Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

SANDA MARIN ( prefata Pastorel Teodoreanu ) - CARTE DE BUCATE, 1945

Livrare gratuita la comenzile de 500 lei

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

SANDA MARIN ( prefata Pastorel Teodoreanu ) - CARTE DE BUCATE, 1945

Cod produs : GS6779
An aparitie : 1945
Nr. pagini : 559

25 X 17 CM , COPERTI ORIGINALE CARTONATE, FARA COTOR, STARE BUNA LA INTERIOR, NECESITA RELEGARE. CONTINE NUMEROASE ILUSTRATII ALB/NEGRU SI COLOR LA INTERIOR. PREFATA DE PASTOREL TEODOREANU. * Sanda Marin a venit pe lume intr-o familie din elita intelectualitatii Iasiului. Tatal ei, carturarul Ion Simionescu, a fost un reputat naturalist, paleontolog si geograf, devenit profesor universitar de foarte tanar, la nici 30 de ani. Micuta Cecilia s-a bucurat de cea mai aleasa educatie. Stapanea la perfectiune germana, franceza si engleza, a studiat pianul la Paris si apoi in tara cu faimoasa Florica Musicescu, profesoara lui Dinu Lipatti si a lui Dan Grigore. A crescut intr-o casa vizitata de spirite luminate ale vremii: carturari, scriitori, muzicieni, actori, pictori. Casatorita cu Mihai Zapan, doctor in chimie, Cecilia Maria si-a transformat caminul intr-o oaza de bucurie pentru prietenii pe care ii incanta exclusiv cu creatii gastronomice proprii. Pe la inceputul anilor '30, nemultumita de cartile de bucate existente pe piata, Cecilia Maria Zapan s-a hotarat sa demonstreze cu forte proprii ca si gatitul poate fi o arta. Nefiind prea sigura de succesul cartii, si-a ales un pseudonim care urma sa devina un termen de prima referinta pentru gurmanzi: Sanda Marin. Este de mentionat ca tatal sau, profesorul Ion Simionescu, era directorul Editurii ?Cartea Romanesca?, din Bucuresti, unde a fost publicata Cartea de bucate. Cartea de bucate a Sandei Marin a aparut in 1936 in editura Cartea Romaneasca, fiind prefatata de Pastorel Teodoreanu. Aceasta continea nu mai putin de 10.000 de retete culinare cunoscute in bucataria romaneasca, autohtone si imprumutate sau inspirate din alte traditii gastronomice. Cartea a reaparut dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial intr-o editie prescurtata, adaptata la ideologia si la lipsurile alimentare din timpul comunismului, a aparut mai apoi in mai multe editii. Din motive ideologice au fost inlaturate ?retetele socotite prea opulente, prea cosmopolite sau si una si alta?, de exemplu, salata de icre negre, galantina de curcan, Chateaubriand, Bouillabaisse, supa de cesti (consomme), sufleul surpriza, cozonacii moldovenesti .

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Bucuresti

  • - Predare personala in max. 1 zi lucratoare

  • LIVRAREA doar cu CURIERAT RAPID - BOOKURIER - tarif unic 10 LEI !!! * Nu expediez cu Posta Romana ! - Livrarea personala la ANTICARIAT.

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • - Detalii: Va rugam intrebati in forum, produsele se afla in paralel pe un alt site , multumesc pentru intelegere. Comenzile neridicate in 3 zile se relisteaza.

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review