Starter Kit pentru Preparat Branza Vegana 1 bucata Fairment Cod: 4260461012042
Cost unic de transport la toate comenzile acestui vanzator
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:223725116
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:333,45 Lei
-
Anuntul a expirat la:27.10.2022, 00:45
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Starter kit pentru
preparat branza vegana Fairment
Cu ajutorul acestui
kit poti sa-ti prepari acasa diverse retete de branza vegana din
caju sau migdale. O alternativa sanatoasa pentru
vegani.
Cutia
contine:
-10g culturi starter
pentru branza vegana
-5g de culturi starter
de mucegai nobil Candidum
-o sticluta cu 50ml de
transglutaminaza
-2 bucati de panza
pentru strecurat
-1 bucata covoras ca
si suport pentru branza
-2 vase mari pentru
preparat branza
-1 vas mic pentru
preparat branza
-1
termometru
-hartii pentru
impachetare branza si stickere
-2 cutii rotunde din
lemn pentru a pastra branza cand e gata
-1 manual in germana
cu retete
-intructiuni de
utilizare in romana.
Ingrediente culturi
pentru branza vegana: dextroza* Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus Lactobacillus
delbrueckii subsp. lactis Bifidobacterium lactis (HN019)
Lactobacillus acidophilus (NCFM).
*din agricultura
ecologica
Ingrediente culturi
mucegai nobil: dextroza* Penicillium Candidum
vegan.
*din agricultura
ecologica
Ingrediente sticluta
transglutaminaza: glicerina maltitol
transglutaminaza.
Reteta de branza
vegana camembert:
Avem nevoie de
urmatoarele ingrediente:
-200g de caju inmuiat
peste noapte
-140ml
apa
-1 lingura de fulgi de
drojdie inactiva (optional)
-1 lingurita de pasta
Miso (optional)
-1 lingurita de
transglutaminaza
-2 lingurite dozatoare
de culturi starter pentru branza vegana (lingurita e inclusa in
cutia de culturi starter)
-2 lingurite dozatoare
de culturi starter pentru mucegai nobil (lingurita e inclusa in
cutia de culturi starter pentru mucegai)
Echipament
necesar:
-1
mixer
-1 bol pentru
fermentare
-2 vase mari pentru
preparat branza
-2 bucati de panza
pentru strecurat
-covorasul/suportul
pentru branza
-o cutie de
maturare/pastrare in stare proaspata
-2 hartii pentru
impachetare
-2 cutii de lemn
pentru pastrare
Inainte de a incepe
procesul de preparare pentru ca bacteriile si mucegaiul sunt vii si
sensibile spalati bine cu apa fierbinte toate ustensilele vasele
masa de lucru si mainile.
Eliminati orice reziduri de detergent altfel riscati sa omorati culturile pentru fermentatie si sa nu mai fermenteze branza vegana.
Eliminati orice reziduri de detergent altfel riscati sa omorati culturile pentru fermentatie si sa nu mai fermenteze branza vegana.
Pasul 1:
stoarceti nucile de caju de apa in care s-au inmuiat peste noapte. Ca sa sterilizati nucile de caju turnati peste ele apa clocotita si lasati sa stea 1-2 minute. Apoi stoarcem nucile de apa. Impreuna cu 140ml de apa cu ajutorul mixerului/blenderului faceti un piure de caju. Aici puteti adauga optional 1 lingura de fulgi de drojdie uscata inactiva si 1 lingurita de pasta miso. Mixati totul bine pana devine o pasta cremoasa. Turnati compozitia intr-un vas sau borcan care poate fi inchis ermetic. Adaugati 1 lingurita de transglutaminaza si amestecati bine. Cu ajutorul termometrului verificati temperatura iar daca aceasta este sub 35 de grade adaugati culturile starter de branza si de mucegai si amestecati bine. Daca temperatura compozitiei este mai mare de 35 de grade mai asteptam sa se raceasca si abia apoi adaugam culturile pentru fermentare. Inchideti ermetic borcanul si lasati sa fermenteze la temperatura camerei timp de 6 ore.
stoarceti nucile de caju de apa in care s-au inmuiat peste noapte. Ca sa sterilizati nucile de caju turnati peste ele apa clocotita si lasati sa stea 1-2 minute. Apoi stoarcem nucile de apa. Impreuna cu 140ml de apa cu ajutorul mixerului/blenderului faceti un piure de caju. Aici puteti adauga optional 1 lingura de fulgi de drojdie uscata inactiva si 1 lingurita de pasta miso. Mixati totul bine pana devine o pasta cremoasa. Turnati compozitia intr-un vas sau borcan care poate fi inchis ermetic. Adaugati 1 lingurita de transglutaminaza si amestecati bine. Cu ajutorul termometrului verificati temperatura iar daca aceasta este sub 35 de grade adaugati culturile starter de branza si de mucegai si amestecati bine. Daca temperatura compozitiei este mai mare de 35 de grade mai asteptam sa se raceasca si abia apoi adaugam culturile pentru fermentare. Inchideti ermetic borcanul si lasati sa fermenteze la temperatura camerei timp de 6 ore.
Pasul 2:
inmuiati cele 2 bucati de panza pentru strecurare in apa clocotita pentru a le steriliza. Dupa ce s-au racit stoarceti-le astfel incat sa mai ramana putin umede. Asezati bucatile de panza peste cele 2 vase mari de preparat branza. Punem branza din borcan in cele doua vase mari peste panza in cantitati egale. Impaturim cele doua bucati de panza peste branza si presam cu ajutorul unui presator sau cu ajutorul unui fund de pahar intors invers pentru a modela branza sa ia forma rotunda a vasului. Apoi punem cele doua vase intr-un bol pe un suport mai inalt ca apa sa se scurga din vasele de preparat dar sa nu ajunga la branza. De asta e important sa le punem putin mai sus ca lichidul sa se scurga mai jos de nivelul vaselor. Lasam branza la fermentat in vase inca 12 ore la temperatura camerei.
inmuiati cele 2 bucati de panza pentru strecurare in apa clocotita pentru a le steriliza. Dupa ce s-au racit stoarceti-le astfel incat sa mai ramana putin umede. Asezati bucatile de panza peste cele 2 vase mari de preparat branza. Punem branza din borcan in cele doua vase mari peste panza in cantitati egale. Impaturim cele doua bucati de panza peste branza si presam cu ajutorul unui presator sau cu ajutorul unui fund de pahar intors invers pentru a modela branza sa ia forma rotunda a vasului. Apoi punem cele doua vase intr-un bol pe un suport mai inalt ca apa sa se scurga din vasele de preparat dar sa nu ajunga la branza. De asta e important sa le punem putin mai sus ca lichidul sa se scurga mai jos de nivelul vaselor. Lasam branza la fermentat in vase inca 12 ore la temperatura camerei.
Dupa 12 ore scoateti
branza din vase o desfaceti din panza si o asezati pe covorasul din
kit. Daca va este mai usor puteti taia covorasul din kit in doua
bucati sa aveti 2 covorase. Presarati putina sare pe branza si
puneti-o descoperita la rece in frigider timp de 6-8 ore.
Intoarceti-o din cand in cand sa se usuce pe ambele
parti.
Pasul 3:
Branza este acum gata pentru cresterea mucegaiului nobil. Pentru a face acest lucru puneti branza care se afla pe covoras intr-o cutie de coacere. Poate sa fie o cutie de pastrare a alimentelor sau un vas de sticla de exemplu gen yena. Este important sa nu inchideti ermetic cutia lasati loc astfel incat oxigenul sa poata patrunde in cutie. Alternativ puteti lasa branza pe covoras puneti pe margine 2 betisoare de lemn si puneti vasul ca si un capac peste branza astfel incat se va aerisi prin partea de jos vasul stand pe cele doua betisoare (vezi imaginile din manualul inclus in kit la pagina 39). Puneti cutia in frigider de preferat in partea de sus mai calda a frigiderului sau intr-un frigider de vinuri deoarece mucegaiului ii place sa creasca la temperaturi de peste 7 grade. Verificati branza la 2-3 zile pentru umiditate si intoarce-o si pe cealalta parte. Daca observi zone mai umede tamponeaza-le cu un prosop de hartie absorbant. De asemenea tot cu ajutorul unui prosop de bucatarie puteti elimina umezeala si condensul de pe peretii vasului. Dupa aproximativ 2-4 saptamani camembertul ar trebui sa fie acoperit de mucegai alb si fermentatia activa sa fie completa.
Branza este acum gata pentru cresterea mucegaiului nobil. Pentru a face acest lucru puneti branza care se afla pe covoras intr-o cutie de coacere. Poate sa fie o cutie de pastrare a alimentelor sau un vas de sticla de exemplu gen yena. Este important sa nu inchideti ermetic cutia lasati loc astfel incat oxigenul sa poata patrunde in cutie. Alternativ puteti lasa branza pe covoras puneti pe margine 2 betisoare de lemn si puneti vasul ca si un capac peste branza astfel incat se va aerisi prin partea de jos vasul stand pe cele doua betisoare (vezi imaginile din manualul inclus in kit la pagina 39). Puneti cutia in frigider de preferat in partea de sus mai calda a frigiderului sau intr-un frigider de vinuri deoarece mucegaiului ii place sa creasca la temperaturi de peste 7 grade. Verificati branza la 2-3 zile pentru umiditate si intoarce-o si pe cealalta parte. Daca observi zone mai umede tamponeaza-le cu un prosop de hartie absorbant. De asemenea tot cu ajutorul unui prosop de bucatarie puteti elimina umezeala si condensul de pe peretii vasului. Dupa aproximativ 2-4 saptamani camembertul ar trebui sa fie acoperit de mucegai alb si fermentatia activa sa fie completa.
Pasul 4:
Infasurati branza intr-o bucata de hartie inclusa in kit (vezi pagina 40 din manual). Partea exterioara a hartiei va fi cea lucioasa. Puneti branza in cutia de lemn inclusa in kit si pastrati la frigider la 2-4 grade. Acum incepe procesul de maturare. Dvs. decideti cat timp lasati la maturat puteti lasa intre 1 saptamana si 3 saptamani. Dupa ce incepeti sa-l consumati camembertul se consuma in aproximativ 7 zile pastrandu-l la frigider in hartia cu care l-ati invelit.
Infasurati branza intr-o bucata de hartie inclusa in kit (vezi pagina 40 din manual). Partea exterioara a hartiei va fi cea lucioasa. Puneti branza in cutia de lemn inclusa in kit si pastrati la frigider la 2-4 grade. Acum incepe procesul de maturare. Dvs. decideti cat timp lasati la maturat puteti lasa intre 1 saptamana si 3 saptamani. Dupa ce incepeti sa-l consumati camembertul se consuma in aproximativ 7 zile pastrandu-l la frigider in hartia cu care l-ati invelit.
Pofta
buna!
Fabricat in
Germania
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
-
In Cluj-Napoca, transportul este 16 lei.
PLATA
- - Ramburs
- - Detalii: Pentru colete peste 4kg se percepe o taxa suplimentara de 2.5lei/kg.
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.