Semințe de in
Semințele de in se consumă întregi, adăugate în diverse feluri
de mâncare, salate sau în băuturi precum smoothie-urile.
Semințele de in se pot consuma și măcinate în combinație cu alte
ingrediente.
Doar o
lingură de semințe oferă o cantitate importantă de proteine, fibre
și acizi grași omega-3, pe lângă faptul că este o sursă bogată de
vitamine și minerale.
Semințe de in măcinate conțin :
Vitamina B1: 8% Vitamina B6: 2% Folat: 2% Calciu: 2% Fier: 2%
Magneziu: 7% Fosfor: 4% Potasiu: 2%.
Interesant este faptul că
beneficiile pentru sănătate ale semințelor de in sunt atribuite în
principal acizilor grași omega-3, lignanilor și fibrelor pe care le
conțin.
Declarație nutrițională pentru 100 g:
Valoare energetică: 534 kcal / 2211 kJ
Grăsimi totale: 42 g
Grăsimi saturate: 8 g
Proteine: 18 g
Carbohidrați: 29 g
Zaharuri: 1.6 g
Fibre: 3.9 g