Numar articol: 242632520
Pune in
vanzare un produs ca acesta
Retetele lui Hemingway - Craig Boreth : 2013
Primesti 150 puncte in aplicatie
Produs:
Second Hand, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile
Detalii
Plata:
- Ramburs
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
Editura: House Of Guides Colectia: Omul e stilul Data aparitie:
2013 Limba: Romana Coperta: Brosata (paperback) Numar volume: 1
Numar pagini: 240 Dimensiuni: 190 x 190 x 13 mm Greutate: 0.38 kg
ISBN/Cod: 978-606-8403-31-1 Traducator: Claudia Ionescu Oare ce
mananca un scriitor de succes? Cam asta ar fi intrebarea la care
incearca sa raspunda Craig Boreth, cel care a reconstituit in mod
remarcabil parcursul vietii si scrisului unuia dintre cei mai mari
scriitori, Ernest Hemingway. Datele biografice sunt impletite cu
maestrie cu fel de fel de retete de mancaruei si bauturi preferate,
incercate sau chiar inventate de Hemingway, cum ar fi celebrul sau
Daiquiri. Putand fi considerat pe drept cuvant o „biografie
gastronomica“, aceasta carte reuseste sa contureze unul dintre cele
mai reusite si complete portrete ale scriitorului, purtandu-si
cititorii prin locurile vizitate de Hemingway si prin diversele
localuri si restaurante pitoresti. Iar asta nu e tot, Craig Boreth
a reusit chiar sa reconstituie meniurile specifice preferate de
Hemingway, fie ca vana in salbaticie, fie ca participa la razboi in
Italia, ori se plimba prin Franta, Spania, Key West, Cuba, Africa
de Est sau Idaho. O alta surpriza a cartii este faptul ca retetele
sunt „verificate“ in realitate, la fata locului, multe dintre ele
aparand si in scrierile lui Hemingway. Plecand de la aceste
informatii, pasionatiii de lectura pot decoda mai usor universul
literar, gasind chiar noi interpretari ale personajelor pe baza
preferintelor culinare ale acestora. Desigur, o carte despre
felurile de mancare incercate de celebrul scriitor ar fi incomplet
fara bauturile preferate de acesta, mai ales cele degustate cu
atata placeere in barul sau preferat. Si, in incheiere, cititorii
se pot delecta cu o tratatie speciala scrisa in stilul specific al
lui Hemingway. Fragment din cartea "Retetele lui Hemingway" Craig
Boreth "Marele rau cu doua inimi Spre sfarsitul verii lui 1919,
Ernest si doi prieteni au luat trenul spre Senet, in peninsula
superioara a Michigan-ului, pentru a pescui si campa langa Raul
Fox. Senet era un oras fantoma, asa cum l-a gasit fictivul Nick
Adams, cand l-a dus Ernest acolo. Hemingway a scris Marele rau cu
doua inimi in 1924 in Paris, spunand povestea unui tanar intr-o
excursie la pescuit. A inclus in aceasta concentrarea pronuntata pe
detaliile minutului, implantand-o „in geografie si cat de adanc
posibil... (stiind) cat este ora la fiecare pagina. Aceasta
caracteristica nou dezvoltata a stilului sau in curs de formare
este clar vizibila atunci cand Nick se asaza langa focul de tabara
sa manance: Nick puse tigaia pe gratar deasupra flacarilor. Ii era
si mai foame. Fasolea si spaghetele s-au incalzit. Nick le-a
amestecat impreuna. Au inceput sa fiarba, facand mici bule care cu
greu se ridicau la suprafata. Aveau un miros placut. Nick a scos o
sticla cu ketchup de rosii si a taiat patru felii de paine. Micile
bule ieseau mai repede acum. Nick s-a asezat langa focul de tabara
si a ridicat tigaia. A turnat aproximativ jumatate din continut in
farfuria de tabla. S-a imprastiat rapid in farfurie. Nick stia ca
este prea fierbinte. A turnat niste ketchup de rosii. Carne de
porc, fasole si spaghete Niciodata porcului si fasolei nu le-au
fost acordate statuturi eroice ca atunci cand Nick Adams s-a asezat
sa manance pe malul Marelui rau cu doua inimi al lui Hemingway.
Desi acest fel de mancare poate parea simplu, si obisnuit, atunci
cand este servit singur in salbaticie langa paraul favorit de
pastrav dupa o calatorie lunga poti intelege ascensiunea catre
panteonul gastronomiei de lux a literaturii. 2 PORIII - 1 conserva
de fasole si carne de porc - 1 conserva de spaghete - Ketchup - 4
felii de paine Se toarna conserva de fasole si carne de porc si
conserva de spaghete cratita. Se incalzesc la foc mediu pana cand
bulele de fierbere ies rapid la suprafata. Se toarna jumatate
farfurie (de preferat una metalica). Se adauga ketchup dupa gust.
Se lasa la racit suficient inainte de a fi servita. Se serveste cu
paine pentru a intinge in sos."
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Oltenita
-
- Prin Posta Romana - Coletarie - livrare gratuita in max. 3 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin Posta Romana - Coletarie - livrare gratuita in max. 4 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Retetele lui Hemingway - Craig Boreth : 2013