Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 253019256. Vezi produse asemanatoare.
Pune in vanzare un produs ca acesta

Ritz și Escoffier. Hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux

Livrare gratuita la comenzile de 200 lei
Disponibilitate:
In stoc 998 disponibile
Livrare:
  Curier (de la 16 Lei) Detalii
  Ridicare de la locker - 13,09 Lei
Estimat livrare:
Marți, 6 Mai.
Cantitate:
Pret:
74,50 Lei
52,15 Lei
Economisesti 22,35 Lei
Primesti 52 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Fără garanție, Cu factură
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • Ramburs
  • Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

SKU: BOK.0986

  • Vezi toate ofertele pentru
  • Imprint
    corint istorii urbane
  • Limba
    romana
  • Visibility
    catalog, cautare
  • Featured
    da
  • Display product options in
    block after info column
  • Tax class
    carte
  • An aparitie
    noiembrie 2023
  • Coperta
    softcover
  • Nr. pagini
    304
  • Status produs
    activ
  • Is featured
    1
  • Attachments title
    attachments
  • Enable product
    activat
  • Allow gift message
    foloseste configuratie
  • In feed
    da
  • Format
    13 x 20 cm
  • Sku
    bok.0986
  • Product name
    ritz si escoffier. hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux
  • Url key
    ritz-si-escoffier-hotelierul-maestrul-bucatar-si-ascensiunea-clasei-de-lux
  • Traducator
    ioana adam
  • Autor
  • Prefata
    adrian majuru
  • Short description

    o calatorie in timp, la cumpana secolelor xix–xx, cand ilustrul hotelier cesar ritz si faimosul chef auguste escoffier si-au unit fortele la savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez.

    best cookbooks and food books (2018), conform h

Specificatii

Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai bună carte de non-ficțiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library

În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc. 

Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume.  

„Ritz & Escoffier se citește ca un roman. Autorul a reușit să evoce cu mult succes atmosfera sfârșitului de secol la Londra și personalitățile celor doi oameni care au jucat un rol esențial în acele vremuri ce debordau de optimism.” Wall Street Journal

„A fost Ritz primul «influencer», așa cum se spune în prezent? «Negustor» de visuri la sfârșit de Epocă Victoriană, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci și vestitorul hotelurilor ca «mod de viață» și a mâncării ca manifestare a culturii populare.” Toronto Star

„Un stil alert și o documentare impecabilă. [...] O carte savuroasă despre un episod definitoriu pentru istoria culinară.” Publishers Weekly 

„[O] relatare plină de viață, presărată cu multe anecdote, nu doar o dublă biografie ce curge ușor, ci și o istorie incitantă despre un moment de cotitură din evoluția industriei hotelurilor și restaurantelor.” Booklist

„Când mâncați Peach Melba sau când beți Grand Marnier, ar trebui să le mulțumiți lui Ritz și Escoffier, pentru că ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.” The Economist

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 19.1 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

  • - Prin Curier rapid - 16 Lei in max. 2 zile lucratoare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 19.1 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

  • - Prin Curier rapid - 16 Lei in max. 2 zile lucratoare

  • - Ridicare de la locker Marți, 6 Mai. - 13,09 Lei

PLATA

  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Ritz și Escoffier. Hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux
CUMPARA
Pret curent:
5215 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului