sassoli de' Bianchi, sotto la cui guida il Cognac Buton ottenne diversi successi, tra cui il Gran Premio dell'Esposizione Universale di Parigi del 1900.

În 1939, Sassoli 'de Bianchi, în ciuda situației adverse din cauza Acordului de la Madrid [6], care restrânge denumirea de "coniac" doar la produsele franceze, își demonstrează ingeniozitatea și decide să schimbe numele din Cognac Buton în Vecchia Romagna Buton Coniac. În același an a fost concepută și o nouă sticlă, a cărei formă triunghiulară a devenit o particularitate a produsului. Popularitatea a crescut în anii cincizeci și datorită unei campanii de publicitate de succes difuzate în timpul Carosello cu actorul Gino Cervi în 1958, al cărui slogan era „Vechi Eticheta neagră Romagna, coniacul care creează o atmosferă. ”Același slogan va fi repetat de mai multe ori de-a lungul anilor cu mărturii diferite.
Rachiul este produs pornind de la o selecție de vinuri care sunt supuse unei prime faze de distilare și apoi lăsate să se odihnească în butoaie de stejar, astfel încât să capete parfum și gust. „Metoda Vecchia Romagna” presupune trei pași. În primul rând, distilarea, care combină două tehnici: una „coloană” continuă și Charentais discontinuu de tip „alambic”. Ulterior, distilatul îmbătrânește în butoaie de stejar. În cele din urmă, amestecul are loc cu o selecție de spirite.

Pentru a satisface aceste nevoi de producție, Vecchia Romagna a inaugurat în 1970 o nouă fabrică numită „Orașul rachiului”, un spațiu în care distilatul nu este doar produs, ci și îmbătrânit.

În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.

Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.

Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.

Le fasi dell'invecchiamento sono tre:
assorbimento
digestione
ossidazione
cognac Durante la prima fase di invecchiamento, il cognac assorbe i fenoli della lignina presente sulle doghe, che conferiscono il particolare colore del cognac: in questa fase vengono utilizzate botti nuove, cioè quei contenitori furono utilizzati tre volte e per otto mesi consecutivi.
Questa fase, detta estrazione, libera le doghe dai sali minerali.
Dopo l'estrazione, che dura dagli otto ai dodici mesi, il cognac viene travasato in botti più vecchie per la fase di digestione, che dura dai due ai cinque anni.
L'ossidazione dei tannini conferisce la fissazione del colore, mentre il contatto con il legno invecchiato conferisce al cognac sensazioni sensoriali complesse: in termini di colore, va specificato che l'introduzione di caramello fino allo 0,5% con il solo scopo di rendere il colore del liquido più vivido.
Nella terza fase avviene l'ossidazione, l'invecchiamento vero e proprio, che rende il distillato complesso e interessante.
Questa fase può durare decenni, durante i quali il Cognac continua ad invecchiare: la trasformazione viene infatti interrotta solo quando avviene l'imbottigliamento.

Non è però possibile invecchiare un cognac per più di 60 anni: questo fatto è dovuto al naturale e benevolo scambio di ossigeno con l'esterno, che provoca un'evaporazione volumetrica del 2/3%.

In realtà il cognac diventa così solo in fase di assemblaggio, quando si effettua la riduzione con acqua distillata che porta la gradazione alcolica tra il 38% e il 42% in volume: va ricordato che il brandy contenuto nelle botti ha un volume compreso tra 70 % e 72%
Inglese: Very Superior Old Pale (stravecchio superiore giallo-paglierino); brandy o brandy invecchiato dai 18 ai 25 anni.
Inglese: molto molto superiore vecchio pallido grappa o brandy invecchiato dai 25 ai 40 anni.

Ciao, hai appena acquistato da Robavecchia. Sei il migliore! :) IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto che hai acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, ci aiuterebbe se potessi darci una valutazione positiva e il punteggio massimo, 5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema Okazii. Se non sei soddisfatto del prodotto ordinato o della sua qualità, ti preghiamo di contattarci telefonicamente o via e-mail e GARANTIAMO UNA SOLUZIONE POSITIVA DELLA SITUAZIONE . Grazie e vi aspettiamo! Robavecchia".  

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Periam

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

PLATA

  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
RARITATE vecchia romagna, VESSOPE', L.1 gr 40.distilled ANII 1950/60
CUMPARA
Pret curent:
55000 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review