Sofran Paradisul Verde 1gr Cod: 5039112900057
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:184695092
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:20,75 Lei
-
Anuntul a expirat la:21.03.2020, 11:41
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Descriere Produs
Sofran pur cultivat in Spania.
Sofranul a fost intotdeauna cel mai scump condiment din lume fiind de fapt stigmatele uscate ale florii de sofran (Crocus sativus) folosite de mii de ani pentru continutul lor in uleiuri esentiale substante amarui si coloranti. Numit si &bdquo aurul rosu&rdquo era considerat un simbol al luminii si folosit din cele mai vechi timpuri ca planta tinctoriala ce dadea o culoare &bdquo galben soare&rdquo sau pentru condimentarea diverselor preparate. Originile sale se gasesc in Orientul mijlociu fiind adus in Europa de mauri. Pentru 1 kg de condiment trebuie recoltate intre 130 000 si 250 000 de flori din care se retin doar stigmatele acestea fiind apoi uscate pierzand astfel 80% din gerutate.
Stimulator digestiv purgativ intaritor afrodisiac sofranul intareste inima si ajuta impotriva anemiei si a problemelor cauzate de suprasolicitarea organismului. In homeopatie este utilizat pentru relaxare si impotriva depresiei. Sofranul se afla in compozitia mai multor medicamente naturiste fortificand uterul si ameliorand durerile provocate de menstruatie. Daca se depaseste totusi doza recomandata poate provoca avorturi spontane.
Recomandare: inainte de utilizare fibrele de sofran se zdrobesc intr-un mojar pana ajung sub forma de pudra. Arabii cei mai mari consumatori de sofran il folosesc la aromatizarea mancarurilor din miel oaie pui sau orez. In Franta este indispenabil pentru bouillabaisse (tocana traditionala de peste ce isi are originea in Marsilia) in Italia pentru rizoto iar in Spania pentru paella (mancare traditionala de orez). Sosurile si painea au un gust mai placut datorita lui dar trebuie folosit totusi cu moderatie din cauza gustului amarui.
Reteta
&ndash orez cu sofran si cardamon:
Pentru doua portii sunt necesare:
- 100 g orez Basmati
- 1 cana apa
- 4 pastai de cardamom verde
- 6 cuisoare
- 1/2 lingurita de sare
- 2-4 linguri de lapte (sau apa)
- 1/4 lingurita de firisoare de sofran pisate
- 2 cepe verzi tocate
&ndash
Se spala orezul in cateva ape apoi se inmoaie 30 de minute. Se
scurge apoi bine si se pune intr-o oala. Se adauga apa pastaile de
cardamom (zdrobite putin in prealabil cat sa fie intredeschise)
cuisoarele si sarea. Se amesteca bine si se da lichidul in clocot
se micsoreaza apoi focul se acopera oala si se fierbe orezul circa
10 minute.
&ndash Separat se incalzeste la foc mic laptele cu sofranul
amestecand.
&ndash Se scurge orezul se transfera intr-o tigaie mare
(curata) si se adauga mixtura de lapte si sofran. Se acopera tigaia
si se gateste orezul la foc foarte mic 5-6 minute dupa care se ia
tigaia de pe foc si se lasa orezul sa stea acoperit circa 5-10
minute si se serveste apoi presarat cu ceapa verde ca mancare
separata sau ca garnitura.
Pofta buna!
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Predare personala in max. 5 zile lucratoare
-
Pentru comenzile livrate in Cluj-Napoca, cu valori de minim 50 lei, nu se aplica taxa de livrare, sub 50 lei, taxa de livrare este de 10 lei.
PLATA
- - La predare
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.