super raritate Colecția completă Erté de la Courvoisier 1/7 + INEDIT
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
-Colecția
completă Erté de la Courvoisier
Colecția Erté Courvoisier Cognac a fost creată în 1988 de unul
dintre marii maeștri ai art deco și ai modei, Erté (alias Romain de
Tirtoff). Forma sticlei a fost concepută de Erté și fiecare
ilustrație unică reprezintă o etapă diferită în procesul de creare
a coniacului. Conținutul este un amestec de coniacuri rare de la
Grande Champagne, unele din secolul al XIX-lea.
Nr. 1 - Podgorii
Nr 2 - Vandaje
Nr 3 - Distilare
Nr. 4 - Vieillissement
Nr 5 - Degustare
Nr. 6 - L'Esprit du Cognac
No 7 - La Part Des Anges
Nr. 8 – Inédit (a opta sticlă foarte râvnită a fost de fapt prima
pictată și produsă de Erté, dar nu a fost lansată până la moartea
lui Erté)
Conținutul fiecărei sticle: 75cl pentru primele 3 și 70cl pentru
restul și 40%
POZA PRINCIPALA - NU ESTE CEA A STICLELOR IN VANZARE;ESTE O FOTOGRAFIE PROFESIONALA A CURVOISIER
STICLELE IN VANZARE SUNT CELE DIN FOTO DOI SI TREI
sticle......RARA COLLEZIONE
bottiglie - sticle de colectie
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe
fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a
coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele
recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni,
coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de
digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu
lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe:
în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că
introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face
culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face
ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă
să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când
are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
In realtà il cognac diventa così solo in
fase di assemblaggio, quando si effettua la riduzione con acqua
distillata che porta la gradazione alcolica tra il 38% e il 42% in
volume: va ricordato che il brandy contenuto nelle botti ha un
volume compreso tra 70 % e 72%
Inglese: Very Superior Old Pale
(stravecchio superiore giallo-paglierino); brandy o brandy
invecchiato dai 18 ai 25 anni.
Inglese: molto molto superiore vecchio
pallido grappa o brandy invecchiato dai 25 ai 40
anni.
Ciao, hai appena acquistato da Robavecchia. Sei il migliore! :) IMPORTANTE! Se fossi soddisfatto del prodotto che hai acquistato da noi e del modo in cui sei stato trattato, ci aiuterebbe se potessi darci una valutazione positiva e il punteggio massimo, 5 stelle, per ciascuno dei 4 criteri visualizzati dal sistema Okazii. Se non sei soddisfatto del prodotto ordinato o della sua qualità, ti preghiamo di contattarci telefonicamente o via e-mail e GARANTIAMO UNA SOLUZIONE POSITIVA DELLA SITUAZIONE . Grazie e vi aspettiamo! Robavecchia".
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Predare personala - PESAC - TIMIS in max. 1 zi lucratoare
PLATA
- - La predare
- - Online
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.